Facebook Pixel Ολυμπιακός – Άρης: Δεν τα… σηκώνει αυτά ο Μαρτίνς - Άρπαξε την ευκαιρία ο… - Δεμένα χέρια με Σωκράτη, βρήκε νέο… Πέπε!
| 2021-02-10 23:57:00

Δεν τα σηκώνει αυτά ο Μαρτίνς - Άρπαξε την ευκαιρία ο… - Δεμένα χέρια με Σωκράτη, βρήκε νέο… Πέπε!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Δεν τα σηκώνει αυτά ο Μαρτίνς - Άρπαξε την ευκαιρία ο… - Δεμένα χέρια με Σωκράτη, βρήκε νέο… Πέπε!

Ολυμπιακός – Άρης: Παρότι η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη στο χορτάρι (και στα στατιστικά φυσικά) ο Ολυμπιακός νίκησε μόνο με 2-1 τον Άρη και δεν κατάφερε να… καθαρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η εξέλιξη αυτή προφανώς και οφείλεται στις 10 αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, όμως ο Πορτογάλος κόουτς θα ήθελε να έχει ξεμπερδέψει με την πρόκριση από απόψε το βράδυ και να μην δώσει δικαιώματα στον φιλόδοξο αντίπαλό του. Οι παίκτες άλλωστε που έπαιξαν στον πρώτο προημιτελικό, πήραν την ευκαιρία τους για να δείξουν εάν αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ και κάποιοι πέρασαν το τεστ και κάποιοι απέτυχαν.

Σούπερ ματς έκανε ο Λαλά, ο Χολέμπας και ο Ούγκο Κάιπερς, που μπορεί να μην σκόραρε όμως έφτιαξε ένα γκολ, έτρεξε πάρα πολύ και βοήθησε τους Πειραιώτες. Ο Βέλγος αρέσει πάρα πολύ στον Μαρτίνς και σίγουρα αν δεν είχαν αυτή τη ρέντα οι Αραμπί και Χασάν, θα έπαιζε περισσότερο. Ωστόσο και ο ίδιος καταλαβαίνει πως είναι δικαίως τρίτη επιλογή και όποτε παίζει, αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Λογικό είναι λοιπόν να υπάρχουν ομάδες που τον… χρυσώνουν για να επιστρέψει στην πατρίδα του και επίσης κατανοητό, γιατί ο κόουτς απέρριψε όλες τις προτάσεις τον Γενάρη.

Το 2-1 πάντως σίγουρα δεν θα αφήνει ικανοποιημένο τον Μαρτίνς, παρότι η συνολική εικόνα του Ολυμπιακού ήταν καλή. Ήθελε ένα σκορ πρόκρισης και όχι ένα σκορ που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς, την οποία θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» μετά από ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και με την ελπίδα ότι θα έχουν προκριθεί και θα συνεχίζουν στην Ευρώπη. Όλα αυτά προφανώς και θα… βασανίζουν τον κόουτς και σίγουρα κάποια θα ειπωθούν και στου Ρέντη.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό υπάρχει ικανοποίηση για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος δεν αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων αλλά επειδή στο Λιμάνι έκριναν πως πρέπει να μπαίνει σιγά σιγά στους ρυθμούς της ομάδας. Ο Έλληνας άσος παρότι εμφανώς ακόμα βρίσκεται πίσω όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση, υπήρξαν φάσεις που έδειξε ότι μπορεί να γίνει η… κολώνας και γιατί τον αγόρασαν στον Πειραιά. Έχει εμπειρία, διαβάζει άριστα τις φάσεις και έχει ακόμα την ταχύτητα για να προλαβαίνει το παιχνίδι των αντιπάλων του. Αν βέβαια είναι σε κατάσταση για να παίξει βασικός κόντρα στην PSV σε μία εβδομάδα, μάλλον δεν το ξέρει κανείς. Ίσως να μην είναι, όμως τα χέρια του προπονητή του είναι δεμένα και δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το κέντρο της άμυνας, λόγω της τιμωρίας του Σεμέδο και του τραυματισμού του Παπαδόπουλου.

Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε για ακόμα ένα παιχνίδι η εμφάνιση του Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος είναι ξεκάθαρο από τις επαφές του με την μπάλα πως έχει τρομερή ποιότητα, μπορεί να περάσει δύο-τρεις φοβερές μπαλιές μπροστά, όμως δεν έχει πάθος στο παιχνίδι του. Είναι τρομερά «αδιάφορος» (όχι δεν ασχολείται, αλλά δεν σε συγκινεί σαν παίκτης, θυμίζει Πέπε!), περνάει απαρατήρητος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και σίγουρα δεν προσφέρει ούτε τα μισά σαν οκτάρι από αυτά που δίνει ο  Καμαρά!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν πήρε Μήτρογλου ο Ολυμπιακός - Άφωνοι με τον… παππού - Αυτός έλειπε στο Λιμάνι!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags