Facebook Pixel Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Νοκ άουτ τον Πάμπλο ο Κάναντι - Αυτόν πάρε από Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ Ιβάν - Απαράδεκτος Ουάρντα!
| 2021-01-07 23:51:00

Νοκ άουτ τον Πάμπλο ο Κάναντι - Αυτόν πάρε από Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ Ιβάν - Απαράδεκτος Ουάρντα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Νοκ άουτ τον Πάμπλο ο Κάναντι - Αυτόν πάρε από Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ Ιβάν - Απαράδεκτος Ουάρντα!

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Μία ακόμα… σφαλιάρα, τη μεγαλύτερη ίσως φετινή λόγω και της έκβασης του αγώνα, δέχθηκε ο ΠΑΟΚ που έχασε με 3-2 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και όντας στο -10 από τον Ολυμπιακό, μάλλον αποχαιρέτισε και το πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα παρότι προηγήθηκαν στο 82’ με τον Ουάρντα, όχι μόνο δεν κατάφεραν να κρατήσουν το διπλό, αλλά κατάφεραν αρχικά να δεχθούν την ισοφάριση στο 85’ με τον Χριστοδουλόπουλο να… χορεύει τον Μιχαηλίδη και τον Χαρίση να περνάει την μπάλα μέσα από τα χέρια του Πασχαλάκη και τελικά να χάνουν με γκολ του Νάτσου στο 92’ στην κόντρα! Βέβαια, αν κάποιος παρακολουθούσε το ματς, δύσκολα θα χαρακτήριζε όσα έγιναν ως… αυτοκτονία του Δικεφάλου, γιατί η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, δεν έδειχνε σε τίποτα ότι θα νικούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπήκε με φόρα στο γήπεδο και θα μπορούσε να προηγείται και με περισσότερα γκολ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως δεν ήταν αποτελεσματική, για ακόμα ένα ματς. Βέβαια, αυτή τη φορά δεν έφταιγε ο καημένος ο Σφιντέρσκι που για 45 λεπτά έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τα ασπρόμαυρα. Είχε… σκυλιάσει ο Πολωνός να σκοράρει και αφού το πέτυχε, κυνηγούσε κι άλλα γκολ για να δώσει απαντήσεις. Άλλωστε, ξέρει και ο ίδιος καλά πως μετράει μέρες ως βασικός, μετά την έλευση του Μάικλ Κρμέντσικ.

Αυτή τη φορά όμως ο Δικέφαλος βρήκε απέναντί του έναν τρομερό τερματοφύλακα. Ο νεαρός Χρήστος Μανδάς πέρασε αλλαγή στη θέση του Ανδρέα Γιαννιώτη που τραυματίστηκε και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πορτιέρε έκανε φανταστικές αποκρούσεις, είχε σωστές τοποθετήσεις και δεν… μάσησε καθόλου. Έχει εμπειρία πλέον και φυσικά τρομερά προσόντα και μοιάζει πολύ δύσκολο να παραμείνει στο Περιστέρι και μετά το καλοκαίρι. Το όνομά του είχε γραφτεί πέρυσι έντονα για τον ΠΑΟΚ, λόγω και των σεναρίων τότε για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και θα είναι… έγκλημα αν δεν τον κλείσουν απόψε κιόλας!

Από εκεί και πέρα, μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπήκε δυνατά και να κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο ο Νταμίρ Κάναντι που φέτος δεν τα πηγαίνει καλά, πήρε κατά κράτος το παιχνίδι από τον άπειρο και φοβισμένο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Αυστριακός κόουτς έφερε τούμπα το ματς, έβγαλε την ομάδα του μπροστά, χτύπησε στις αδυναμίες του Δικεφάλου και δικαιώθηκε, τη στιγμή που ο προπονητής των φιλοξενούμενων έβλεπε τους παίκτες του να χάνουν μέτρα στο γήπεδο και δεν έκανε αλλαγές. Έβγαλε μόνο τον Τζόλη και το… πλήρωσε, γιατί μέχρι να ρίξει Ουάρντα και Ελ Καντουρί, οι Περιστεριώτες είχαν ισοφαρίσει και το σημαντικότερο, το ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ! Μετά το 1-1, όπως έγινε και στο Βόλο, οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους ούτε και πλάνο. Δεν ήξεραν πώς να επιτεθούν ούτε και πώς να διασφαλίσουν το προβάδισμά τους, αφού βρήκαν το γκολ από λάθος της αντίπαλης άμυνας για το 1-2.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα στην άμυνα, δέχεται συνεχώς εύκολα γκολ και σε αυτό δεν φταίνε μόνο οι κεντρικοί αμυντικοί. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον άξονα και εάν τελικά καταφέρουν τον διώξουν τον Εσίτι, θα πρέπει άμεσα να φέρουν στην Τούμπα αμυντικό χαφ. Το κενό είναι τεράστιο στη μεσαία γραμμή και ο Πάμπλο δεν μπορεί να το καλύψει με τους υπάρχοντες.

Από τη μέση και μπροστά και μετά την έλευση του φορ που τόσο ζητούσε ο Γκαρσία - αφού δεν πιστεύει τον Τσόλακ - και του Ουάρντα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Βέβαια, ο Αιγύπτιος παραμένει… περίεργη περίπτωση όσο ταλέντο κι αν έχει. Γιατί ακόμα και στο Περιστέρι κατάφερε να δημιουργήσει ένταση. Ο λόγος ήταν ο ξέφρενος πανηγυρισμός του στο γκολ, όπου δεν σεβάστηκε το γεγονός ότι στον Ατρόμητο τον ανέχτηκαν πριν μερικά χρόνια και του «έφτιαξαν» ξανά την καριέρα. Ας πάρει παράδειγμα τον Χαρίση, που παρότι σκόραρε (κάτι που κάνει σπάνια το παιδί) δεν ξέχασε πως ήταν για… μια ζωή στον ΠΑΟΚ. Μικροπράγματα για το βιογραφικό του Ουάρντα, αλλά οι  σωστοί χαρακτήρες φαίνονται από όλα!

Τώρα λοιπόν, στο -10 από την κορυφή, ο Γκαρσία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Τα… κανονάκια εξαφανίζονται, η γκρίνια στον κόσμο φουντώνει και το ματς της επόμενης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, μοιάζει με τελικό. Ακόμα κι αν νικήσει όμως ο Δικέφαλος, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει φέτος;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στον ΠΑΟΚ μετά το... βατερλό στο Περιστέρι - Αυτός "τελείωσε" με εντολή Γκαρσία

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags