Facebook Pixel Ο ώριμος κύριος Ελευθερόπουλος
| 2012-12-05 16:00:00

Ο ώριμος κύριος Ελευθερόπουλος

Ο ώριμος κύριος Ελευθερόπουλος

Bλέπεις τον Πανιώνιο σε ένα παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, παρατηρείς και αντιλαμβάνεσαι αν και τι σόι δουλειά κρύβει αυτό που παρακολουθείς η εμφάνισή του, η ομαδική συμπεριφορά, το σχέδιό του. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Και μετά ακούς και βλέπεις τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, στην κάμερα της Nova αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Και έχεις μπροστά σου την εξήγηση για τη βαθμολογική θέση του Πανιωνίου και τη μέχρι σήμερα πορεία του, η οποία τον κρατά στην πεντάδα και έχει αρχίσει να αποκτά μια συνέπεια και να κερδίζει χειροκρότημα.
Ναι, δεν είναι μάγος ο Ελευθερόπουλος. Και δεν έχει προλάβει να αποκτήσει και την όποια θεωρητική μόρφωση του λείπει, δεδομένου ότι δεν έχει πάρει το UEFA Pro δίπλωμα. Παιχνίδι με το παιχνίδι όμως γίνεται και περισσότερο σαφές ότι έχει καταφέρει να εξελίξει σε πλεονεκτήματα τα όσα μειονεκτήματα βρήκε στον Πανιώνιο του καλοκαιριού λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Και βάζει σε κάθε αγωνιστική ακόμη ένα τεκμήριο πλάι στον ισχυρισμό ότι καταφέρνει, σαν αυτοδίδακτος εμπειρικός, ακριβώς επειδή έχει επεξεργαστεί τις αμέτρητες ποδοσφαιρικές παραστάσεις του, να βρει τα νοήματα της προπονητικής, τα οποία έχει αρχίσει να μεταδίδει καλά ακόμη και σε πρωτόπειρα στη Super League παιδιά.

Είναι βέβαιο ότι έχει κάνει, και πιο βέβαιο ότι θα κάνει λάθη ο Ελευθερόπουλος στη διάρκεια της σεζόν. Αλίμονο αν δεν κάνει στα πρώτα του βήματα ως προπονητής, στην ηλικία των 36 ετών, που είναι βρεφική για το επάγγελμα. Είναι όμως ολοφάνερο, ή τουλάχιστον αυτό δείχνει η δημόσια στάση και συμπεριφορά του, ότι τα αντιλαμβάνεται, τα αναγνωρίζει, και άρα αυξάνει τις πιθανότητες να μάθει από τα λάθη, να διδαχθεί και συνεπώς να δημιουργήσει για τον εαυτό του την προοπτική να εξελιχθεί σε ικανό προπονητή. Ο Ελευθερόπουλος που είδα και άκουσα μετά τη λήξη του ματς με τον Παναθηναϊκό είναι ένας προπονητής «αυστηρός» και με τον εαυτό του και με την ομάδα που φτιάχνει. Και επειδή είναι προπονητής που πρώτα δουλεύει και μετά μιλάει, όλο αυτό που μας δείχνει είναι για να το πάρει κανείς πολύ στα σοβαρά.

Περίπου 6 μήνες πίσω όσοι προέβλεπαν ότι ο «Ελέ» βιάστηκε και διέκριναν μεγάλο κίνδυνο να ξεκινήσει με σημαντική φθορά την προπονητική καριέρα του ήταν πλειοψηφία. Ο Ελευθερόπουλος, όμως, δεν έβλεπε πρώτα τον κίνδυνο, αλλά την ευκαιρία. Προφανώς επειδή γνώριζε την ποιότητα του υλικού, αφού την είχε δει από μέσα, αλλά και επειδή πίστεψε ότι θα βρει άκρη και θα έχει την υποστήριξη της σημερινής διοίκησης. Και τώρα που, όπως είπε και στο uefa.com, ανακάλυψε ότι η προπονητική του αρέσει περισσότερο ακόμη και από την ενεργό δράση, ο Δημήτρης έχει ήδη αρχίσει να το απολαμβάνει. Κι εμείς τη δουλειά του.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags