Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν θα ξαναδούμε αυτό τον Παναθηναϊκό – Όχι τα προφανή για Πογιάτος – Να τι συνέβη με τη NOVA
| 2020-08-22 22:38:00

Δεν θα ξαναδούμε αυτό τον Παναθηναϊκό – Όχι τα προφανή για Πογιάτος – Να τι συνέβη με τη NOVA

του Κώστα Γκόντζου
Δεν θα ξαναδούμε αυτό τον Παναθηναϊκό – Όχι τα προφανή για Πογιάτος – Να τι συνέβη με τη NOVA

Παναθηναϊκός: Διπλή πρεμιέρα σήμερα για τον Παναθηναϊκό, καθώς εκτός από το πρώτο φιλικό για την νέα σεζόν, είχαμε και πρεμιέρα για το νέο εγχείρημα του Γιάννη Αλαφούζου το Panathinaikos TV.

Να ξεκινήσουμε από το δεύτερο πρώτα, καθώς για το πρώτο και έχουμε πολλά να πούμε και για πολύ καιρό ακόμα και γιατί όπως και να το κάνουμε αυτή η ιστορία με το κανάλι του Παναθηναϊκού ήταν αντικειμενικά το θέμα των ημερών για τους πράσινους αλλά και γενικότερα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι αρχικά.

Το λέγαμε και την προηγούμενη φορά όταν αναφερθήκαμε σχετικά.

Το τι θα κάνει ο Αλαφούζος με τα λεφτά του, αν θα ρισκάρει ή αν θα πάει στα σίγουρα, αν μπει μέσα ή αν θα βγάλει κέρδη, είναι καθαρά δικό του θέμα και κανενός δεν του πέφτει λόγος.

Αυτό όμως με μια προϋπόθεση.

Να μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για την τσέπη του Αλαφούζου.

Εκεί κουμάντα και κριτικές δεν δικαιούται κανείς να κάνει.

Αν όμως μιλάμε για τα έσοδα της ΠΑΕ και το κατά πόσο αυτά και το μπάτζετ που θα διατεθεί για την ομάδα, θα επηρεαστούν από την όλη ιστορία, εκεί αλλάζει, λίγο πάντων όχι πολύ, το όλο θέμα.

Καθώς και πάλι θέμα του Αλαφούζου είναι.

Αν είναι διατεθειμένος να μην "πειράξει" τα λεφτά που έχει σκοπό να διαθέσει για την ομάδα ανάλογα με το πως θα πάει το εγχείρημα με το νέο κανάλι, τότε και πάλι κανένα πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα.

Αν όμως έρθουμε σε κάμποσους μήνες και πούμε... δεν είχαμε τα έσοδα που περιμέναμε, πάμε σε περικοπές και νέα μνημόνια στην ομάδα, εκεί όντως υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι.

Από κει και πέρα για να μην ακούγονται και λέγονται, ούτε ανακρίβειες ούτε πάσης φύσεως ηρωϊκά και επικά για το όλο θέμα.

Είναι τουλάχιστον αστείο να χρησιμοποιούμε βαρύγδουπες εκφράσεις του στιλ "ηθική νίκη", "γροθιά στο κατεστημένο". "σπάει τα δεσμά του και άργησε να το κάνει κιόλας", για μια καθαρά επιχειρηματική απόφαση και ένα πείραμα που κάνει ένας ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ας αναζητήσουμε αλλού και με άλλα πράγματα τα πάσης φύσεως "Παναθηναϊκά διαπιστευτήρια", εκτός και να πρόκειται όντως για απόπειρα να δοθούν... διαπιστευτήρια, αλλά όχι "Παναθηναϊκά" γενικώς και αορίστως, αλλά καθαρά ... διαπιστευτήρια "Panathinaikos tv" και... στοχευμένα στο συγκεκριμένο για μια σειρά λόγους.

Κατά δεύτερον.

Η πρόταση της NOVA στον Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 5.7 εκατομμύρια όπως κατά κόρον λέγεται.

Για την ακρίβεια 5.7 εκατομμύρια είναι τα... εξασφαλισμένα λεφτά για τον Παναθηναϊκό στην πρόταση της NOVA.

Καθώς όπως λέγεται στην τηλεοπτική πιάτσα, η πρόταση ήταν 5.7 στα σίγουρα και από κει και πέρα ένα επί πλέον γερό μπόνους αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα, ένα ακόμα πιο πλούσιο αν κατακτήσει την 3η θέση και από κει και πέρα το ποσό εκτοξεύεται πραγματικά σε περίπτωση κατάκτησης της 2ης θέσης και φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επομένως δεν ξέρω αν η απόρριψη εμπεριέχει και ένα είδους... απαισιοδοξίας σε σχέση με το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός, ή απλά την έλλειψη στόχευσης για κάτι ψηλότερο και καλύτερο απ' ότι πέτυχε στην φετινή σεζόν.

Εν πάσει περιπτώσει, δεν μπορούμε να ξέρουμε και τι ακριβώς υπάρχει στα μυαλά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, αλλά έτσι για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έγινε με όλη αυτή την ιστορία με τα τηλεοπτικά, καλό είναι να έχουμε και τα παραπάνω στο μυαλό μας.

Από κει και πέρα και σε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Είναι προφανές ότι όσα και όσους είδαμε στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Μαρκό, όχι απλά πολύ δύσκολα θα τα ξαναδούμε, αλλά είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο "κομμάτι τους, δεν θα τα ξαναδούμε όχι απλά στην διάρκεια της σεζόν, αλλά πολύ νωρίτερα.

Κατά τα άλλα, εμείς τουλάχιστον εδώ, τα έχουμε πει και τα έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές σε σχέση με αυτού του είδους τα φιλικά.

Κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα δεν έχουμε την δυνατότητα να βγάλουμε όλοι εμείς.

Γι' αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο πως χειριζόμαστε και κρίνουμε όσα βλέπουμε σε τέτοια παιχνίδια. καθώς κυριολεκτικά ισχύει το "μέτρον άριστον" για οτιδήποτε λέμε.

Δεν χρειάζονται δηλαδή ούτε υπερβολές, ούτε τραβηγμένα από τα μαλλιά εγκώμια για τους νέους παίκτες που βλέπουμε του στιλ "δείχνει ότι έχει καλές... επαφές με την μπάλα" (αλίμονο δηλαδή να πήραμε παίκτη που... δεν έχει καλές επαφές με την μπάλα), ή σχόλια για τον προπονητή ότι είναι δουλευταράς, ότι ζει με πάθος τα παιχνίδια, ή ακόμα χειρότερα ότι θέλει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και αυτό φαίνεται από το πρώτο παιχνίδι, ή ότι θέλει συνεχές πρέσινγκ και τα σχετικά.

Καθώς, να υποθέσω ότι πήραμε προπονητή, για τον οποίο πρέπει να δούμε δείγμα γραφής για να πειστούμε ότι... είναι δουλευταράς και όχι... τεμπέλης, ότι ζει με πάθος τα παιχνίδια και... δεν είναι αδιάφορος, ότι θέλει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και όχι... παθητικό ποδόσφαιρο, ή τέλος θέλει συνεχές πρέσινγκ και όχι... αραλίκι και άγιος ο Θεός από τους παίκτες του.

Να μην λέμε τα προφανή λοιπόν σαν να πρόκειται για κάποια φοβερά και τρομερά προσόντα που δεν τα έχουμε ξαναδεί από κανένα, γιατί στην τελική έτσι, υποβαθμίζουμε ακόμα και τις στοιχειώδεις απαιτήσεις που μπορεί να έχει μια ομάδα από τον προπονητή της, αλλά και αυτά καθ' αυτά τα όποια προσόντα και προτερήματα έχει ο συγκεκριμένος προπονητής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκάει" κι άλλη επιστροφή στον ΠΑΟ; - Μάχη για "μπαμ" - Είχε φτιάξει σούπερ δίδυμο με Βιγιαφάνιες!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags