Facebook Pixel Τούμπα τα πλάνα του!
| 2012-04-12 10:03:00

Τούμπα τα πλάνα του!

Τούμπα τα πλάνα του!

Πώς η σύλληψη Σαχπατζίδη, λόγω Τσοχατζόπουλου, βάζει εκ νέου τον ΠΑΟΚ σε περιπέτειες και θέτει σε κίνδυνο την αδειοδότησή του.

Η χθεσινή σύλληψη του Γιώργου Σαχπατζίδη με κατηγορίες για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιρειών προκαλεί τριγμούς στον ΠΑΟΚ. Τυπικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα άμεσα τουλάχιστον από αυτήν.

Ο Κατερινιώτης επιχειρηματίας είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της ΠΑΕ και ίσως και ο μοναδικός χρηματοδότης της τα τελευταία χρόνια. Οι δύο γιοι του είναι μέλη της διοίκησης -ο ένας εκ των οποίων, ο Δημήτρης, είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ- και συνέταιροι του Ζήση Βρύζα τον τελευταίο καιρό στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας σούπερ μάρκετ που ανήκουν στους γιους του και στον Βρύζα.

Τα νέα για τη σύλληψή του διαδόθηκαν την ώρα που στα γραφεία του «δικέφαλου» στην Τούμπα συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ χωρίς πάντως την παρουσία των γιων Σαχπατζίδη.

Τα ζητήματα που προκύπτουν για τον ΠΑΟΚ μετά τις χθεσινές εξελίξεις είναι σημαντικά. Πρώτο από όλα, ήταν δεδομένο ότι η διοίκηση του «δικέφαλου» προσδοκούσε στη βοήθεια του Σαχπατζίδη στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξασφάλιση της αδειοδότησης από την UEFA, η οποία θα ελέγξει τον ΠΑΟΚ στα τέλη του Ιούνη.

Η παρουσία της οικογένειας Σαχπατζίδη λειτουργούσε μέχρι χθες σαν μαξιλάρι ασφαλείας για τη διοίκηση του Ζήση Βρύζα, στην περίπτωση που δεν βρεθούν τα επιπλέον έσοδα που απαιτούνται για να μην αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα στο έλεγχο που θα γίνει από την UEFA στα τέλη του Ιούνη.

Από εκεί και πέρα, οι περιπέτειες που έχει με τη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Σαχπατζίδης δημιουργούν και θέμα με τις μετοχές της ΠΑΕ που έχει στη κατοχή του. Ο 60χρονος επιχειρηματίας διατηρούσε ποσοστό περίπου 6% των μετοχών του ΠΑΟΚ μέχρι και τα τέλη του 2009, ποσοστό που προέκυψε από τη συμμετοχή του στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και τη μετοχοποίηση χρημάτων που έδωσε ως ταμειακή διευκόλυνση στον «δικέφαλο» τα προηγούμενα χρόνια.

Ενα ποσοστό που ενδεχόμενα έχει αυξηθεί, καθώς το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Σαχπατζίδης πρόσφερε στον ΠΑΟΚ και επιπλέον 1.000.000 ευρώ. Ενα ποσό που υποτίθεται ότι είχε δοθεί ως εγγύηση για την οικονομική ευμάρεια του Βασίλη Φλωρίδη, με τον οποίο ο Σαχπατζίδης προσπάθησε να αποκτήσει την ΠΑΕ, και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι είχε βάλει μόνος του ο Κατερινιώτης επιχειρηματίας.

Οπως είχε ξεκαθαρίσει, τα χρήματα αυτά θα μετοχοποιούνταν και σε μια τέτοια περίπτωση το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ έχει αυξηθεί σημαντικά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags