Facebook Pixel Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, Βιγιαφάνιες ο ΠΑΟ - Είδατε τους αντι-Πογιάτος; - Ρόκα, απολογήσου!
| 2020-10-03 13:30:00

Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, Βιγιαφάνιες ο ΠΑΟ - Είδατε τους αντι-Πογιάτος; - Ρόκα, απολογήσου!

του Κώστα Γκόντζου
Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, Βιγιαφάνιες ο ΠΑΟ - Είδατε τους αντι-Πογιάτος; - Ρόκα, απολογήσου!

Δύσκολες αυτές οι μέρες για τον Παναθηναϊκό και τουλάχιστον για όσους από τους οπαδούς του μεγάλωσαν και έζησαν τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές μαζί του.

Όσο κι αν λες ότι το έχουμε πια συνηθίσει, είναι πολύ δύσκολο και άβολο το συναίσθημα να βλέπεις Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ να έχουν την αγωνία τους για την κλήρωση των ομίλων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα και εσύ την ίδια στιγμή να αναλώνεσαι σε αγωνίες του τύπου αν θα είναι έτοιμος ο Βιγιαφάνιες για το παιχνίδι με τον Άρη, αν ήρθε ετοιμοπόλεμος ή πίσω σε φυσική κατάσταση ο Αντονίτο και αν θα μείνει ή θα φύγει ο Πογιάτος ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Άρη.

Κι εδώ όσο κι αν το φέρνουμε γύρω-γύρω, όσα κι αν πούμε για τους... λόγους που έγινε ό,τι έγινε, η ουσία είναι μία.

Αυτοί που έφεραν τον Παναθηναϊκό σ' αυτή την κατάσταση, αυτοί που έμαθαν τις τελευταίες γενιές Παναθηναϊκών να βολεύονται με τις... υπερβάσεις του στιλ περάσαμε τον Άρη και τον ΟΦΗ και βγήκαμε τέταρτοι, κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Να λογοδοτήσουν απέναντι στην ιστορία αυτού του συλλόγου και στην καλύτερη να μας εξηγήσουν κάποια στιγμή, το γιατί.

Γιατί δηλαδή και αν άξιζε τον κόπο τελικά να μπει ο Παναθηναϊκός σ΄αυτή την καταστροφική διαδικασία, προκειμένου να... απελευθερωθεί και να... εκτοξευτεί.

Κι επειδή αυτό ποτέ δεν θα το πουν και δεν τους το ζητάει και κανείς βεβαίως καθώς έχουν φροντίσει από την πρώτη στιγμή του.... ντου που έκαναν στην πιο ιστορική και μεγάλη ομάδα της Ελλάδας, να.... ελέγχουν τα γκέμια της λεγόμενης Παναθηναϊκής καθημερινότητας, έτσι όπως τη διαμόρφωσαν και την προσάρμοσαν στο δικό τους μικρό μπόι και μέγεθος.

Και μην πάτε μακριά για να καταλάβετε του λόγου το αληθές.

Μια ματιά να ρίξετε στα ονόματα που ακούγονται σαν διάδοχοι του Πογιάτος, πείθουν και τον πιο δύσπιστο, ότι μιλάμε πάντα για μια από τα "ίδια και τα ίδια".



Σαν να μην έγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, σαν να μην είδαμε τις "δοκιμασμένες λύσεις" που επέβαλε στον Παναθηναϊκό το κύκλωμα και τα απομεινάρια της πολυμετοχικότητας που κατσικώθηκαν στον σβέρκο του Παναθηναϊκού, με την ανοχή του Γιάννη Αλαφούζου, που πίστευε πως αν έχει "μαζί του" και ικανοποιημένο το συγκεκριμένο κύκλωμα, θα είναι ευκολότερο το έργο του.

Δεν λέω πως ο Πογιάτος έκανε και τίποτα σπουδαίο μέχρι τώρα, αλλά μην έχετε και την αυταπάτη πως αν φύγει θα αλλάξει και κάτι δραματικά στον Παναθηναϊκό.

Απλά θα ξαναδούμε για μια ακόμα φορά το έργο που έχουμε δει δεκάδες φορές μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μια δυο υποφερτές εμφανισούλες και καμιά ξέπνοη νίκη απέναντι σε κανα εύκολο αντίπαλο που θα βρεθεί στο δρόμο μας θα σηματοδοτήσουν κατεβατά και αναλύσεις για το πόσο ευεργετικά αποτελέσματα είχε η παρουσία του... νέου προπονητή, στην πρώτη στραβή θα αρχίσουμε τα "δεν έχει τους παίκτες που θα ήθελε για να δουλέψει μαζί τους", "δεν διάλεξε αυτός τους παίκτες", στη συνέχεια θα αρχίσουν οι πληροφορίες για τις... διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν τον Γενάρη, θα φάνε και από κει κάτι λίγα όσοι προλάβουν, και από Φλεβάρη θα μπούμε στην τροχιά του "να περάσει η χρονιά και να έρθει το καλοκαίρι που ο.... νέος προπονητής θα επιλέξει τους παίκτες που θέλει και να κάνει την προετοιμασία", ο Αλαφούζος θα χρυσοπληρώσει για μια ακόμα φορά αυτούς που ήρθαν για να.... φύγουν, ο... νέος σχεδιασμός θα περιλαμβάνει για μια ακόμα φορά καμιά 10ρια 15 μεταγραφές και όλα καλά κι όλα ωραία.

Θα μου πεις και τι να γίνει;

Τι να γίνει;

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει όσο το ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε πρώτο πλάνο στη λογική, στις κινήσεις και στην στελέχωση όλου του οικοδομήματος από πανω μέχρι κάτω.

Τα πράγματα δυστυχώς είναι τόσο απλά, που ακριβώς γι' αυτό είναι και πολύ δύσκολο να αλλάξουν.

Κι αν θέλετε να το πάρουμε και... τοις μετρητοίς το πράγμα, θα έπρεπε ήδη ο μίστερ Ρόκα να είναι σε θέση απολογίας απέναντι στον Αλαφούζο για την αποτελεσματικότητα και κυρίως την ποιότητα και την πληρότητα του μεταγραφικού σχεδιασμού που έκανε και που ολοκλήρωσε.

Ειδικά αν αληθεύει αυτό που λέει το ρεπορτάζ, ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τις κινήσεις του, τότε θα πρέπει όντως να μας εξηγήσει ο εμπνευστής αυτου του πλάνου και το με ποια τελικά κριτήρια επέλεξε τον Πογιάτος, αλλά και μια σειρά άλλες ανορθογραφίες με βασικότερη το ότι αυτός ο "σχεδιασμός" άφησε εντελώς γυμνό και ποιοτικά και ποσοτικά τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού τη στιγμή που φάνηκε ιδιαίτερα... γαλαντόμος και απλοχέρης σε άλλες θέσεις, παίρνοντας για παράδειγμα δύο ξένους για δεξί μπακ και ένα σοβαρό αριθμό μεσοεπιθετικών και κυρίως πλάγιων, για να παίζει τελικά στα πλάγια ο Καρλίτος που με βάση το... πλάνο θα ήταν ο βασικός μας φορ και πάει λέγοντας.

Κάποια στιγμή λοιπόν, θα πρέπει τέλος πάντων, τα κάνουν που τα κάνουν, να μας εξηγήσουν κιόλας το γιατί το κάνουν και σε τι αποσκοπούν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags