Facebook Pixel Γουλβς-Ολυμπιακός: "Ερασιτέχνης Αλέν - Ανεκδιήγητος διαιτητής - Αν είχε γίνει ο τελικός..."
| 2020-08-07 15:24:00

Ερασιτέχνης ο Αλέν - Ανεκδιήγητος διαιτητής - Κοιμήθηκε με... παπά - Αν είχε γίνει ο τελικός...

Sportdog Team
Ερασιτέχνης ο Αλέν - Ανεκδιήγητος διαιτητής - Κοιμήθηκε με... παπά - Αν είχε γίνει ο τελικός...

Άστοχος, άτυχος, αδικημένος. Τα τρία "στερητικά -Α" που οδήγησαν στον Άδοξο Αποκλεισμό.

Καμιά φορά ένα λογοπαίγνιο ενδέχεται να περιλαμβάνει το ρεζουμέ μιας υπόθεσης. Μιας ιστορίας ευρωπαϊκού ονείρου, που για τον Ολυμπιακό διήρκεσε αυτή τη φορά παραπάνω από 1 χρόνο, δεν είχε -ατυχώς- ανατροπή/ υπέρβαση των "σταθερών" του στις διοργανώσεις της UEFA, παρότι που δεν δικαιούνταν μόνο, του άξιζε ξεκάθαρα και αντικειμενικά, μια πολύ καλύτερη τύχη.

Δεν είναι όμως για... επικήδειους και μνημόσυνα το ερυθρόλευκο ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα, αντί για το Final 8 της Γερμανίας. Κι ας του στερήθηκε αυτή η διάκριση του Ολυμπιακού, τζάμπα και βερεσέ.

Ήταν ανώτερος, καλύτερος, ποιοτικότερος, πιο "κλασάτος" ποδοσφαιρικά από την Γουλβς, στη... σούμα των δύο αναμετρήσεων τους. Ελάτε όμως που στον αθλητισμό δεν νικά πάντα ο καλύτερος. Ειδικά σε ευρωπαϊκά ματς που αρκεί και μόνο μια φευγαλέα στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης να αποδειχθεί επιζήμια.

Πόσο μάλλον ένα ολόκληρο 20λεπτο, το πρώτο της ρεβάνς στο "Μολινό", που όλη η ομάδα ήταν εκτός κλίματος και ο Αλέν έκανε... έξοδο Μεσολογγίου για να μαζέψει πεταλούδες μακριά από την εστία του και να υποπέσει σε ένα από τα πιο παιδαριώδη σφάλματα που μπορεί να κάνει ένας... ερασιτέχνης γκολκίπερ!

Θα ήταν εύκολο να εντοπισθεί εξιλαστήριο θύμα και να βγούμε όλοι τώρα να... πετροβολάμε τον Γάλλο! Δεν είναι έτσι όμως, παρότι το τραγικό λάθος του επηρέασε την ψυχολογία όλης της ομάδας και ως ένα βαθμό έπαιξε το ρόλο του στον αποκλεισμό.

Σε μικρό βαθμό όμως. Γιατί και χωρίς το πέναλτι που έκανε ο Αλέν, ο Ολυμπιακός πάλι γκολ έψαχνε για να "ισοφαρίσει" τουλάχιστον το αντίστοιχο των "Λύκων" στο Καραϊσκάκη.

Ένα γκολ που όμως δεν βρήκε, λόγω αστοχίας, ικανότητας του πολύπειρου Ρουί Πατρίσιο και εγκληματικών αβλεψιών, ακούσιων ή εκούσιων (τι να πει κανείς για διεθνή ρέφερι αυτού του επιπέδου!) πράξεων του ανεκδιήγητου Πολωνού διαιτητή.

Tον οποίο, όπως εύστοχα θυμήθηκε ένας φίλος του Ολυμπιακού στα social media, μονάχα εκείνος ο "σφαγέας" Ούγγρος Κάρολι Παλοτάι, ο οποίος είχε στερήσει από τους Πειραιώτες μια επική ανατροπή-πρόκριση σε βάρος της Άντερλεχτ το 1974. Την επομένη εκείνου του αγώνα στο "Φως των Σπορ",  υπήρχε φωτογραφία του Παλοτάι, με ένα πανάκριβο Ρόλεξ στο χέρι του!..

Κανείς δεν θα καταλάβει:

-Γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Καμαρά! Ο Ελ Αραμπί ήταν... οφσάιντ λόγω έκθεσης των ακροδάχτυλων του χεριού του, με μια γραμμή τραβηγμένη για τις ηλεκτρονικές ανάγκες του VAR... στο γάμο του καραγκιόζη της UEFA!

-Γιατί δεν σφυρίχτηκε πέναλτι στο σπρώξιμο του Μπολί στον Μαροκινό φορ! Έπρεπε να τον "γκρεμίσει" τον Αραμπί ο στόπερ της Γουλβς; Δεν αρκούσε ότι δεξιοτεχνικά τον έσπρωξε ενώ ήταν στον αέρα για κεφαλιά ίσα που αρκούσε για να τον θέσει εκτός πορείας μπάλας κι ενώ ο διαιτητής ήταν στα δύο μέτρα απόσταση, πίσω ακριβώς από την επίμαχη μονομαχία!

-Γιατί στον πειθαρχικό έλεγχο ο Πολωνός έμοιαζε να συμπεριφέρεται σαν ελληνική σφυρίχτρα τοπικού πρωταθλήματος!

 Πολλά γιατί, πολλές απορίες, γιατί όχι και υποψίες για τον Μαρτσίνιακ… Παλοτάι!

Αλλά κι ο Πορτογάλος κίπερ της Γουλβς! Με... παπά κοιμήθηκε το βράδυ πριν το ματς! Έπιανε τα άπιαστα. Θα μου πεις: Γι’ αυτό οι μεγάλοι τερματοφύλακες είναι σπουδαίοι και ήταν "βαρύ" που δεν έπαιζε στην Αγγλία ο Ζοσέ Σα. Όχι τόσο που έλειπε ο τιμωρημένος Σεμέδο, όσο η απουσία του Πορτογάλου. Τα έγραφα και τις προάλλες, όταν μαθεύτηκε ότι χτύπησε ο βασικός πορτιέρε του Ολυμπιακού.

Ανεξάρτητα από το αν ο Μπομπί Αλέν έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις, είναι αλήθεια, πολύ αργότερα από τη γκάφα του και κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στην υπόθεση πρόκριση μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι θα επαναλάβω ότι αποκλείστηκαν από την 7η ομάδα της Premier,  ου κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο (γιατί η ποδοσφαιρική Ευρώπη είναι όλος ο πλανήτης), μένοντας με την πίκρα των καλύτερων εντυπώσεων για τους εαυτούς τους.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι στο Ντούισμπουργκ σήμερα, από μια καραμπόλα στο πόδι του Μπουχαλάκη (1-1 στο Φάληρο) και από ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο τερματοφύλακας του.

Ο οποίος προφανώς είχε θολωμένο μυαλό για να μην αποφασίζει τελικά τι θέλει να κάνει και στο τέλος να ρίξει κάτω τον Ποντένσε, λόγω έλλειψης αγώνων, καθότι ο Σα, είπαμε, παίζει βασικός και στα… διπλά στο Ρέντη.

Ο Αλέν δεν είχε αγωνιστικά λεπτά στα γάντια του και όλη η ομάδα στα πόδια της, γιατί -πάμε πάλι πίσω στα... θλιβερά, γελοία ελληνικά, αλλά έτσι είναι δυστυχώς…- η ΕΠΟ δεν τέλεσε τον τελικό του Κυπέλλου όταν έπρεπε να το κάνει και εκ πρώτης κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν το έκανε!

Με περισσότερο συλλογισμό βεβαίως, όλοι συμπεραίνουμε το λόγο…

ΧΑΡΗΚΑΜΕ λοιπόν τώρα που… την ξεκάναμε την κατσίκα του γείτονα; Το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού βρέθηκε στην 17η θέση και οριστικά θα παίζει με 4 ομάδες στην Ευρώπη από την περίοδο 2021-2022 και πιθανότατα στην 18η, αφού η Ελβετία (μέσω Βασιλείας) συνεχίζει. Όσοι βοήθησαν σ’ αυτό τη… Γουλβς, πλην του Πολωνού διαιτητή, μπορούν να χαμογελούν σήμερα για το κατόρθωμά τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Άρης θα έτρωγε τη Γουλβς - Αν ζούσε ο Αλέφαντος... - Τι κάνει αυτός; Είναι τρελός; - Έπαθα πλάκα

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags