Η Εθνική Ελλάδος πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα κόντρα στην Εθνική Ισπανίας. Ή μάλλον κόντρα στην Ισπανία και τους επικριτές της «Γαλανόλευκης», οι οποίοι το έχουν αναγάγει σε επιστήμη να εμφανίζονται μετά από κάθε γκέλα ή ήττα της για την κράξουν. Ουσιαστικά που τρέφονται με τις κακές της στιγμές, κάτι που σημαίνει ότι από το Euro 2016 και έπειτα ζουν... ωραίες στιγμές. Μια μιζέρια που έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται έντονη κριτική ο Φαν’τ Σχιπ που πολλές φορές έχει να κάνει περισσότερο με συμφέροντα, παρά με αγωνιστικά κίνητρα.

Όπως και να έχει, στεκόμενοι στο αγωνιστικό κομμάτι η Εθνική μας πλήρωσε στο πρώτο ημίχρονο με το... ελάχιστο την αμυντική προσέγγιση του Ολλανδού τεχνικού, καθώς δέχθηκε μόλις 1 γκολ πηγαίνοντας με το... χρυσό 1-0 όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια στα αποδυτήρια.

Στο ημίχρονο ο Φαν’τ Σχιπ επέλεξε μια πιο επιθετική προσέγγιση, με τις αλλαγές των Σιώπη και Τζόλη, στις θέσεις των κακών Λημνιού και Μάνταλου. Παράλληλα, ευνοήθηκε και από την αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος ο οποίος οργάνωνε όλο το παιχνίδι των Ισπανών. Η αλλαγή του Τζόλη είχε ως αποτέλεσμα η Εθνική μας να μπορεί να πιέζει ακόμη καλύτερο στο μισό των Ισπανών, με αποτέλεσμα να δέχεται πολύ λιγότερη πίεση στα καρέ της. Μάρτυς και η στατιστική με τις μόλις 3 (!) τελικές των Ισπανών στο δεύτερο ημίχρονο. Ουσιαστικά δεν άφησε το λάθος των Ισπανών με το πέναλτι στον Μασούρα και ο Μπακασέτας όντας αρκετά ψύχραιμος έδωσε στη χώρα μας έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος. Αρκεί να συνδυαστεί και με τρίποντο στο ματς της Τετάρτης με την Γεωργία.

Όσον αφορά τον MVP αυτός ήταν αναμφίβολα ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος σαν σήμερα πριν 4 χρόνια έκανε και ντεμπούτο με το εθνόσημο ενάντια στην Βοσνία!

Από εκεί και πέρα αξίζουν τα εύσημα και στον Τζαβέλλα που δείχνει να είναι σαν το παλιό κρασί βγάζοντας αστείρευτη ωριμότητα, ενώ είναι αξιοθαύμαστα είναι και τα βήματα προόδου του Μπουχαλάκη, ο οποίος έδειξε γιατί έχει καθιερωθεί από τον Πέδρο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό!

Η ουσία είναι το σημερινό ματς συνδυαστικά με ενδεχόμενη νίκη επί της Γεωργίας θα κλείσει μια και καλή την γκρίνια προς το πρόσωπο του Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος έχει ακούσει πολλά, παρότι συμπλήρωσε με την Ισπανία μόλις το 15ο του ματς στον γαλανόλευκο πάγκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φαν’τ Σχιπ όπως... Σάντος - Άδικος ο πόλεμος - Αυτή η φουρνιά έχει ταλέντο και είναι οικογένεια!