Facebook Pixel Τα δύο μεγάλα παλούκια
| 2011-08-10 08:41:00

Τα δύο μεγάλα παλούκια

Τα δύο μεγάλα παλούκια

Λένε αρκετοί ότι το πρόγραμμα του πρωταθλήματος είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Ολυμπιακού. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, υπάρχουν τουλάχιστον δύο μεγάλα παλούκια. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

• Ένα ότι οι πρωταθλητές έχουν τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια τους, κολλητά με ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Τους έκατσαν, δηλαδή, τρία ντέρμπι σε ημερομηνίες πολύ κοντινές με τους σπουδαίους ευρωπαϊκούς αγώνες τους-το δε παρελθόν έχει δείξει ότι πριν και μετά από τέτοια ματς, υπάρχουν πολύ συχνά απώλειες στο πρωτάθλημα.

• Τρεις ημέρες πριν το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, οι ερυθρόλευκοι έχουν Τσάμπιονς Λιγκ. Τρεις ημέρες μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός έχουν πάλι Τσάμπιονς Λιγκ. Και τρεις ημέρες πριν το Άρης-Ολυμπιακός έχουν ξανά Τσάμπιονς Λιγκ. Στον α΄ γύρο, βέβαια, αυτά και μέχρι την 9η αγωνιστική. Με το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός την 10η αγωνιστική…

• Κι έτσι ερχόμαστε στο δεύτερο παλούκι, που είναι ακριβώς ότι η ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό θα γίνει στο ΟΑΚΑ, στο β΄ γύρο. Εγώ λοιπόν θέλω πάντα να έχω τον ΠΑΟ στο β΄ γύρο στο Καραϊσκάκη. Διότι δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει την 25η αγωνιστική, οπότε και θα παίξουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Μπορεί και να κρίνεται ο τίτλος. Και αν κρίνεται ο τίτλος, θα γίνει αίμα και άμμος. Σε δε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα ο γηπεδούχος έχει τον πρώτο λόγο. Ακόμη κι αν…χάσει, όπως συνέβη πρόπερσι με το γκολ του Ντάρμπισαϊρ, σε μία νίκη του Ολυμπιακού, που είχε και πολλή ρέντα.

• Δεν ξεχνάω εγώ ότι το πρωτάθλημα του… Δούρου παίχτηκε στη Λεωφόρο. Κι ότι το 2005 ο ΠΑΟ είχε κερδίσει 1-0 πάλι στη Λεωφόρο με το γκολ του Κωνσταντίνου και μόνο ο ίδιος ο ΠΑΟ ξέρει πως είχε χάσει εκείνο το πρωτάθλημα, με το γκολ του Ριβάλντο στο Καυταντζόγλειο. Ακόμη ότι το 2002 ο Ολυμπιακός είχε σώσει τον τίτλο, ισοφαρίζοντας στο 90 με το πέναλτι που είχε σφυρίξει ο Ευθυμιάδης στη Λεωφόρο.

• Δηλαδή, όταν ο ΠΑΟ είχε το ντέρμπι του β΄ γύρου στο δικό του γήπεδο, είτε πήρε πρωτάθλημα (δύο φορές), είτε το έχασε την ύστατη στιγμή μέσα από τα ίδια του τα χέρια…

• Ωραία είναι να τον έχεις τον βάζελο στο σπίτι σου στο β΄ γύρο. Όπως πέρσι, στο 2-1. Όπως στη Ριζούπολη το 2003…Όπως στο ΟΑΚΑ το 2001 με το γκολ του Τζόλε από την ασίστ του Τζιοβάνι… Γενικά δε αυτά τα 11 χρόνια, ο Ολυμπιακός τα εφτά από τα εννιά πρωταθλήματα τα πήρε έχοντας εντός έδρας τον ΠΑΟ στο β΄ γύρο.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags