Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Βιγιαφάνιες ο Μαουρίτσιο! - Από το 1,4 εκατ. στις 400.000
| 2020-10-12 11:00:00

Βιγιαφάνιες ο Μαουρίτσιο! - Από 1,4 εκατ. στις 400.000 - Το άκυρο της ΑΕΚ - Αλαφούζος-Ρόκα 4-0!

του Ευάγγελου Μίχου
Βιγιαφάνιες ο Μαουρίτσιο! - Από 1,4 εκατ. στις 400.000 - Το άκυρο της ΑΕΚ - Αλαφούζος-Ρόκα 4-0!

Παναθηναϊκός: Τι κι αν ο Γιάννης Αλαφούζος δεδομένα βρισκόταν μέχρι το Σάββατο σε βαθιά σύγχυση: για το αν θα πρέπει να απολύσει τον Τσάβι Ρόκα ή τον Ντάνι Πογιάτος, ποιον πρώτα ή και τους δύο μαζί, να πάρει άλλον τεχνικό διευθυντή ή να καταργήσει το εν λόγω μοντέλο, να βάλει γενικό αρχηγό ή άνθρωπο στο τεχνικό τιμ για να... συμβουλεύει τον "θρύλο της Ακαδημίας της Ρεάλ" κι αρκετά άλλα τέτοια διλήμματα, τουλάχιστον στις μεταγραφές βγάζει, αν μη τι άλλο, μια αποφασιστικότητα! Κάπως έτσι, δηλαδή πρώτα ντιλάροντας τον Μαουρίτσιο, μάλλον βρήκε ρυθμό για να... καθαρίσει και την ισπανική μπουγάδα στην ομάδα του!

Για την ακρίβεια όταν θα πρέπει είτε να ικανοποιήσει τα δικά του μεταγραφικά ΓΟΥΣΤΑ ή για την... ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ, προκειμένου έτσι να απορροφήσει την οργή των οπαδών για την απαξίωση που για μια ακόμη φορά οδηγεί την ομάδα του Παναθηναϊκού, με τις αψυχολόγητες και ακατανόητες τακτικές και κινήσεις του. Γιατί όπως έχω ξαναγράψει, εκτός από άμπαλος είναι και ένας επικίνδυνος ποδοσφαιρικός ηγέτης, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον ηγέτη ενός μεγάλου κλαμπ με το brand name του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αλαφούζoς, λοιπόν, με... στυλ αποφασίζω και διατάζω, το Σάββατο άναψε πράσινο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ελεύθερου Μαουρίτσιo. Δώστε προσοχή σε αυτό: πριν διώξει τον τεχνικό διευθυντή, τον προπονητή ή και τους δύο, προχώρησε προφανώς και με δική του πρωτοβουλία, στην προσθήκη του 32χρονου Βραζιλιάνου μέσου, με το επίφοβο ιατρικό ιστορικό!

Το εύλογο ερώτημα εδώ είναι ποιον ρώτησε ο Αλαφούζος για την προσθήκη του Μαουρίτσιo στο ρόστερ; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, από τη στιγμή δε που στις επόμενες ημέρες θα είναι άλλος ο κόουτς και ο τεχνικός διευθυντης ή θα απολυθει κι αυτός ή θα είναι διακοσμητικός.

Η απάντηση είναι εύκολη: από τη στιγμή που οι σύμβούλοι του και τα ΜΜΕ του έχουν υποδείξει/τον έπεισαν πως λείπει ένας έμπειρος χαφ από την ομάδα, για την ακρίβεια πως της είναι απαραίτητος και έτσι αφού... συσκέφθηκε με τον εαυτό του... αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μεταγραφή του Μαουρίτσιo!

Μην το ξεχάσω, πήρε και την άποψη του... Δημήτρη Σαραβάκου, όπως τουλάχιστον κυκλοφορησε χθες βράδυ. Πάλι καλά, κάτι είναι κι αυτό. Τοσο απλά, τόσο τεχνοκρατικά, γιατί... Αλαφούζος είναι αυτός! Τι, όχι; Δείτε το παρελθόν του...

Μεγάλος παίκτης ο Μαουρίτσιo αλλά και με μεγάλα ερωτηματικά για την ετοιμότητά του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Στον ΠΑΟΚ, παρότι ο Αμπέλ του έδωσε σερί παιχνίδια για να ρολάρει αγωνιστικά, έδειξε πέρα από τη φιλοτιμία και την προσπάθειά του, πως δεν μπορούσε να φτάσει ούτε στο 70% της κατάστασής του, προ χιαστών.

ΑΠΟ ΤΟ 1,4 ΕΚΑΤ. ΣΤΑ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!

Δεν μπορεί να ήταν τυχαίο άλλωστε πως ο Μαουρίτσιo κυκλοφορούσε ελεύθερος εδώ και μήνες στην αγορά. Και δεν έβρισκε ομάδα ούτε όταν δεν έριχνε το κασέ του κάτω από το εκατομμύριο (1,4 καθάριζε μέχρι την περασμένη σεζόν στον ΠΑOΚ), ούτε όταν πήγε στις απαιτήσεις του τέλη Σεπτεμβρίου διαδοχικά στις under 700 και 600 χιλιάδες. Και ο προφανής λόγος είχε να κάνει με τους προβληματισμούς/επιφυλάξεις/ενστάσεις που υπήρχαν λόγω του ιατρικού φακέλου του.

Ακόμη και ο ΠΑOΚ που επανήλθε εσχάτως για τον Μαουρίτσιo, μετά την επικοινωνία του Βραζιλιάνου απευθείας με τον Ιβάν, του πρόσφερε ένα συμβόλαιο κάτι λιγότερο απο το 1/3 του κασέ του, με πολλά μπόνους συμμετοχών αλλά και με... δεύτερο ρόλο στην ομάδα. Με τον Μαουρίτσιo να λέει τελικά "όχι" και να προτιμάει τον... Παναθηναϊκό (αυτό είχε στο μυαλό του, μαζί με την "πράσινη" πρόταση όταν απέρριψε και δεύτερη φορά αυτή του Δικέφαλου).


ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕK

 

Να... υπενθυμίσουμε εδώ, αυτό που είχε κυκλοφορήσει ευρέως στην ελληνική μανατζερική πιάτσα. Ο Μαουρίτσιo επειδή το ήθελε και η οικογενειά του, κοιτούσε να παραμείνουν στην Ελλάδα για άλλα δυο χρόνια, έστω και με λιγότερα χρήματα από το συμβόλαιο που μπορούσε να βρει σε άλλες αγορές. 
Γι' αυτό συμφώνησε να προταθεί, με συμβατούς οικονομικούς όρους και στην ΑΕΚ. Εκεί το σκέφθηκαν, ως όνομα τους έκανε γκελ, αλλά αποφάσισαν να μη... ρισκάρουν λόγω του ιατρικού του φακέλου και έτσι προτίμησαν να πάνε στον πρώην συμπαίκτη του Μαουρίτσιo στον ΠΑOΚ, τον Σάκχοφ! Να τα λέμε όλα...



ΠΟΙΟΝ ΜΑΟΥΡΙ ΠΗΡΕ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Ασφαλώς και ο Μαουρίτσιo του ΠΑOΚ, προ τραυματισμού του, θα αποτελούσε πολυτέλεια για τον τωρινό Παναθηναϊκό. Μόνο που κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει το ίδιο για τον τωρινό Μαουρίτσιo, την ετοιμοτητά του, τις αντοχές του και τη διάρκειά του. Θα πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε στον... καθρέπτη/χορτάρι. 

Βέβαια ο Αλαφούζος που πήρε πάνω του και του Μαουρίτσιo, ήδη χρεώνεται τον Βιγιαφάνες, το πιο ακριβό συμβόλαιο της ομάδας (λόγω παρελθόντος τραυματισμών του Αργεντνού), ο οποίος είναι μόνιμα στα πιτς!

Στο δια ταύτα: το σκορ και με τον Μαουρίτσιo έγραψε Γιάννης Αλαφούζος - Τσάβι Ρόκα 4-0!  Και... τέζα πλέον ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής αφού ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μαθηματικά τον αποβάλει από την ομάδα, τον οργανισμό και το κλαμπ. 

Γιατί το γράφουμε αυτό, σε σχέση με τη μεταγρφαφική υπόθεση Μαουρίτσιo; Επειδή περασε του ιδιοκτητη, κόντρα στα θέλω του τεχνικού διευθυντή. Μετά τα καπελώματα με τον Βιγιαφανες, την ανανέωση του Μακέντα και τον νεαρό Ιωαννίδη, ο Αλαφούζος του... έδωσε τη χαριστικη βολή με τον Μαουρίτσιo. Δεν ήθελε τον Βραζιλιάνιο ο Ροκα, επέμενε για τον Βάσκο σχεδον συνομήλικό του Μαουρίτσιo, τον Μπενιάτ και κάθισε τελικά στο... παγωτό!  Ας πρόσεχε... 

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ

Αγωνιστικά με την προσθήκη του Μαουρίτσιo ο Παναθηναικός αποκτάει έναν μέσο με εμπειρία, ποιότητα, προσωπικότητα, νοοτρόπια winner, με σούπερ χτυπήμτα και επαφές με την μπάλα, που του αρέσει να δίνει το τέμπο και που μπορεί να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του εντός γηπέδου. 

Από την άλλη ο Βραζιλιάνος, που σε 9 ημέρες θα κλείσει τα 32 του χρόνια, υστερεί σαφώς σε αθλητικότητα, είναι αργός, δεν βγάζει μεγάλη ένταση, ούτε καλύπτει πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε διάταξη με δυο στη μεσαία γραμμή, θα βολευτεί με τριάδα και τους άλλους δύο να κάνουν τη... βρώμικη δουλειά μαζί με τα τρεξίματα, ειδικά στο αμυντικό τρανζίσιον θα έχει θέμα ενώ σίγουρα θα χρειαστεί σωστή διαχείριση...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags