Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Να εξηγήσουν στον Μπόλονι τι συμβαίνει - Ροτέισον με ΑΕΚ; Ματς… χωρίς επιστροφή με ΠΑΣ!
| 2021-02-27 17:00:00

Να εξηγήσουν στον Μπόλονι τι συμβαίνει - Ροτέισον με ΑΕΚ; Ματς… χωρίς επιστροφή με ΠΑΣ!

του Κώστα Γκόντζου
Να εξηγήσουν στον Μπόλονι τι συμβαίνει - Ροτέισον με ΑΕΚ; Ματς… χωρίς επιστροφή με ΠΑΣ!

Παναθηναϊκός: Είναι αναγκασμένος ο Παναθηναϊκός και επομένως και ο Μπόλονι, να δει το παιχνίδι με την ΑΕΚ όχι αποσπασματικά σαν τέτοιο, παρ΄ότι προφανώς και είναι ντέρμπι με την δική του ξεχωριστή σημασία.

Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει στο νου του και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ρεβάνς του πρώτου αγώνα που έγινε στο Αγρίνιο για το κύπελλο.

Κατανοητές όλες οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και από βαθμολογική άποψη και από πλευράς εντυπώσεων και ψυχολογίας.

Όμως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δει λίγο ρεαλιστικά τα πράγματα.

Και η ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης λέει τα εξής.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ναι είναι σημαντικό, είναι το ένα, είναι το άλλο, αλλά ότι κι αν γίνει δεν είναι "χωρίς επιστροφή".

Είναι παιχνίδι που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την υπόθεση "Ευρώπη" για τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα κι ετσι από την στιγμή που υπάρχουν τα πλέι οφ, μπορεί να αντιστρέψει μια κατάσταση.

Αντίθετα η ρεβανς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι χωρίς επιστροφή.

Είναι παιχνίδι-στόχος, είναι παιχνίδι που θα κρίνει το αν ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει στην διεκδίκηση ενός τίτλου.

Το θέμα λοιπόν για τον Παναθηναϊκό με βάση αυτά, είναι το εξής.

Μπορεί να ανταποκριθεί ανταγωνιστικά και στα δύο παιχνίδια και χωρίς η φθορά και όλα τα σχετικά από το ένα να επηρεάσει το άλλο;

Αν ναι, κανένα πρόβλημα, μπαίνει και στα δύο για το καλύτερο δυνατό.

Αν όμως ο Μπόλονι εκτιμάει, είτε ότι δεν έχει το έμψυχο υλικό σε ποσότητα για να χτυπήσει με αξιώσεις και τα δυο παιχνίδια, είτε ότι μια σειρά παίκτες του δεν είναι σε κατάσταση να ανταποκριθούν σε ψηλό τέμπο και αγωνιστικότητα σε δυο σερί παιχνίδια μέσα σε τέσσερις μέρες, ή αν οι μετρήσεις που έχει στα χέρια του για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του του λένε πως δεν μπορεί να επιχειρήσει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να κάτσει κάτω και να σταθμίσει τα δεδομένα.

Τι θέλει δηλαδή πάνω απ' όλα και με ποιο καταμερισμό δυνάμεων και ροτέϊσιον θα επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Και εκεί θα πρέπει να καταλάβει, ή αν δεν μπορεί ο ίδιος να τον κάνει το σωματείο να καταλάβει, ότι η ρεβάνς με τον ΠΑΣ Γιάννινα προέχει αυτή την στιγμή από κάθε άποψη.

Κι όλα αυτά, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι μιλάμε για ένα Παναθηναϊκό που στα δύο του τελευταία παιχνίδια μοιάζει να έχει εγκαταλείψει λιγάκι το άστρο και το καλό φεγγάρι τα οποία είχε απλόχερα όταν έκανε το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων του.

Πράγμα που δεν πρέπει ο Μπόλονι ούτε να παραβλέψει, ούτε να υποτιμήσει.

Κι επαναλαμβάνουμε.

Το ιδανικό φυσικά είναι, να μπορεί ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει ανταγωνιστικά και τα δύο παιχνίδια.

Και είναι και το φυσιολογικό αυτό.

Απλά εδώ μιλάμε για μια ομάδα που δίνει συνεχώς δείγματα ότι δεν συμπεριφέρεται φυσιολογικά αρκετές φορές στην διάρκεια των τελευταίων σεζόν και το χειρότερο όταν βρίσκεται μπορστά σε... διλήμματα, συνήθως κάνει την χειρότερη επιλογή.

Εν πάσει περιπτώσει, αυτά είναι τα δεδομένα, κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση αν δεν τάχει πλήρως υπ' όψιν του και επειδή μόνο ο Μπόλονι είναι σε θέση να τα ξέρει πλήρως αυτή την στιγμή, είναι και ο μοναδικός που καλείται να πάρει αποφάσεις και να κάνει τις σωστές επιλογές έχοντας στο νου του την ανάγκη ο Παναθηναϊκός να φανεί ανταγωνιστικός και στα δύο παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα και πάνω απ' όλα να μην χάσει την πρόκριση στο θεσμό του κυπέλλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρότσα: "Νικάει οποιονδήποτε στην Ελλάδα ο ΠΑΟ - Στεναχωριέμαι για ΑΕΚ - Θέλω ο Ολυμπιακός να…"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags