Facebook Pixel "Ο Αδαμίδης διοικεί την ΑΕΚ"!
| 2012-10-03 15:45:00

"Ο Αδαμίδης διοικεί την ΑΕΚ"!

"Ο Αδαμίδης διοικεί την ΑΕΚ"!

"Κεραυνοί" από τον Θωμά Μαύρο! Είπε ξεκάθαρα ότι "μπροστινοί" των μετόχων (ανέφερε τον Αδαμίδη) διοικούν την ΑΕΚ. Τρελό "κράξιμο" σε Δημητρέλο, Τσιάρτα! "Θα κάνω πόλεμο"!

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ΑΕΚτζήδες στην προσπάθεια σωτηρίας της ΑΕΚ, να μην πέσει η ομάδα στη Δ' Εθνική. Ο σκοπός επετεύχθη. Χωρίς τη συμμετοχή τους δεν θα υπήρχε ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Ο κ. Δημητρέλος και οι συν αυτώ αποφάσισαν χωρίς να χρειάζεται η παρουσία μου να συγκαλέσουν ΔΣ και να αποφασίσουν την απομάκρυνση του Βλάχου και των συνεργατών του. Είναι απαράδεκτο. Ούτε καν να το συζητήσω δεν θέλω, τι ήταν αυτό σαν ενέργεια. Μόνο εκείνοι μπορούν να το κρίνουν με το λίγο ποδοσφαιρικό μυαλό που έχουν. Σεβασμός μηδέν. Ποδοσφαιρικές γνώσεις κάτω από το μηδέν", ανέφερε αρχικά ο Θωμάς Μαύρος στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπυο για να προσθέσει στη συνέχεια:

"Γιατί τόσο γρήγορα και ενώ ήμουν στο γήπεδο μέχρι τελευταία στιγμή. Με πήρε ένας δημοσιογράφος ότι επίσημα ανακοινώθηκε ότι φεύγει ο Βλάχος. Του είπα δεν πας καλά. Του λέω τσέκαρέ το και πάρε με. Με πήρε ο Δημητρέλος μετά και μου λέει αποφασίσαμε να τον διώξουμε μαζί με τους συνεργάτες. Μου λέει ο κόσμος. Πριν ήταν το 44, μετά ήταν οι επενδυτές. Μου λέει είναι επικίνδυνο για τους επενδυτές. Του λέω δεν ξέρεις τι λες. Ριζικά διαφωνώ. Μου είπε ότι ήταν ο κ.Σεραφείδης μαζί. Τον έβαλε γιατί ξέρει ότι είμαι ευαίσθητος με τους παλαιμάχους. Του λέω εν θερμώ δεν παίρνω αποφάσεις. Του λέω Δευτέρα να το συζητήσουμε. Μου λέει εντάξει. Με παίρνει δημοσιογράφος και μου λέει επίσημα βγήκε και του λέω παραιτούμαι".

Επίσης, πρόσθεσε: "Αυτό που έκαναν στον Βλάχο δεν ήταν για τον Βλάχο. Για τον Μαύρο είναι, όλα για τον Μαύρο είναι. Τους πονάει ο Μαύρος γιατί θέλει να καθαρίσει την μπουγάδα. Θέλει διαφάνεια. Ποιοι είστε; Αν είστε καθαροί, μη φοβάστε κανέναν. Με νύχια και με δόντια δεν με άφησαν να κάνω ΔΣ. Ήταν το μεγάλο λάθος μου. Τι θέλει ο κόσμος; Τρέλες; Δικαιοσύνη ζητάει. Πέρασαν 200 εκ. από την ΠΑΕ, πού πήγαν;

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ΔΣ με μένα, αφού θα έκανε αυτά τα πράγματα. Αν δεν ξεκαθαρίσει η ΑΕΚ εκ των έσω... Δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίει η διαιτησία, ο Ολυμπιακός, ο βρυκόλακας, ο χιμπατζής από την Ουγκάντα. Μετά από όλα είναι αυτά. Πρώτα πρέπει να καθαρίσει η ΑΕΚ από μέσα. Ο κόσμος μού ανέθεσε αυτή την αποστολή και τη δέχτηκα. Δεν έχουν, όμως, κερδίσει ακόμη".

Και συνέχισε: "Αν είναι όλα καθαρά θα πω είναι σωστοί. Αν είναι. Δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος. Η συμπεριφορά τους είναι περίεργη. Το ότι ήμουν πρόεδρος δύο μήνες ήταν λάθος. Ή με δικό σου ΔΣ γίνεσαι, ή όχι. Ψάχναμε τον Ανδρέα να μάθουμε. Ήταν ο Τζορτζ Μπεστ των Σπατών και εμείς τα μπολ μπόις".

Οι κατηγορίες κατά του Δημητρέλου συνεχίστηκαν: "Αυτή η ιστορία του Σαββάτου είναι πεντακάθαρη. Ο κ. Δημητρέλος δεν μπορεί να βρει δικαιολογία. Ήταν για μένα όλη η υπόθεση. Παραιτήθηκα και είπα ανάλαβέ τα όλα κ. Δημητρέλο, γίνε και πρόεδρος, και προπονητής, μπες μέσα και βάλε κανένα γκολ. Αν καθόμουν θα ήταν η μεγαλύτερη προσβολή για μένα. Θεώρησα καλό να φύγω. Ως εδώ. Τέλος! Τραβήξτε μόνοι σας το κουπί. Αν και δεν ξέρετε να κάνετε κουπί. Η φουκαριάρα η ΑΕΚ θα τα πληρώσει πάλι.

Εγώ κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου. Αυτή η ασυδοσία, αυτός ο μη σεβασμός στην ΑΕΚ, στους θεσμούς, σε πρόσωπα ΤΕΛΟΣ! Ο σεβασμός θα δώσει την ώθηση στην ΑΕΚ να γίνει μεγάλη. Αν όλοι δεν βλέπουν την ΑΕΚ πάνω από τους εαυτούς τους και κοιτάζουν τι μόστρα θα πουλήσουν και πώς θα πάνε στα μπουζούκια το βράδυ... Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Αν δεν υπάρχει αγάπη, ομόνοια, σεβασμός στην οικογένεια, πώς θα βγει ο πατέρας να βγάλει ψωμί.

Και έπειτα τα "άκουσαν" οι μέτοχοι: "Ήθελα ειρήνη αγώνα, αλλά δυστυχώς… Οι μέτοχοι πέταξαν το σκάφος στον ωκεανό, έβαλαν κάποια παλικάρια μπροστά και έφυγαν από τα αμπάρια. Το μεταφράζω ότι θέλουν την ΑΕΚ στην Δ' εθνική. Με τόσα χρέη… Τζιμπούρ – Μανωλάς έφυγαν, δεν με νοιάζει που πήγαν, αλλά πως έφυγαν. Τους έταξαν λεφτά και δεν πήραν τίποτα. Κοίταξαν τα λεφτά τους. Χάσαμε 3 εκ. ευρώ από την Ευρώπη φέτος. Μπουρλοτιέρης ο Αδαμίδης, στην βενζινάκατο για να φύγουν.

Φαγωθήκανε με τον Ηλιόπουλο και τον Σταυρόπουλο που είναι ΑΕΚ και τους ήθελα μαζί. Ο Σταυρόπουλος ο μεγαλύτερος χορηγός μετά τον ΟΠΑΠ. Δεν ήθελαν ισχυρό τον Μαύρο. Αυτό είναι. Η ΑΕΚ δεν θα χαθεί. Θα πολεμήσει. Είναι σαν εμφύλιος όλο αυτό. Να φύγουν όλοι αυτοί. Είναι δική τους η επιχείρηση, αυτοί φταίνε. Ο κόσμος ζητά αλήθεια, να την πουν αυτοί. Πού πήγαν τόσα λεφτά ρε; Δείξτε μας που πήγαν.

Πρέπει να ανατραπεί η κατάσταση. Είμαστε εδώ. Η νίκη είναι δική μας, αρκεί να ενωθούμε. Όσο μπορεί ο καθένας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό. Η ΑΕΚ θα ξεφτιλιστεί και θα ταπεινωθεί και άλλο. Αυτά είχα να πω".

Στη συνέχεια ο Θωμάς Μαύρος απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Ποιος διοικεί την ΑΕΚ τόσο καιρό;

"Οι μέτοχοι και οι μπροστινοί τους. Ο Αδαμίδης ναι. Γιατί δεν φεύγουν όλοι αυτοί; Παίρνουν λεφτά; Θα παρακάλαγα να έρθει άλλος αν ήμουν εκεί. Να έρθει φρέσκο αίμα. Δεν φεύγουν. Κάτι σημαίνει. Κέρδισαν μέχρι στιγμής. Θα είχε διαλύσει η ΑΕΚ αν δεν είχε λεφτά από διαρκείας και πωλήσεις παικτών. Ποιος θα πουλούσε παίκτη χωρίς τον Μαύρο; Θα γινόταν το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου εκεί στα Σπάτα χωρίς εμένα, ήμουν η ομπρέλα. Το φιλί της ζωής ήταν εκεί. Αν δεν ήταν αυτά τα λεφτά δεν θα ενδιαφερόταν ούτε ο Βιντιάδης. Το οικονομικό το είχε ο Δημητρέλος.

Το καλοκαίρι μαζί με τον Τσιάρτα. Έκανα λάθος με Μόρα και Μάντζιο. Έπρεπε να πάρω τα λεφτά για να πάω να τα δώσω στους παίκτες. Μου έλεγε για το 44 είναι τα λεφτά, του έλεγα θα βοηθήσουν τα παιδιά. Μου έλεγε θα πέσει η ΑΕΚ και θα φταις εσύ. Ο Τσιάρτας τον αβάνταρε. Του έλεγε μόνο νέα παιδιά στην ΑΕΚ. Και είχε παίξει και μπάλα. Ήθελε χωρίς έμπειρους να καθοδηγεί. Και βλέπετε… Δικό μου είναι το λάθος. Εγώ φταίω όχι ο Τσιάρτας. Για αυτό τελείωσε. Ποδοσφαιρικά".

Αν υπάρχει σχέδιο εναντίον σου;

"Δεν με θέλουν. Εκτός του Δημητρέλου που είναι για την πάρτη του εκεί, όλοι οι άλλοι. Δεν θέλουν τον Μαύρο. Όλοι αυτοί του Δ.Σ. Ο Μπρουσιανός, ο Σίμος κ.α. Ο Δημητρέλος παίζει δικό του παιχνίδι. Κυνηγά την δόξα, να έχει δουλειά ο άνθρωπος. Τον ανεβάσατε εσείς, τον κάνατε Θεό. Του είπα συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχει κάνει. Αλλά όλα έχουν όρια. Δεν είμαι κομπλεξικός. Δεν θέλουν υγιή κατάσταση στην ΑΕΚ. Θέλουν σκοτάδια. Μου έκλειναν τα συρτάρια, δεν μου τα άνοιγαν. Έχω εικόνα, όχι στοιχεία".

Για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Θωμά Μαύρου;

"Δεν έχω. Σας το λέω τώρα. Θα γίνει πόλεμος με εμένα είτε έξω, είτε μέσα. Μαζί με όλο τον κόσμο θα κάνω τα πάντα, ότι χρειαστεί. Να καθαρίσει η ΑΕΚ. Θέλουμε μια ΑΕΚ νέα με υγιείς βάσεις. Να μην υπάρχουν συμφέροντα και σκοτάδια. Να κάνουμε το γήπεδο μας. Όλοι μαζί τώρα που είναι έτσι, να είμαστε περήφανοι όλοι μαζί. Θα έχουμε συνεισφέρει όλοι σε αυτό. Αν δεν μπουν Χάρις – Βιντιάδης θα μπούμε στο Δ.Σ., θα ζητήσουμε την διοίκηση. Τέλος. Με αγκάθι το οικονομικό, αλλά θα μπούμε. Εγώ εύχομαι να μπουν πάντως. Το ζητούμενο είναι να σωθεί η ΑΕΚ και να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε".

Κάπου εκεί κάνει παρέμβαση ο Κώστας Νεστορίδης. "Προσπάθησα να πάρω τον κ.Δημητρέλο. Του έδωσα λύσεις, έλεγα στην ιδιαίτερα του τα ονόματα. Την πήρα την επόμενη μέρα αν τα έχει πει. Γιατί να ψάχνει προπονητή. Να πάρει δύο παιδιά δικά μας, με εμένα δίπλα να τους συμβουλεύω. Να μου πει αν θέλει. Ούτε μου απάντησε, ούτε θέλω να με ξαναπάρει".

Τι έπρεπε να γίνει στο αγωνιστικό κομμάτι;

"Είναι πλασματική η εικόνα μας στην βαθμολογία. Εμείς στο πρώτο λάθος τρώμε γκολ. Δεν θέλω δικαιολογίες. Φοβερή ατυχία σε κάθε ματς. Στην Κρήτη από δύο πέναλτι και τέλος. Δεν λέω για τις ευκαιρίες του Σίσιτς. Αν δεν ήταν τα πέναλτι θα κερδίζαμε 0-1. Με τρία λάθη σε μια φάση φάγαμε γκολ. Με την Τρίπολη νεκρός ο Αστέρας έκανε μια ευκαιρία έβαλε γκολ, με τον ΠΑΟ προχθές έκανε 15. Με την Ξάνθη τα ίδια. Δεν μπορούσαμε να τα υπολογίσουμε αυτά με τον Βαγγέλη. Είναι ακόμη αρχή. Οσοι κάνουν εκτιμήσεις τώρα δεν ξέρουν μπάλα. Στην Μάντσεστερ ο Φέργκιουσον είχε μόνο αποτυχίες. Αλλα στηρίχθηκε και είδατε μετά. Ο Βλάχος είναι ΑΕΚτζής. Τέλος. Ήθελε τόσο πολύ για όλους να πετύχει και αυτό τον πήγε πίσω".

Για τον Βασίλη Τσιάρτα;

"Το λάθος του Τσιάρτα το χρεώνομαι εγώ. Ήθελα 4-5 έμπειρους παίκτες. Ο Τσιάρτας είχε την άποψη να πάμε μόνο με νέα παιδιά. Ο Βλάχος συμφωνούσε μαζί μου. Είχε πρόβλημα ο Μάντζιος με τον Τσιάρτα. Τον Γιάγκο τον είδαμε ξαφνικά, ούτε καταλάβαμε πώς τον πήρε. Ο Βλάχος είπε "μου κάνει" γιατί δεν είχε κι άλλους. Τον Κορδέρο είπε 'τρία χρόνια τον παρακολουθώ'. Του είπα "μίλα με τον Βαγγέλη και αποφασίστε". Ο Βαγγέλης του είπε 'Οκ' και πήραμε τον Κορδέρο".

Για τα όσα είπε ο Βασίλης Δημητριάδης κατά του Δημήτρη Χατζηχρήστου:

"Δεν έχω άποψη για τα όσα είπε ο Δημητριάδης για τον Χατζηχρήστο. Είχα μια συνάντηση μαζί του. Έδειξε να είναι θετικά διακείμενος απέναντί μου, έδειξε μια στήριξη και μέχρι εκεί. Το τι είπε ο κ. Δημητριάδης είναι δικό του θέμα. Ο Χατζηχρήστος είναι στην καρδιά της ΑΕΚ, τα νέα παιδιά δίνουν παλμό, αλλά σε όλα υπάρχει μια κόκκινη γραμμή. Αυτό δεν ισχύει για τον Χατζηχρήστο μόνο, αλλά για όλους μας. Δεν έχω δει να συμβουλεύει τον Δημητρέλο, όπως λένε, ούτε και με ενδιαφέρει".

Για τους επενδυτές:

"Τον κ. Βιντιάδη τον συνάντησα για λίγα λεπτά. Εκ πρώτης άποψης φάνηκε σοβαρός κι ευγενής άνθρωπος. Δεν συζητήσαμε τίποτα για την ταμπακιέρα, αλλά έδειξε μια καλή εικόνα. Αυτό λέει πολλά και τίποτα.

Στον κ. Νοτιά και τον κ. Παππά είχα πάει στην αρχή, στα πρώτα μου βήματα στην προεδρία. Τους είπα αν θέλουν να τους βοηθήσω βγαίνοντας μπροστά και να με βοηθήσουν εκείνοι οικονομικά. Μου είπαν και οι δύο πως έχουν βάλει πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι είχαν σχεδιάσει με τον Ντέμη, και πως δεν προτίθενται να βάλουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον.

Μου είπαν πάρε την ομάδα, κάνε κουμάντο, αλλά δεν θα βάλουμε λεφτά. Τους είπα "Ο Ντέμης δεν σας έδωσε ένα γλειφιτζούρι και σας πήρε τα λεφτά. Είστε μεγάλοι άνθρωποι. Δεν σας ξεγέλασε. Ενσυνείδητα τα βάλατε". Μίλησα και με τον Πόλυ Χατζηϊωάννου".

Για τον Βλάχο:

"Προσωπικά δεν ασχολήθηκα καθόλου με το συμβόλαιο του Βλάχου. Εγώ έφερα τον Βλάχο αλλά πρόεδρος τότε ήταν ο Δημητρέλος και εγώ δεν είχα κανένα λόγο στα συμβόλαια. Δεν έχει σημασία τι μου χρεώνουν. Μου χρέωσαν ακόμη και τα γυαλιά ηλίου ή το πουκάμισο μου. Μιλάμε για αστειότητες. Εγώ τους απλά απλά «πάρτε τον Βλάχο». Δεν ασχολήθηκα με τα συμβόλαια".

"Δεν ξέρω αν ο Δημητρέλος παίρνει λεφτά από την ΑΕΚ, αν πληρώνεται. Δεν το γνωρίζω αυτό".

"Δεν πρότεινα τον Μπατίστα για διάδοχο του Βλάχου".

"Εγώ είμαι υπέρ του ό,τι είναι καλύτερο για την ΑΕΚ. Αν ο Μπάγεβιτς είναι ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ θα το εξέταζα. Θα τα έβαζα στη ζυγαριά και θα έκανα ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ".

"Ολοι έχουν μερίδιο ευθύνης στην ΑΕΚ από το 2004 ως σήμερα. Δεν μπορεί να μείνει από έξω ο Ντέμης. Απλά, επειδή ο Ντέμης έχει παίξει και μπάλα του... γύρισε το μυαλό μετά, αποφασίζω και διατάζω κλπ. Και το ένα λάθος φέρνει το άλλο".

"Ο Ντέμης όμως δεν είχε κακό σκοπό όταν μπήκε στην ΑΕΚ. Μετά χάλασε".

"Δεν πρέπει να βαραίνουμε με ευθύνες τα παιδάκια στην ομάδα που έχουν επωμιστεί τεράστιες ευθύνες λόγω εγκληματικών λαθών από προηγούμενες διοικήσεις. Αυτά που λένα κάποιοι για υποβιβασμούς είναι για να τα λένε και να τα ακούνε μεταξύ τους. Αυτή η ομάδα θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να έχει 6-7 βαθμούς και θα λέγαμε μπράβο στον Βλάχο. Δεν μπορούμε όμως και δε θέλουμε να τα βάλουμε με τον Θεό. Με ηρεμία μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα, με πανικό όχι. Είναι μικρά παιδιά και επηρεάζονται αλλά πολλά από αυτά τα παιδιά θα γίνουν καλοί παίκτες".

"Ο Κοντοές είναι ένα παιδί που τα δίνει όλα και εμένα μου αρέσει αυτή η ψυχή που βγάζει. Τρελαίνομαι. Είπα και στα άλλα παιδιά να πάρουν κάτι από τον Κοντοέ".

"Αν θα επιστρέψω στην ΑΕΚ; Ο κόσμος ξέρει πως κάθε φορά λυγίζω στην αγάπη μου. Είμαι ένας από αυτούς. Ενας από όλους τους ΑΕΚτζήδες".

"Οσες φορές την έχω πατήσει στη ζωή μου είναι από ευσπλαχνία. Ετσι δεν έγινε και όταν έφυγα την πρώτη φορά από την ΑΕΚ, ως ποδοσφαιριστής; Μπήκα στην ΠΑΕ την 1η Αυγούστου και ήθελα να έχω το δικό μου Δ.Σ. Αλλιώς τι να έκανα; Φάνηκε με την απόφαση για τον Βλάχο αυτό. Τυπικά ήμουν πρόεδρος, όχι ουσιαστικά".

"Αν δεν υπάρχουν λεφτά θα πάμε κατευθείαν στα βράχια, στη Δ' Εθνική. Αν δεν υπάρχουν λεφτά τι ρεαλιστικό σχέδιο να κάνουμε;".

"Δεν έχω αυτή τη στιγμή ένα όνομα για τη θέση του προπονητή. Εγώ διαφώνησα με όλους σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση του Βλάχου, θα τον κρατούσα και θα τον έφτιαχνα. Ο Αναστασιάδης ήταν μια καλή περίπτωση, αν ποτέ ερχόταν βέβαια."

"Οταν λέω πόλεμος στην ΑΕΚ, δεν εννοώ να πλακωθούμε. Μακριά αυτά. Εννοώ να παλέψουν άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες".

"Για μένα το πιο λογικό είναι να γίνει ο κόσμος της ΑΕΚ μεγαλομέτοχος. Να πάρει ο κόσμος τις μετοχές".

"Παραιτήθηκα από πρόεδρος της ΑΕΚ. Η προσπάθεια συνεχίζεται, περιμένουμε τις εξελίξεις και βλέποντας και κάνοντας. Αν μπει ο Βιντιάδης τελείωσαν όλοι. Μακάρι να μπει. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ εγώ να μπω στο μυαλό του. Δεν ξέρω αν θα μου προτείνει κάτι".

"Αυτοί που είναι στην ΠΑΕ ΑΕΚ με νίκησαν. Το παραδέχομαι!".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags