Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Κατάφεραν να… κοιμήσουν και τον Φαν’τ Σιπ - Ξέχασε τις αλλαγές - Βάλε Φορτούνη - Γιατί πήρες Τζόλη;
| 2020-09-04 00:06:00

Κατάφεραν να… κοιμήσουν και τον Φαν’τ Σιπ - Ξέχασε τις αλλαγές - Βάλε Φορτούνη - Γιατί πήρε Τζόλη;

του Βαγγέλη Καράμαλη
Κατάφεραν να… κοιμήσουν και τον Φαν’τ Σιπ - Ξέχασε τις αλλαγές - Βάλε Φορτούνη - Γιατί πήρε Τζόλη;

Εθνική Ελλάδας: Μπορεί το 95% των φιλάθλων που παρακολούθησαν την πρεμιέρα της Εθνικής για το Nations League να αποκοιμήθηκαν, λόγω του κάκιστου θεάματος, ωστόσο ο στόχος επετεύχθη. Η Εθνική έπαιξε ξεκάθαρα με στόχο το μηδέν και τελικά πήρε την ισοπαλία χωρίς σκορ, ωστόσο η εικόνα της ήταν απογοητευτική. Δεν δημιούργησε φάσεις, δεν κύλησε την μπάλα στο χορτάρι και δεν είναι τυχαίο, πως δεν ξεχώρισε κανένας από τος 13 που έπαιξαν.

Η Ελλάδα ήταν μετριότατη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που φανερά δεν μπορούσε να την απειλήσει. Βέβαια, επειδή η μπάλα… τιμωρεί, λίγο έλειψε να γνωρίσουμε και την ήττα, στη μία και μοναδική σοβαρή ευκαιρία των γηπεδούχων λίγο πριν το φινάλε. Σταθήκαμε όμως τυχεροί, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Μπάρκα και τώρα απλά γκρινιάζουμε που δεν νικήσαμε και όχι που χάσαμε.

Η εικόνα της ομάδας ήταν… πισωγύρισμα, αν και προφανώς υπάρχει η δικαιολογία της μεγάλης απουσίας από τη δράση λόγω της πανδημίας, όμως τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά, αν ο Τζον Φαν’τ Σιπ ήταν πιο δραστήριος από τον πάγκο. Ο Ολλανδός κόουτς αποφάσισε να πάει με την… πειραματική του ενδεκάδα σχεδόν σε όλο το 90λεπτο και δεν δικαιώθηκε.

Η Εθνική ήταν τουλάχιστον μέτρια από το πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ομοσπονδιακός κόουτς δεν ρίσκαρε και δεν προσπάθησε να αλλάξει τον ρυθμό από τον πάγκο. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ξεκάθαρα εκτός αγώνα, όμως δεν έγινε αλλαγή, ενώ ο Μπακασέτας μάταια προσπαθούσε να συνεργαστεί με τον Παυλίδη. Την ίδια ώρα οι Φορτούνης, Μασούρας, Κουλούρης και ο νεαρός Τζόλης έμειναν απλοί θεατές, αφού ο κόουτς έκανε δύο (!) αλλαγές. Στο 76’ μπήκε ο Φούντας αντί του Παυλίδη και στο 87΄’ ο Μασούρας αντί του Μάνταλου.

Μοιάζει περίεργο γιατί δεν μπήκε ο Φορτούνης, που μπορεί λόγω ποιότητας με μία κίνηση να αλλάξει τη ροή του αγώνα, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μασούρας ώστε να δώσει τρεξίματα και πίεση ψηλά ή έστω ο νεαρός Τζόλης. Αφού ο άσος του ΠΑΟΚ με ένα καλό ματς μπήκε στην αποστολή, γιατί να μην πάρει και χρόνο; Έστω ένα τέταρτο στο τέλος, αφού και ρυθμό έχει λόγω των αγώνων του ΠΑΟΚ και… ρέντα όπως φάνηκε κόντρα στην Μπεσίκτας!

Ο Φαν’τ Σιπ μάλλον ήθελε το μηδέν, όμως φοβήθηκε πολύ το ματς, απέναντι σε μία ομάδα που φανερά ήταν ανήμπορη να μας απειλήσει. Οι Ζέκα και Κουρμπέλης άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως πήραν βαθμό πάνω από τη βάση, χωρίς να φανούν στο γήπεδο. Δεν πέρασαν… μισή μπαλιά, αλλά κέρδισαν το κέντρο, αφού έπαιζαν μόνοι τους.

Η Εθνική λοιπόν έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να ξεκινήσει με τρίποντο στη διοργάνωση, όμως ο Ολλανδός προπονητής είναι έξυπνος κι έχει αποδείξει πως ξέρει να διαβάζει τις… αδυναμίες της ομάδας. Την Κυριακή έχει την ευκαιρία να δώσει… απαντήσεις.

ΥΓ. ΑΠΙΘΑΝΕΣ δηλώσεις Φαν’τ Σιπ μετά το ματς για καλό ποδόσφαιρο και ωραία εμφάνιση. Το κορυφαίο σχόλιο για τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ζήτημα ο Όμπλακ να ακούμπησε βέβαια δύο φορές την μπάλα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βουίζει" η πιάτσα για μεγάλη μεταγραφή - Ο μόνος που ξεχώρισε με την Εθνική - Μεγάλη πρόταση!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags