Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Γιατί δεν παίζει ο Βίγια; Όχι και να γκρινιάζει ο Μπόλονι
| 2021-02-28 23:16:00

Γιατί δεν παίζει ο Βίγια; Όχι να γκρινιάζει ο Μπόλονι - Βρήκε νέο ηγέτη ο ΠΑΟ - "Έγκλημα" με τον…

του Νίκου Στεργίου
Γιατί δεν παίζει ο Βίγια; Όχι να γκρινιάζει ο Μπόλονι - Βρήκε νέο ηγέτη ο ΠΑΟ - "Έγκλημα" με τον…

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Βέλεθ, αφού ένα λάθος του Χουάνκαρ έδωσε την ευκαιρία στον Γκαρσία να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Ο τρόπος που αγωνίστηκε το Τριφύλλι δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία παιχνίδια του. Το έλλειμμα δημιοργίας στην επίθεση ήταν και πάλι έντονο, ενώ οι Πράσινοι στήθηκαν στο γήπεδο με παρόμοιο τρόπο σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Δηλαδή με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο και προσπαθώντας να κλείσουν τους χώρους. Στο "αιώνιο" ντέρμπι κράτησαν το μηδέν κυρίως λόγω τύχης και Διούδη. Κόντρα στην Ένωση, δεν τα κατάφεραν παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Χιμένεθ δημιούργησε πολύ λιγότερες ευκαιρίες σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Το θέμα είναι πού μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός με τη συγκεκριμένα συνταγή, αφού η ομάδα είναι μεν πιο δεμένη σε σχέση με το... σκορποχώρι που παρουσίαζε επί Πογιάτος, αλλά ταυτόχρονα δυσκολεύεται αφάνταστα να δημιουργήσει όταν δεν βρίσκεται στο γήπεδο ο Βιγιαφάνιες.

Το ενισχυμένο κέντρο και η τριάδα με Ιωαννίδη, Καμπετσή και Ενγκμπακοτό στην επίθεση χαρίζει στο Τριφύλλι τρεξίματα και "πνευμόνια". Στη θεωρία φαντάζει ιδανικό σχήμα για να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπήσει στην κόντρα, μόνο που κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί... εδώ και τέσσερα ματς (Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, ΑΕΚ)! Είναι φανερό ότι οι τρεις της επίθεσης δυσκολεύονται να βρεθούν στο γήπεδο και με το να μην ξεκινά τον Βιγιαφάνιες στην ενδεκάδα, ο Μπόλονι αφήνει την ομάδα του χωρίς την παραμικρή δημιουργική έμπνευση. Δεν είναι τυχαίο που στο καλύτερο επιθετικό διάστημα του Παναθηναϊκού στα τελευταία ματς, δηλαδή στο διάστημα 50'-70' κόντρα στον Παναιτωλικό (ήττα με 1-0), όλα περνούσαν από τα πόδια του Αργεντινού. Ο "Βίγια" μοίρασε δύο... έτοιμα γκολ που δεν σκόραραν οι Ιωαννίδης, Ενγκμπακοτό, ενώ όταν πέρασε εκτός αγώνα στο 73' οι Πράσινοι "κατέρρευσαν".

Παράλληλα, η εξέλιξη των τελευταίων αγώνων κάνει πολλούς να απορούν για το πώς είναι δυνατόν σε αυτό τον Παναθηναϊκό να... περισσεύει ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός παίζει ελάχιστα, ωστόσο είναι ο μοναδικός επιθετικός της ομάδας που έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία ματς. Το έκανε όταν ξεκίνησε βασικός λόγω rotation στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ, και μάλιστα από ασίστ του Βιγιαφάνιες!

Πάντως, το ντέρμπι είχε και θετικά για τον Παναθηναϊκό, με πιο αξιοσημείωτη την εμφάνιση του Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, που είναι το δεύτερό του στη σεζόν (μετά από αυτό με τον Ατρόμητο), αποδεικνύοντας ότι μπορεί να δώσει λύσεις και σε αυτό τον τομέα. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι ο Βέλεθ έχει ηγετική παρουσία στην άμυνα, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του και διαβάζοντας εξαιρετικά τις φάσεις. Κάπως έτσι, δεν φάνηκε καθόλου σήμερα η απουσία του Σένκεφελντ, ενώ με το εξαιρετικό δίδυμο που έχουν σχηματίσει οι δυο τους, αυξάνεται κατακόρυφα ο ανταγωνισμός με τον επίσης αξιόπιστο Πούγγουρα.

Εκεί που αναμένεται να γίνει... χαμός για μια θέση πάντως, είναι στο κέντρο. Κόντρα στην ΑΕΚ ο Νιάς έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα, δείχνει να προσαρμόζεται και ξαφνικά ο Μπόλονι έχει βρεθεί με ουκ ολίγα χαφ πρώτης γραμμής. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι οι Νιάς, Μαουρίσιο καιΑλεξανδροπουλος, ενώ επιστρέφουν από τραυματισμό οι Κουρμπέλης και Σανκαρέ. Βέβαια, κανείς από τους προαναφερθέντες δεν μπορεί να δώσει στο Τριφύλλι τα στοιχεία που προσδίδει με το παιχνίδι του ο Βιγιαφάνιες. Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο πράγμα για το οποίο θα μπορούσε να παραπονεθεί ο Μπόλονι είναι το βάθος του ρόστερ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόνεσαν τα μυαλά μας - Ο Χιμένεθ την πιο ευφυή κίνηση του ντέρμπι - Ας μιλήσει κάποιος στον Μολό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags