Facebook Pixel Ο "μάγος" και ο "τρομοκράτης"
| 2012-10-21 11:17:00

Ο "μάγος" και ο "τρομοκράτης"

Ο "μάγος" και ο "τρομοκράτης"

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου θύμισε κάτι από τον καλό περυσινό Ολυμπιακό. Γράφει ο Δημ. Χριστοφιδέλλης.

Με πίεση πάνω από τη μεσαία γραμμή, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αυτοματισμούς, αποτελεσματικότητα και όλα αυτά συνδυάστηκαν με όμορφο θέαμα.

Χρειάστηκε να προηγηθούν, όμως, η έκρηξη του Ιμπαγάσα στα αποδυτήρια, οι δημόσιες τοποθετήσεις των Τζεμπούρ και Φουστέρ, οι αποδοκιμασίες του κόσμου στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και, κυρίως, η παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη (με την –κατά σειρά-  προσθήκη του Νικοπολίδη στο τεχνικό τιμ και την ομιλία του στους παίκτες στο Ρέντη) για να «τσιτωθούν» οι ποδοσφαιριστές και να αποδειχτεί εντός αγωνιστικού χώρου, ότι ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες και μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Το «ταρακούνημα» απέδωσε, καθώς προπονητής και παίκτες πιο συνειδητοποιημένοι πλέον αξιοποίησαν σωστά το μήνυμα που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες και σεβάστηκαν τα ευρώ (όπως τους ζήτησε να κάνουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ) που έδωσαν οι περίπου 20.000 φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα με τη SKODA Ξάνθη.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει την ευκαιρία πια να «χτίσει» πάνω στο πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού, το οποίο πρέπει να αποτελέσει «οδηγό» για τη συνέχεια. Η καλή εικόνα που παρουσίασαν οι Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος, θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια (διότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά και είχαμε από την εξέδρα το… «βάλε μέσα τον Ζιοβάνι»), αφού αυτό απαιτούν  και οι ανάγκες στα παιχνίδια του Champions League.

Ακολουθούν άλλωστε και οι δύο πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις με αντίπαλο τη Μονπελιέ, στις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κοιτάξουν αφενός να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους (διότι έχουν δεχτεί πέντε τέρματα τις δύο πρώτες αγωνιστικές) αφετέρου να αξιοποιήσουν επιθετικά τις στιγμές που θα τους παρουσιαστούν κερδίζοντας τους πρώτους τους βαθμούς στον όμιλο.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, στον Ολυμπιακό ζουν μέρες ΄99, τότε δηλαδή που ο Ζιοβάνι (ο οποίος αποθεώθηκε κατ΄ επανάληψη το Σάββατο το βράδυ από τους οπαδούς της ομάδας) άφηνε το αποτύπωμά του φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Καθώς έχουν πετύχει, όπως εκείνη τη σεζόν, το «7 στα 7» στο ξεκίνημα της διοργάνωσης και κυνηγούν πλέον να καταρρίψουν το ρεκόρ  της περιόδου 1966-67 («11 στα 11»).

Με τον «μάγο» (Ζιοβάνι) λοιπόν στην εξέδρα και τον «τρομοκράτη» (Τζεμπούρ) στον αγωνιστικό χώρο να προσφέρει μία ακόμα σπουδαία  παράσταση, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Χολέμπας, Μανωλά, Φουστέρ και Αμπντούν, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έφυγαν για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν ικανοποιημένοι και «γεμάτοι» από το γήπεδο.

Ο Τζεμπούρ ετοίμασε κάτι ξεχωριστό (το δεύτερο εκπληκτικό τέρμα που πέτυχε, σηκώνοντας τη μπάλα με το δεξί πόδι, εκτελώντας σε πρώτο χρόνο) για το τιμώμενο πρόσωπο (Ζιοβάνι) και ενεργό πάλι μέλος του Ολυμπιακού, καθώς ανέλαβε καθήκοντα σκάουτερ για την αγορά της Βραζιλίας.  Αλλά για να φτάσουμε μέχρι εκεί χρειάστηκε να λύσει τον γόρδιο δεσμό ο Μανωλάς.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε συνολικά πολύ καλή παρουσία. Με σωστές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις στην άμυνα, αλλά και βοήθειες (στις στημένες φάσεις) επιθετικά.

Εξαιρετικός πάντως ήταν και ο (προερχόμενος από θλάση) Χολέμπας, καθώς πέρα από τα ανασταλτικά του καθήκοντα στα οποία ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο, πήρε πρωτοβουλίες, σκόραρε, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το τρίτο γκολ των «ερυθρόλευκων».

Ο Φουστέρ, συγκλίνοντας  στον άξονα στο δεύτερο ημίχρονο, είχε δοκάρι και την ασιστ στο δεύτερο τέρμα του Τζεμπούρ, ενώ πολλές βοήθειες από τα άκρα πρόσφερε ο Αμπντούν.

Ο Βλαχοδήμος έπαιξε μόλις για 14΄, αλλά έδειξε με την εικόνα του στο γήπεδο, ότι δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής.

Οι δύο πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, πάντως, οι Τζεμπούρ (οκτώ τέρματα σε έξι συμμετοχές) και Χολέμπας (τρία γκολ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές!) με την απόδοσή τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενόψει της επικείμενης ανανέωσης των συμβολαίων τους…

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags