Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Μήνυμα" Φορτούνη στον Μαρτίνς - "Τσακωμένοι" με Μάνταλο - Ήρθε η ώρα για Μανωλά, Σωκράτη!
| 2020-10-07 23:33:00

"Μήνυμα" Φορτούνη στον Μαρτίνς - "Τσακωμένοι" με Μάνταλο - Ήρθε η ώρα για Μανωλά, Σωκράτη!

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Μήνυμα" Φορτούνη στον Μαρτίνς - "Τσακωμένοι" με Μάνταλο - Ήρθε η ώρα για Μανωλά, Σωκράτη!

Εθνική Ελλάδας: Πειραματική, διπρόσωπη και με τα γνωστά… συμπτώματα παρουσιάστηκε η Εθνική σε ακόμα ένα παιχνίδι, πριν τα επίσημα ματς με Μολδαβία και Κόσσοβο. Μετά από ένα… βαρετό και αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, όπου λόγω των πολλών δοκιμών και πειραμάτων του Τζον Φαν’τ Σιπ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε ούτε σωστή κυκλοφορία μπάλας ούτε ανάπτυξη και δεν κατάφερε να απειλήσει την Αυστρία, στο δεύτερο υπήρξε κάποια βελτίωση, παρά την ήττα με 2-1.

Ο Ολλανδός κόουτς λόγω του φιλικού χαρακτήρα της αναμέτρησης (αν και έχει αποδείξει πως ανάλογα πειράματα κάνει και σε επίσημα!) έκανε πολλές δοκιμές σε πρόσωπα και συστήματα και το πλήρωσε στο τέλος, χάνοντας ένα ματς, όπου θα μπορούσε κατά λάθος, με μία φάση και λόγω της τρομερής ποιότητας του Κώστα Φορτούνη να είχε πάρει. Ο Έλληνας άσος παρότι έπαιξε ως ψευτοεννιάρι, θέση που αποδεδειγμένα δεν του ταιριάζει και τον βοηθάει ελάχιστα, ήταν με διαφορά ο καλύτερος στη… μετριότητα της ομάδας. Έδειξε διάθεση, έτρεξε πάρα πολύ και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, με απίθανο κοντρόλ και εκτέλεση σέντερ φορ. Το έκανε να μοιάζει τόσο απλό, παρότι δεν ήταν. Ήθελε μία καλή εμφάνιση, λόγω της… αμφισβήτησης στον Ολυμπιακό και έψαχνε να στείλει «μήνυμα» στον Πέδρο Μαρτίνς, πως πλέον είναι έτοιμος για τη βασική ενδεκάδα και κυρίως πρόθυμος να παίξει και εκτός της κλασικής του θέσης!

 

Από εκεί και πέρα, η βελτίωσης της Εθνικής προήλθε μετά την είσοδο του Κάρλος Ζέκα, ο οποίος συμμάζεψε το κέντρο και βοήθησε να κυκλοφορήσει καλύτερα η μπάλα, ενώ για ακόμα ένα ματς φάνηκε πως Μάνταλος και Φορτούνης δύσκολα παίζουν μαζί. Ευτυχώς, έλειπε ο Πέλκας λόγω της μεταγραφής και δεν είδαμε πάλι το σύστημα με τα τρία δεκάρια!

Όσον αφορά τα… καμπανάκια, δεν χρειάζεται προφανώς να είναι κάποιος προπονητής υψηλού επιπέδου, για να διαπιστώσει πως η Εθνική έχει τεράστιο πλέον πρόβλημα στα στόπερ. Μετά την… αποχώρηση και του Δημήτρη Σιόβα και τον τραυματισμό του Κώστα Σταφυλίδη, οι επιλογές του κόουτς έχουν περιοριστεί. Στην Αυστρία ξεκίνησε με τους Τζαβέλλα – Σβάρνα και τον Λαμπρόπουλο δεξιό μπακ (λόγω της απουσίας του Μπακάκη), ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε και ο νεαρός Μιχαηλίδης. Παιδιά με ταλέντο και μέλλον, όπως και ο Χατζηδιάκος που έμεινε στον πάγκο μετά την επιστροφή του από σοβαρό τραυματισμό (με εξαίρεση φυσικά τον έμπειρο και ικανότατο Τζαβέλλα) αλλά κανείς τους μπορεί τη δεδομένη στιγμή να ηγηθεί της άμυνας σε δύσκολα παιχνίδια, όπου θα υπάρξει πίεση.

Γι’ αυτό αι κάποιοι επιμένουν να… φωνάζουν για ποιο λόγο δεν γίνεται, έστω και τώρα, έστω και με καθυστέρηση, επανεξέταση της απόφασης για τους Μανωλά και Παπασταθόπουλου. Σε αντίθεση με την περίπτωση Σιόβα (όπου κι εκεί η Ομοσπονδία είναι… οφσάιντ) κανείς από τους δυο στόπερ top επιπέδου δεν έχει μιλήσει δημόσια για το θέμα, ενώ και ο ίδιος ο Φαντ’ Σιπ έχει δηλώσει on camera πως αμφότεροι θεωρητικά υπολογίζονται και ότι απλά δεν τους καλεί, για να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδία. Μήπως ήρθε η ώρα;

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν ξανάγινε! Αδιανόητη... τρέλα από Μαρινάκη - "Πέταξε" 40 εκατ. ευρώ - Απογειώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags