Facebook Pixel Άγιος Παντελεήμονας: Δεν είναι ψέμα! Ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί το Κύπελλο Αγγλίας (ΦΩΤΟ)
| 2021-07-05 22:17:00

Δεν είναι ψέμα! Ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Αγγλίας (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Δεν είναι ψέμα! Ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Αγγλίας (ΦΩΤΟ)

Μπορεί πολλοί που θα το διαβάσουν θα πιστέψουν ότι πρόκειται για... τρολιά, όμως η ομάδα της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου, St Panteleimon FC, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον FA Cup και θα είναι ένας από τους 16 συλλόγους που θα ζήσουν το... όνειρό τους για πρώτη φορά τη σεζόν 2021-22

Άγιος Παντελεήμονας: Κι όμως συμβαίνει. Η ομάδα της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου θα είναι μια από τις 16 ομάδες που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο Κύπελλο Αγγλίας.

Ο σύλλογος μετράει λίγα χρόνια ζωής, μιας και ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015, από μια ιδέα του ιερέα του Λονδίνου, Αναστάσιου Σαλαπάτα, με καταγωγή από το Ναύπλιο. Έτσι η αγγλική Ομοσπονδία έδωσε το... πράσινο φως και οι Άγιοι, όπως είναι το παρατσούκλι της ομάδας, θα μπορούν να αγωνιστούν στην αρχαιότερη διοργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα Άγιος Παντελεήμονας FC την φετινή χρονιά πήρε την άνοδο για την  Combined Counties League (Premier Division North), ένατη κατηγορία στο Νησί, ενώ αποτελείται κυρίως από Έλληνες και Κύπριους ποδοσφαιριστές, που είναι είτε μετανάστες ή φοιτητές, και παίζει στο Queen Elizabeth II Stadium, χωρητικότητας 2500 θέσεων.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags