Facebook Pixel Η σιωπή των ...αμνών
| 2012-09-23 09:46:00

Η σιωπή των ...αμνών

Η σιωπή των ...αμνών

Όλοι περίμεναν ότι ο Ζαρντίμ θα μιλούσε στους ποδοσφαιριστές για το επεισόδιο Ντιόγο-Πάντελιτς, αλλά ο Πορτογάλος δεν είπε κουβέντα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού και αυτός που έχει την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί καθημερινά η ομάδα στου Ρέντη και, ως εκ τούτου, είναι ο άνθρωπος που χειρίζεται και τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν.

Τη στιγμή που όλοι οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν την αντίδραση του Πορτογάλου τεχνικού στο επεισόδιο που έγινε με τους Ντιόγο - Πάντελιτς, αλλά και σε αυτό που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν μεταξύ Τζιμπούρ - Φουστέρ, ο Ζαρντίμ επέλεξε να μην πει ούτε κουβέντα στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι ίδιοι οι παίκτες έλεγαν πριν ξεκινήσει η προπόνηση χθες στου Ρέντη ότι περίμεναν να ακούσουν τι έχει να πει ο προπονητής για το συγκεκριμένο θέμα. Αντ' αυτού, όμως, είδαν τον 38χρονο κόουτς της ομάδας του Πειραιά να μην κάνει την παραμικρή αναφορά.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που υπέθεσαν ότι ο Πορτογάλος θα μιλούσε μετά το φινάλε της προπόνησης και ένιωσαν έκπληξη όταν διαπίστωσαν πως ο Ζαρντίμ τους είπε να πάνε στα αποδυτήρια να αλλάξουν, χωρίς να μιλήσει καθόλου.

Αν μη τι άλλο, το κλίμα στα αποδυτήρια και οι σχέσεις των παικτών είνα ένα θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του προπονητή. Δεν είναι, δηλαδή, δουλειά του προέδρου ή κάποιου υψηλόβαθμου στελέχους της διοίκησης να ασχολείται καθημερινά με τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Αυτά τα θέματα τα χειρίζεται σε κάθε ομάδα ο προπονητής και σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ζαρντίμ, η επιλογή του Πορτογάλου κόουτς ήταν να αποκλείσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό από την αποστολή για το σημερινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Ισως αυτή να ήταν η τιμωρία που επιφύλασσε ο 38χρονος τεχνικός στον Ντιόγο, τον οποίον προφανώς θεώρησε υπεύθυνο για το επεισόδιο, καθώς συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή τον Πάντελιτς. Η ουσία, πάντως, είναι ότι ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού περίμεναν την αντίδραση του προπονητή για ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τις σχέσεις των παικτών και την πειθαρχία που πρέπει να υπάρχει σε μια ομάδα.

Οφειλε, λοιπόν, ο Πορτογάλος να μιλήσει στους «ερυθρόλευκους», να ηρεμήσει τους παίκτες και να βρει τον τρόπο για να περάσει η ένταση. Δεν το έκανε και αυτό σχολιάστηκε από πολλούς στην ομάδα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags