Facebook Pixel «Φευγάτος» από Ελλάδα ο Λέτο!
| 2012-11-03 09:24:00

«Φευγάτος» από Ελλάδα ο Λέτο!

«Φευγάτος» από Ελλάδα ο Λέτο!

Ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκός, Σεμπάστιαν Λέτο λέει «ναι» στον διακανονισμό, αλλά «όχι» στην επέκταση του συμβολαίου του με τους «πράσινους».

Δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος εμφανίζεται διατεθειμένος να υπογράψει τελικά τον νέο διακανονισμό για τη... μετάθεση των χρημάτων που έχει να λαμβάνει τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης Λέτο. Υπάρχει όμως και το αρνητικό...

Ο Αργεντινός άσος εμφανίζεται «φευγάτος» στις συζητήσεις του ίδιου και του ατζέντη του με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και όπως έλεγε στο περιβάλλον του δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για πολύ καιρό ακόμα στη χώρα μας και το «τριφύλλι». Εξ ου και η άρνησή του για επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο, κάτι που του έχει προτείνει με διάφορους οικονομικούς τρόπους ο Παναθηναϊκός, εισπράττοντας διαρκώς αρνητικές απαντήσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. Κατ' αρχάς ο Λέτο αισθάνεται σίγουρος ότι όχι μόνο θα καταφέρει να αποθεραπευτεί πλήρως και να ξεπεράσει την περιπέτεια του τραυματισμού του, αλλά και ότι θα είναι ακόμα καλύτερος απ' ό,τι ήταν πριν κάνει την επέμβαση στο γόνατο. Το λέει σε κάθε ευκαιρία, άλλωστε, και σε όλους τους τόνους.

Η επιστροφή του υπολογίζεται για το καλοκαίρι του 2013 οπότε και θα «τρέχει» η τελευταία αγωνιστική περίοδο του συμβολαίου του. Οπερ σημαίνει ότι έξι μήνες μετά την πιθανολογούμενη επιστροφή του θα έχει το δικαίωμα υπογραφής σε όποια ομάδα επιθυμεί (από τον Γενάρη για το επόμενο καλοκαίρι) δίχως ο Παναθηναϊκός να λάβει ούτε ευρώ στο ταμείο του. Γι' αυτό και οι «πράσινοι» επιθυμούν την επέκταση του συμβολαίου του.

Ομως ο Λέτο έχει «ξενερώσει» τόσο από τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στο «τριφύλλι» και την έλλειψη προοπτικής που κατά την εκτίμησή του δεν είναι επαρκής για τα προσωπικά του σχέδια όσο και από το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο θεωρεί σαφώς επηρεασμένο από την κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας και (ολοένα και πιο) χαμηλού επιπέδου. Το μυαλό του βρίσκεται συνεπώς ήδη στο εξωτερικό.

Το πρώτο ζητούμενο είναι τι περιθώρια (θα) έχει ο Παναθηναϊκός με δεδομένο το υπάρχον συμβόλαιο του Αργεντινού.

Και το δεύτερο ποιος σύλλογος με μεγαλύτερες προοπτικές που συμμετέχει σε προηγμένο πρωτάθλημα θα κινηθεί να τον αποκτήσει, από τη στιγμή που προέρχεται από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Ο ατζέντης του παίκτη Φερνάντο Κοσεντίνο είναι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει, ενώ ο ίδιος ο Λέτο έχει πάρει τα πάνω του τελευταία αφού δεν αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο και περιμένει Φεβρουάριο με Μάρτιο να επιστρέψει στις προπονήσεις και να ρίξει το βάρος στον τομέα της φυσικής κατάστασης, για να είναι πανέτοιμος το καλοκαίρι για τη μεγάλη επιστροφή.

Γιατί αποφάσισε να υπογράψει

Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι ο μοναδικός εκ των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που δεν έχει ακόμη υπογράψει τους διακανονισμούς για τα φετινά δεδουλευμένα, γεγονός που σύμφωνα με τον Αργεντινό θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Ο Λέτο έχει αποφασίσει να υπογράψει τον διακανονισμό (αλλά όχι την επέκταση του συμβολαίου του) καθώς έχει αναγνωρίσει τη στήριξη που του παρέχει ο σύλλογος όλο αυτό το διάστημα. Οι στιγμές ήταν και είναι πολύ δύσκολες για έναν αθλητή και ο Λέτο έχει να λέει για τους ανθρώπους της ομάδας, ότι στάθηκαν στο πλευρό του και τον στήριξαν από κάθε άποψη. Συν τοις άλλοις, δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς στο μυαλό του βρίσκεται η μεταγραφή στο εξωτερικό. Ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει σε μείωση των αποδοχών του προκειμένου να συμβαδίσει στα νέα οικονομικά δεδομένα της εποχής, ούτε να επεκτείνει τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του που εκπνέει το καλοκαίρι του 2014, καθώς το 2009, όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, είχε υπογράψει 4ετές συμβόλαιο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags