Facebook Pixel Το ...πάλεψαν και οι δύο!
| 2012-10-22 20:40:00

Το ...πάλεψαν και οι δύο!

Το ...πάλεψαν και οι δύο!

Ο Ολυμπιακός πάλεψε να το χάσει, αλλά με V-Span, Περπέ κέρδισε 64-60 στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε να το γυρίσει, αλλά δεν είχε την ποιότητα για να εκμεταλλευτεί τις τάσεις αυτοκτονίας των Πρωταθλητών. Κακό μπάσκετ οι αιώνιοι...

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στις φετινές μονομαχίες των «αιωνίων», καθώς πέρασε από το ΟΑΚΑ με 64-60! Οι Πειραιώτες ήταν εκπληκτικοί στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με τον Διαμαντίδη να ανεβάζει στροφές, κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη στο φινάλε. Τα λάθη του όμως στις τελευταίες επιθέσεις και οι σωστές επιλογές των «ερυθρολεύκων», έχρισαν νικητές τους φιλοξενούμενους.

Κορυφαίος του αγώνα και πρώτος σκόρερ ήταν ο Σπανούλης με 19 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό ακολούθησε ο Περπέρογλου με 12. Για τον Παναθηναϊκό 19 πόντους είχε ο Διαμαντίδης και από 10 οι Τσαρτσαρής και Ούκιτς.

Ψάχνοντας τον Σόφο...

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τον Σπανούλη να παίρνει όλες τις επιθέσεις, άρχισε από νωρίς να τρέχει το σκορ. Ο «V-Span» είτε έβγαζε με ασίστ έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του είτε τελείωνε μόνος του τις φάσεις. Από το 4-4 λοιπόν, οι Πειριαώτες βρέθηκαν να προηγούνται 12-6 στο έβδομο λεπτό και 14-7 στο όγδοο παίζοντας καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη στην επίθεση κυρίως από τον Ούκιτς. Κάπου εκεί όμως, ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλάζοντας ουσιαστικά και όλο το παιχνίδι του «τριφυλλιού». Ο Παναθηναϊκός πλέον σε κάθε φάση έψαχνε τον «Σόφο», ενώ ο Ολυμπιακός για να τον αντιμετωπίσει τον μάρκαρε ακόμη και με τέσσερις παίκτες!! Ο Σχορτσανίτης πάντως βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι και μείωσε αρχικά σε 14-9 με τρεις σερί πόντους, ενώ μετά με δύο βολές του Τσαρτσαρή από το αντιαθλητικό του Περπέρογλου και το τρίποντο του Διαμαντίδη, διαμορφώθηκε το 14-18 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη και Περπέρογλου να δείχνουν σε καλή κατάσταση, έδειχνε να πατάει καλύτερα.

Ανώτερος Ολυμπιακός, ασταμάτητος Σπανούλης!

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε εντυπωσιακά και με... βροχή τριπόντων! Δύο από τον Ολυμπιακό και τους Περπέρογλου – Σπανούλη και ένα από τον Ματσιούλις για τον Παναθηναϊκό, διαμόρφωσαν το 17-24! Στο σημείο αυτό όμως, ήρθε η στιγμή της... ξεκούρασης για τον Διαμαντίδη, ο οποίος πέρασε στον πάγκο και άφησε την θέση του στον Κίτσεν. Χωρίς τον «Μήτσο» όμως, το «τριφύλλι» ήταν αδύνατον να ακολουθήσει την ταχύτητα των Πειραιωτών και του... δαιμονισμένου Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 10-5 στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου έδειχναν να είναι ένα... επίπεδο καλύτεροι. Μάλιστα, με τον Σπανούλη να ευστοχεί σε τρεις βολές έφτασαν στο +12 και συγκεκριμένα στο 19-31! Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει αυτή τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Διαμαντίδη που είχε επιστρέψει. Ο Μάντζαρης έκανε με τρίποντο το 21-34, ωστόσο ο αρχηγός του ΠΑΟ απάντησε για το 24-34. Το τελικό 28-40 διαμορφώθηκε από ένα ρεσιτάλ του Σπανούλη στις τελευταίες επιθέσεις, ο οποίος ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 16 πόντους! Δεύτερος σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν ο Περπέρογλου με 7, ενώ για το «τριφύλλι» 10 είχε ο Ούκιτς, που είχε όμως και τα περισσότερα λάθη και... 0/5 βολές ο Λάσμε που ήταν εκτός αγώνα!

Το σούπερ κάρφωμα... ξύπνησε τον Ολυμπιακό!

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αντεπίθεση του. Μείωσε αρχικά σε 32-40 μετά από τέσσερα λεπτά και πολλές χαμένες επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ έφτασε στο 34-40 με ένα φοβερό κάρφωμα του Λάσμε μετά από... εναέρια πάσα του Διαμαντίδη. Η φάση αυτή... ξύπνησε τους φιλάθλους του «τριφυλλιού», αλλά και τον Ολυμπιακό! Η απάντηση ήρθε από ένα «παλικαρίσιο» καλάθι του Παπανικολάου και δύο τρίποντα των Πρίντεζη και Λο! Από το +6 λοιπόν, οι Πειραιώτες βρέθηκαν πολύ γρήγορα ξανά στο +14 και πιο συγκεκριμένα στο 34-48 στο 25'! Παρά το ξέσπασμα όμως του Ολυμπιακού και το νέο τρίποντο του Περπέρογλου στο 27', οι «πράσινοι» με συνεχόμενες εύστοχες βολές από Σχορτσανίτη και Διαμαντίδη και καλές άμυνες, ροκάνισαν την διαφορά και έφτασαν στο 45-51. Ωστόσο, την τελευταία λέξη στο δεκάλεπτο την είπε ο Πρίντεζης, ο οποίος στην εκπνοή και με τον Πάνκο να... κρέμεται πάνω του, ευστόχησε σε τρίποντο για το 45-54!

Ένα δεκάλεπτο... ολόκληρος αιώνας!

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν άκρως συναρπαστικό. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και με δύο τρίποντα των Ματσιούλις και Τσαρτσαρή, κατάφερε να μειώσει σε 51-56 και να ρίξει την διαφορά στο -5 μετά από πάρα πολλή ώρα. Εκεί όμως ανέλαβαν δράση οι πρώην πράσινοι, Σπανούλης και Περπέρογλου! Ο πρώτος ευστόχησε σε τρίποντο και ο δεύτερος σε δύσκολο λέι απ, ανεβάζοντας και πάλι τον δείκτη του σκορ στο 51-61! Η απάντηση ήρθε όμως από τρίποντο του Τσαρτσαρή και μία εύστοχη βολή του Λάσμε (1/7 είχε). Οι «πράσινοι» μείωσαν σε 55-61 και θα μπορούσαν να πλησιάσουν και άλλο, αν ο Γιαννόπουλος ευστοχούσε ελεύθερο τρίποντο στο 37'. Τελικά, ο ΠΑΟ έφτασε στο 57-61 με δύο βολές του Διαμαντίδη και εκεί το παιχνίδι πήρε... φωτιά!

Ακολούθησε ένα απίστευτο τρίποντο του Παπανικολάου και η... απάντηση του Διαμαντίδη, μετά από δύο άστοχες προσπάθειες, για το 60-64! Στην επίθεση ο Ολυμπιακός έκανε νέο λάθος, ωστόσο οι «πράσινοι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής, όταν ο Τσαρτσαρής στο 01:12' πριν το φινάλε δεν μπόρεσε να σκοράρει κάτω από την ρακέτα αμαρκάριστος, ενώ στην συνέχεια έχασε και την μπάλα πέφτοντας πάνω στον Σπανούλη! Τελικά το 60-64 υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε μέχρι το φινάλε, αφού ακολούθησαν δύο λάθη. Πρώτα το άστοχο τρίποντο του Παπανικολάου και μετά η λάθος πάσα του Διαμαντίδη στο... στεφάνι αντί για τον Λάσμε!

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει! Βέβαια, η εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να τον προβληματίσει, καθώς κατάφερε να κάνει ντέρμπι ένα δικό του παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη από δικά του... παιδικά λάθη στο τέλος. Και λάθη από τους Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη, τους πιο έμπειρους παίκτες που διαθέτει.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6(1), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 10(2), Διαμαντίδης 19(3), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 5(1), Άντιτς, Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 12(2), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6(2), Παπανικολάου 9(1), Μάντζαρης 5(1).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags