Ολοι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής στενοχωρήθηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ. Ειδικότερα οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Τοροσίδης και Μανιάτης, ωστόσο, «στοχοποίησαν» τον γιατρό της εθνικής ομάδας κ. Χριστόπουλο. Οταν έγινε γνωστή δηλαδή η αντίδραση του Ολυμπιακού, του έλεγαν μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Γιατρέ, κανόνισε την πορεία σου, έρχεται ο Μαρινάκης».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, πράγματι, έχει προγραμματίσει να πάει στη Βαρσοβία για να παρακολουθήσει όμως το τελευταίο ματς στη φάση των ομίλων με τη Ρωσία. Οχι για να κάνει αυτοπροσώπως τα παράπονά του. Αλλωστε, αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, οι σχέσεις του με τον Σ. Πιλάβιο επανήλθαν στην προτέρα κατάσταση. Επί της ουσίας τώρα (και για μία ακόμα φορά) η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν υπερβολική.

Η περίπτωση του Αβραάμ δεν ήταν κάτι πρωτοφανές. Σε παιχνίδι Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός ο Καραγκούνης έπαιζε για παραπάνω από μισή ώρα με κομμένο χιαστό. Οπως και ο Νίνης σε ματς της Εθνικής στο Ισραήλ. Χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει ευθύνες. Αλλωστε ακόμα και οι ολυμπιακές συλλογικές εφημερίδες ανακάλυψαν ότι επρόκειτο περί «εγκλήματος» με 24 ώρες καθυστέρηση. Την ημέρα του ματς δεν υπήρξε καμία δημοσιογραφική αναφορά για ευθύνες του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής.

Την επομένη, όταν αντέδρασε ο Ολυμπιακός, ξύπνησαν και οι εφημερίδες. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν αφήνει πλέον τίποτα στην τύχη του. Κάνει έρευνα αγοράς προκειμένου να πάρει τα μέτρα του. Ειδικότερα στο τρίγωνο Σουηδίας-Βελγίου-Αλγερίας. Σχετικά δηλαδή με τους γιατρούς των εθνικών ομάδων. Τα βιογραφικά τους, την επαγγελματική τους κατάρτιση και την αξιοπιστία τους. Αν ικανοποιούν τα στάνταρ του Βαγγέλη, ΟΚ. Σε αντίθετη περίπτωση, ούτε ο Μέλμπεργκ θα ξαναπαίξει στη Σουηδία ούτε ο Μιραλάς στο Βέλγιο ούτε ο Τζιμπούρ στην εθνική Αλγερίας. Εκτός και αν αλλάξουν οι γιατροί. Με τον Ολυμπιακό και την υγεία των ποδοσφαιριστών του κανείς δεν μπορεί να παίζει.

Πηγή: Goal