Facebook Pixel Ολυμπιακός: Για αυτό δεν ξεκίνησε ο Παπασταθόπουλος στο ματς με Βόλο
| 2021-03-02 10:00:00

Γκρίλο όπως Ζαχάβι και εξτρέμ... 6.5 εκατ.-Γι’ αυτό δεν ξεκίνησε ο Σωκράτης, πρόβλεψη για Βαλμπουενά

Sportdog Team
Γκρίλο όπως Ζαχάβι και εξτρέμ... 6.5 εκατ.-Γι’ αυτό δεν ξεκίνησε ο Σωκράτης, πρόβλεψη για Βαλμπουενά

Ολυμπιακός: Σ' ένα ματς που όπως διαπίστωσαν όλοι ο Ολυμπιακός δύσκολα θα δέχονταν γκολ με άλλο τρόπο, ήρθε (και) ο Γκρίλο να προσθέσει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των τερμάτων από στημένες μπάλες. Πρώτο κόρνερ του Βόλου στο 10ο λεπτό, κίνηση αλά Ζαχάβι ο Γκρίλο και ισοφάριση στο γρήγορο γκολ του Φορτούνη. Προσωπικά έχω την αίσθηση πως το εν λόγω φαινόμενο είναι και ολίγον τι συμπτωματικό και συγκυριακό. Τον τελευταίο μήνα, κυρίως, συζητάμε γι' αυτό.

 Στην αρχή της σεζόν π.χ. συζητούσαμε για τα «χαμένα ημίχρονα» και το πόσο καλή είναι η άμυνα του Ολυμπιακού. Και τότε η δική μου γνώμη ήταν ότι αποτελεί κάτι (σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον) συμπτωματικό και συγκυριακό. Και είδαμε ότι λύθηκε το θέμα των α' ημιχρόνων.

Είναι λογικό αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός να παρουσιάζει αστάθεια στην άμυνα και (κυρίως) έλλειψη συγχρονισμού. Με τα καλά και τα άσχημά του, ο Σισέ που έφυγε δεν έπαυε να ήταν ένας παίκτης που ήταν χρόνια στην ομάδα και γνώριζε απέξω κι ανακατωτά τη λειτουργία της και είχε «δέσει» με τους παρτενέρ του.

Τώρα ο Ολυμπιακός, λόγω διαφόρων τραυματισμών και τιμωριών, παίζει μία με τον ένα και μία με τον άλλο. Μέχρι και τον Χολέμπας στόπερ είδαμε αναγκαστικά. 

Βεβαίως, όταν ο ίδιος ο Μαρτίνς λέει ότι είναι κάτι που τον προβληματίζει, οφείλουμε να τον ακούσουμε και να μην το προσπεράσουμε έτσι. Το αν θα σταματήσει να παίζει ζώνη στα στημένα και θα αποφασίσει, έστω προσωρινά έως ότου βρεθεί χημεία μεταξύ της νέας άμυνας (που μην ξεχνάμε έχει και Ρέαμπτσιουκ και Λαλά πια), το μαν του μαν ή κάτι άλλο μένει να το δούμε. Όπως και να 'χει είναι ένα θέμα που μπήκε στην ατζέντα μετά και το ματς του Βόλου. Γενικώς η άμυνα αποτελεί τη μεγαλύτερη έγνοια πια για τον Μαρτίνς και όλους στον Ολυμπιακό μετά τον τραυματισμό του Σεμέδο και εν όψει (κυρίως) των αγώνων με την Άρσεναλ.

 Όπως, προφανώς μπήκε στην ατζέντα, για καλούς λόγους, και το θέμα Μπρούμα. Από τις πρώτες γεμάτες του εμφανίσεις σχολίαζα ότι βλέπω έναν πολύ καλό, ποιοτικό και διαφορετικό από τους υπάρχοντες εξτρέμ. Ο Πορτογάλος ήταν μέσα και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού χθες ενώ γενικώς είχε κι άλλες καλές στιγμές. Τα περισσότερα καλά που συνέβησαν από τα δικά του πόδια πέρασαν ή άρχισαν. Αν σκεφτούμε ότι βιώνουμε την πιο δύσκολη σεζόν γενικώς λόγω κορωνοϊού και τα προβλήματα τραυματισμού που είχε και τον κράτησαν πίσω, η λογική λέει ότι σε μια νορμάλ σεζόν, με προετοιμασία με την ομάδα, ο Μπρούμα θα είναι πολύ καλύτερος... Άρα... Άρα νομίζω ο Ολυμπιακός θα το σκεφτεί σοβαρά να διαπραγματευτεί με την PSV την αγορά του.

 Δεν είναι λίγα τα 6,5 εκατ.ευρώ που έχουν μπει ως οψιόν αγοράς, κάθε άλλο. Από την άλλη μιλάμε για 26χρονο παίκτη με μέλλον μπροστά του που σημαίνει ότι με 1-2 καλές σεζόν μπορεί και να πουληθεί με περισσότερα. Όπως και να 'χει, δεν είναι δικό μου το ταμείο και η τσέπη και πιθανώς δεν είναι και η κατάλληλη ώρα για τέτοιου είδους σημαντικές αποφάσεις. Ο Μπρούμα, για να... αναγκάσει τον Ολυμπιακό να κάτσει στο τραπέζι με την Αϊντχόφεν, πρέπει να συνεχίσει τις ανάλογες εμφανίσεις.

ΥΓ: Στα... πόδια του Βαλμπουενά, ξεκάθαρα, είναι το αν θα ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιό του. Αν έπρεπε να ποντάρω χρήματα, στο «μένει» θα τα πόνταρα δίχως να είμαι εκείνος που αποφασίζει ή βάζει το χέρι στην τσέπη.

ΥΓ2: Όσοι αναρωτιόντουσαν γιατί ο Μαρτίνς δεν έβαλε τον Σωκράτη από την αρχή στο ματς του Βόλου πήραν την απάντησή τους από τους μορφασμούς πόνου του Παπασταθόπουλου σε κάθε επαφή με αντίπαλο.

ΥΓ3: Ακόμα ψάχνω να βρω τον Σέρβο παικταρά που έβαλε τη σφραγίδα του στο περυσινό νταμπλ του Ολυμπιακού αλλά και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ρατζέλοβιτς τον έλεγαν...

ΥΓ4: Οι καλοί διαιτητές δεν επιτρέπουν ματς να ξεφύγουν και να φλερτάρουν οι παίκτες με τραυματισμούς. Και τον διαιτητή που σφύριξε το ματς Βόλος-Ολυμπιακός, καλό δεν τον λες.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφεραν παικταρά στον Μαρτίνς - Ποιον εξέθεσε ο Δουβίκας - Γι’ αυτό νευρίασαν με… Μπέο στο Λιμάνι!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags