Facebook Pixel Βγαίνει η σεζόν, μειώνεται το έλλειμμα
| 2012-09-27 16:12:00

Βγαίνει η σεζόν, μειώνεται το έλλειμμα

Βγαίνει η σεζόν, μειώνεται το έλλειμμα

Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα για την οικονομική εξυγίανση των Πρασίνων. Γράφει ο Γιάννης Σκόκας.

Μολονότι αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός παραπαίει έχοντας συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, οικονομικά… συνέρχεται καθώς φαίνεται ότι μπαίνει μια τάξη στην ΠΑΕ, έπειτα από μια καταστροφική διετία που έφερε την ομάδα ένα βήμα από την πτώχευση. Οι πρώτες θετικές εκτιμήσεις από τη διοίκηση των Πρασίνων όπως προέκυψε από το διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (25/9), κάνουν λόγο για μείωση του ελλείμματος κατά 5 εκατ. ευρώ.

Οι Πράσινοι έχουν να καλύψουν μια «μαύρη τρύπα» ύψους 27 εκατ. ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι στο τέλος της σεζόν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει υποχωρήσει στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα, η τρέχουσα σεζόν θα κλείσει με το Τριφύλλι να βρίσκεται «ίσα βάρκα, ίσα πανιά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Δημήτρη Γόντικα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που γίνονται από το οικονομικό επιτελείο της ΠΑΕ, τα έσοδα κατά την τρέχουσα περίοδο υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα, που μειώθηκαν σημαντικά συγκριτικά με τη σεζόν 2010-11 (τότε το μπάτζετ των Πρασίνων έκανε limit up), θα αγγίξουν τα 28 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο κ. Αλαφούζος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα καλυφθεί και η «τρύπα» των 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου η σεζόν να κλείσει δίχως απώλειες.

Επιπλέον, βρίσκεται στην τελική ευθεία η εξασφάλιση τραπεζικού δανείου από τον κ. Αλαφούζο ύψους 5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δώσουν νέα οικονομική ανάσα και θα διατεθούν κυρίως για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός άλλωστε, θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό το σκέλος της αποπληρωμής όλων των οφειλομένων καθώς το Τριφύλλι βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση της UEFA, η οποία απειλεί με παρακράτηση των μπόνους που μοιράζει και που αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τις ομάδες, σε περίπτωση που εντοπίσει ότι οι σύλλογοι παρεκκλίνουν της πορείας τους.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags