Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Αυτός είναι το επόμενο αστέρι του Ολυμπιακού - Σκάει νέα μεγάλη επιστροφή!
| 2021-02-11 11:30:00

Απαντήσεις Μαρτίνς και Χασάν - Αυτός το επόμενο αστέρι του Ολυμπιακού - Νέα μεγάλη επιστροφή!

Sportdog Team
Απαντήσεις Μαρτίνς και Χασάν - Αυτός το επόμενο αστέρι του Ολυμπιακού - Νέα μεγάλη επιστροφή!

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Αν συγκέντρωνε κανείς τα σχόλια που είχαν γίνει για τον Χασάν από οπαδούς ή και δημοσιογράφους την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό αλλά ακόμα και στην περυσινή του επιστροφή θα επιβεβαίωνε ότι ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της ποδοσφαιρικής (και όχι μόνο) ελληνικής κοινωνίας είναι τα fast food συμπεράσματα. Τα απαξιωτικά σχόλια για τον Αιγύπτιο ήταν πάρα πολλά ενώ αρκετοί χρέωναν και τον Πέδρο Μαρτίνς για την επιμονή του να τον έχει στον Ολυμπιακό.

 Η υπομονή ωστόσο είναι μεγάλη αρετή. Και δικαιώνει όλους όσοι έχουν αξία και, φυσιολογικά, χρειάζονται χρόνο για να την δείξουν. Θα περίμενε κανείς λοιπόν να δει χέρια σηκωμένα. Να ακούσει «mea culpa». Ναι, τι ώρα; Μην αλλάξω πλευρό. Πότε κάποιος παραδέχτηκε το λάθος του για να το παραδεχτεί οποιοσδήποτε τώρα; Το σίγουρο είναι ότι ο Χασάν αυτή την περίοδο καταφέρνει κάτι αδιανόητο. Γιατί αδιανόητο είναι να παίζει και να σκοράρει έτσι κι ενώ μέχρι πριν από ένα μήνα και κάτι ολοκλήρωνε μια μεγάλη περίοδο δύο μηνών πλήρως ανενεργός λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού στο σώμα του. Να θυμίσω ότι ο Χασάν ήταν υποχρεωμένος επί δύο μήνες να μη γυμνάζεται καθόλου! Κι όμως, είναι τέτοιο το ένστικτό του ως σκόρερ που καταφέρνει να σκοράρει με τέτοια συχνότητα προερχόμενος απ' αυτό το... τούνελ. Το δεύτερο γκολ που έβαλε στον προημιτελικό με τον Άρη είναι γκολ που βάζουν ελάχιστοι φορ. Η εκτέλεση είναι πολύ πιο δύσκολη απ' όσο φάνηκε. Δεν... υπάρχει το τελείωμα που έκανε και επιβεβαιώνει πόσο ικανός γκολτζής είναι.

Πέρα από τον Χασάν, θα... κρατήσω και την εικόνα του Ούγκο Κάιπερς. Ο Βέλγος δείχνει πολύ ολοκληρωμένος ως παίκτης. Έχει την ικανότητα να τραβηχτεί εκτός περιοχής είτε αριστερά, είτε δεξιά ώστε να ανοίξει χώρους για άλλους ή να βοηθήσει στη δημιουργία. Θα βγάλει και ασίστ, όπως έκανε στο 1-0 στον Χασάν, θα παίξει λυσσασμένα και άμυνα. Είναι ένα γερό αθλητικό παιδί που έχει αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι του και μοιάζει βέβαιο πως όσο περνάει ο χρόνος τόσο καλύτερος θα γίνεται.

 Εξαιρετικός, ξανά, ήταν και ο Μάριος Βρουσάι. Το παιδί έχει φανταστικό πακέτο και δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι δεν θα γίνει αυτό το «μεγάλο» που φαίνεται ότι έχει όλα τα προσόντα να γίνει. Δύσκολα θα βρω κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο Μάριος. Είναι γρήγορος σε σώμα ΚΑΙ μυαλό, είναι δυνατός, έχει τεχνική, «διαβάζει» το παιχνίδι, δημιουργεί, σκοράρει, αμύνεται. Επαναλαμβάνω ΔΕΝ μπορώ να διανοηθώ καν ότι αυτό το παιδί δεν θα είναι σύντομα μπροστά μπροστά στη... βιτρίνα του Ολυμπιακού ως ένα από τα πιο λαμπερά του αστέρια. Ο Μαρτίνς, όπως έκανε και με τον Τσιμίκα και γενικώς με το ρόστερ που πήρε στα χέρια του και «ανέστησε», βάζει ήδη τη σφραγίδα του στον Βρουσάι όπως έχει αρχίσει να τη βάζει και στον Ανδρούτσο και θα το κάνει με τον... πύραυλο Ρέαμπτσιουκ.

ΥΓ: Ο Λαλά, αν και έπαιξε πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό, μας επιβεβαίωσε την ταχύτητά του και την ποιότητά του. Σύντομα θα μας επιβεβαιώσει και την ικανότητά του να δημιουργεί.

ΥΓ2: Για τον Σωκράτη είναι απλά αστείο να καθόμαστε να τον κρίνουμε. Δεν είναι ταλέντο, ένας παίκτης με τεράστια καριέρα πίσω του είναι. Το θέμα δεν είναι αν θα παίξει σύμφωνα μ' αυτό που μπορεί αλλά το πότε ακριβώς θα δέσει με το σύνολο για να το κάνει.

ΥΓ3: Ο άτσαλος τρόπος που πάει ο Μπα στη φάση του γκολ του Άρη τον εκθέτει και ήταν κάτι που δεν συνήθιζε πριν από την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Πρέπει να επιστρέψει στα πολύ καλά του αφού ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη. Όχι τόσο για τα ματς πρωταθλήματος αλλά για εκείνα με την Αϊντχόφεν που καταφθάνουν.

ΥΓ4: Αυτό που κάνει ο Σεμέδο σε ΟΛΗ την ομάδα του Ολυμπιακού είναι ανεκτίμητο. Δεν είναι μόνο ότι μιλάμε για ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα την οποία ανεβάζει σκάλες πάνω η παρουσία του. Είναι ότι με τον «έξω καρδιά» χαρακτήρα του βελτιώνει και τα ούτως ή άλλως εξαιρετικά αποδυτήρια των ερυθρόλευκων. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα στόπερ που έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην Ελλάδα.

ΥΓ5: Βλέποντας κανείς τον Μήτρογλου να συνομιλεί με τον Μαρινάκη και τον Τοροσίδη ήταν λογικό να σκεφτεί: κάποια μέρα θα επιστρέψει κι αυτός στον Ολυμπιακό. Προσωπικά είμαι σίγουρος για έναν άλλο Κώστα, τον Μανωλά όχι ότι αποκλείω την (τιμής ένεκεν) επιστροφή του αγαπημένου όλων «πιστολέρο».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν τα σηκώνει αυτά ο Μαρτίνς - Άρπαξε την ευκαιρία ο… - Δεμένα χέρια με Σωκράτη, βρήκε νέο… Πέπε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags