Facebook Pixel Άλλο Panathinaikos και άλλο Olympiakos!
| 2012-11-11 14:00:00

Άλλο Panathinaikos και άλλο Olympiakos!

Άλλο Panathinaikos και άλλο Olympiakos!

Σύγκριση ανάμεσα στη φετινή και περσινή ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού γίνεται τελευταία, με εκείνη τη σύγχρονης εποχής του Παναθηναϊκού. Ο σκύλος, όμως, κάπου διαφωνεί...

Καταρχήν όταν λέμε σύγχρονη εποχή, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι, παράγοντες κ.λπ., εννοούμε από την πορεία του 1996 που έκανε ο Παναθηναϊκός και μετά. Γιατί παραδοσιακά, από παλιότερα, οι "πράσινοι" είχαν καλές παρουσίες στην Ευρώπη.

Το "Panathinaikos", όμως, κόλλησε στους "πράσινους" μετά από την εκπληκτική πορεία του 1996, με τον Ρότσα στον πάγκο. Από τότε, όμως, μέχρι και στις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές επιτυχές του Παναθηναϊκού, το "τριφύλλι" έπαιζε κυρίως με έναν συγκεκριμένο τρόπο: Φυλάμε σίγουρα τα μετόπισθεν, με πολλούς παίκτες πίσω από το κέντρο και παίρνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στην Ευρώπη.

Χωρίς να ενδιαφέρει απαραίτητα η κατοχή της μπάλας, το παιχνίδι πρωτοβουλίας, να παίξει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα κ.λπ. Δεν είναι απαραίτητα κακός αυτός ο τρόπος παιχνιδιού. Για την ακρίβεια είναι σχολή ποδοσφαίρου, πάνω στην οποία πολλές ομάδες κατάφεραν σπουδαία πράγματα. Μεταξύ των οποίων και η Εθνική Ελλάδας στην Πορτογαλία, το 2004...

Αν, όμως, υποθέσουμε πως το "Olympiakos" έχει αρχίσει να χτίζεται κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια (μαζί με κάποια σποραδικά ξεσπάσματα και τα προηγούμενα χρόνια), με τον Βαλβέρδε πέρσι και τον Ζαρντίμ φέτος, το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού είναι τελείως διαφορετικό. Και είναι μέγα σφάλμα να βάζουμε πλάι-πλάι τις επιτυχίες των δύο ομάδων και να λέμε για νέο πρέσβη κ.λπ., αφού ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι η μέρα με τη νύχτα.

Κατοχής μπάλας, πίεση, διαρκής επιθετική πρωτοβουλία ήταν το περσινό στιλ του Ολυμπιακού, ακόμα και στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς, ενώ και φέτος οι Πειραιώτες δείχνουν διάθεση να δημιουργήσουν στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και όχι να καταστρέψουν. Παίζουν επιθετικά, προσπαθούν να πετύχουν γκολ και γενικότερα έχουν άλλο πνεύμα, διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζει τα τελευταία 15 χρόνια ο Παναθηναϊκός, τις σεζόν που είχε επιτυχημένες ευρωπαϊκές παρουσίες.

Με δύο λόγια και για να μην το κουράζουμε άλλο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κ.λπ., με άλλον τρόπο, διαφορετική αγωνιστική εικόνα, δημιουργήθηκε το "Panathinaikos" και με άλλον προσπαθεί να το χτίσει τώρα ο ..."Olympiakos"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags