Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αυτοί πρέπει να φύγουν από το Τριφύλλι σύμφωνα με τον Γκόντζο
| 2021-03-04 10:30:00

Ομάδα καρικατούρα, ούτε να τους κοιτάξουν - Στηρίξτε τον κάθε απατεώνα - Μόνο έτσι θα… σωθεί ο ΠΑΟ!

του Κώστα Γκόντζου
Ομάδα καρικατούρα, ούτε να τους κοιτάξουν - Στηρίξτε τον κάθε απατεώνα - Μόνο έτσι θα… σωθεί ο ΠΑΟ!

Παναθηναϊκός: Η βλακεία, γιατί από ένα σημείο και μετά μόνο περί αυτής πρόκειται καθώς οποιαδήποτε απόπειρα ποδοσφαιρικής προσέγγισης και εξήγησης σε αυτό το... πράγμα είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων, η βλακεία λοιπόν είναι ανίκητη.

Ό,τι κι αν πεις με όποιον τρόπο κι αν το πεις, όταν απευθύνεσαι σε ένα παράλογο και αντιποδοσφαιρικά λειτουργών σωματείο, σε ενα πάγκο και μια ομάδα που λειτουργούν υπό την προστασία του... ακαταλόγιστου και σε ένα κόσμο που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια αν τολμήσεις να πεις ότι ο προπονητής έκανε λάθος ή ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά, σου λένε "¨μα μην κάνεις ότι έκαναν οι άλλοι πριν χρόνια και τους κατηγορούσες, γιατί δεν... στηρίζεις την ομάδα", νόημα δεν έχει.

Στηρίξτε λοιπόν όσο μπορείτε την αμπαλοσύνη, την ηλιθιότητα και την ανοιχτή κοροϊδία σε βάρος σας, θεωρήστε ότι έτσι είστε και "καλοί Παναθηναϊκοί" και αφήστε τον κάθε απατεώνα να σας δουλεύει, να ασελγεί πάνω στο πτώμα της ομάδας και να δοκιμάζει ότι κουτουράδα θέλει.

Και πάνω απ όλα συνεχίστε.

Συνεχίστε να καταπίνετε αμάσητο το σανό που εξακολουθούν και μετά από τόσα χρόνια να σας προσφέρουν σε καθημερινή βάση, όσοι χρόνια σας δουλεύουν και σας κάνουν το άσπρο μαύρο πουλώντας και... Παναθηναϊκοφροσύνη κιόλας από πάνω.

Γιατί δεν γίνεται πια.

Δεν γίνεται να έχει διαμορφωθεί στον Παναθηναϊκό, εκτός απ' όλα τα άλλα και ένα κοινό με μνήμη... χρυσόωαρου που ξεχνάει τι βλέπει και τι ακούει μέσα σε... δέκα λεπτά και ξυπνάει από τον λήθαργο της λοβοτομής μόλις έρθει πάλι καμιά ξεγυρισμένη σφαλιάρα σαν κι αυτή στην ρεβάνς κυπέλλου με τον ΠΑΣ.

Κι αν με βλέπετε να επιμένω τόσο πολύ "σ' αυτά" και όχι τόσο στα "αγωνιστικά", είναι για δυο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι σε ένα άρρωστο σωματείο το να επιχειρήσεις να μιλήσεις ποδοσφαιρικά και λογικά, είναι προσπάθεια καταδικασμένη εν τη γενέσει της.

Και ο δεύτερος και σημαντικότερος, είναι γιατί αυτή ακριβώς η ανοχή και η ευκολoπιστία απέναντι στον κάθε απατεώνα που πλασαρίστηκε σαν ο μέγας και τρανός επενδυτής που θα εκτόξευε τον σύλλογο, απέναντι σε κάθε μπούρδα και ψέμα που ακούτε και διαβάζετε για την ομάδα σας και την δέχεστε χρόνια ολόκληρα σαν να μην έχετε δική σας σκέψη και λογική, είναι που έκαναν τον σύλλογο τόσο ευάλωτο σε τόσο... μικρούς ανθρώπους, που μπόρεσαν έτσι να τον φέρουν εδώ που τον έφεραν και φόρεσαν κιόλας το μανδύα του... αγνού και αμόλυντου Παναθηναϊκού.

Συνεχίστε λοιπόν έτσι.

Δεν εγινε και τίποτα.

Άλλωστε που θα πάει, κάποιο... θηρίο θα βρούμε πάλι μπροστά μας για να το... σκοτώσουμε και αυτό και να αρχίσουν πάλι τα "έβγαλε αντίδραση" και τα σχετικά.

Συνεχίστε να διαβάζετε "αναλύσεις" πασπαλισμένες με μπόλικη Παναθηναϊκοφροσύνη, για το πόσο... ατσάλινο είναι το... κάστρο της Λεωφόρου που από εκεί δεν περνάει κανένας και τι... ζημιά θα πάθουμε αν γίνει ο... Βοτανικός και χάσουμε τέτοια... έδρα.

Συνεχίστε ακάθεκτοι.

Άλλωστε οι πάσης φύσεως απατεώνες, έχουν ανάγκη τα κορόϊδα όπως ο τα φυτά το οξυγόνο.

Καθώς μόνο σε τέτοιο περιβάλλον και όσο υπάρχουν τέτοια, μπορούν να ευδοκιμήσουν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα και το καταστροφικό τους έργο και την κονόμα.

Και εσύ πρόεδρε και εσύ κύριε Αλαφούζο.

Συνέχισε να έχεις δίπλα σου όλους αυτούς που φανερά πια τόσα χρόνια σε δουλεύουν και σου μασάνε το καταπέτασμα.

Συνέχισε να ακούς τον κάθε πικραμένο να σου τάζει... προστασίες και να σου λέει πως, όλα καλά πάνε απλά κάποιοι... νοσταλγοί κάνουν πόλεμο στην ομάδα και λένε κακά πράγματα για τον προπονητή και την ομάδα.

Συνέχισε να νομίζεις πως το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή είναι το να... αλλάξει ο ρεπόρτερ της NOVA που κάνει το ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου ή το ότι ο Γκόντζος λέει αυτά που λέει στον OVER fm και γράφει αυτά που γράφει στο SPORTDOG.

Λες κι ο Παναθηναϊκός είναι... Λεβαδειακός -και ξέρεις εσύ πρόεδρε τι εννοώ- ή λες και το πρόβλημα είναι το τι λέει κάποιος για την ομάδα, τον προπονητή και όλα τα υπόλοιπα και όχι η πραγματική κατασταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και οι επιλογές και ενέργειες του προπονητή.

Και με το συμπάθειο για το ξέσπασμα, αλλά δεν μπορώ πια.

Δεν μπορώ να ακούω και να διαβάζω από χθες για... άρρωστο Παναθηναϊκό και Παναθηναϊκό που παίζει, λέει, αντιποδόσφαιρο.

Πότε ρε παιδιά αρρώστησε ο Παναθηναϊκός και από πότε παίζει αντιποδόσφαιρο;

Από... χθες το βράδυ με τον ΠΑΣ στην Λεωφόρο;

Πλάκα μας κάνετε;

Δεν είναι ο "Παναθηναϊκός του Μπόλονι που δεν χάνει με τίποτα", δεν είναι ο "Παναθηναϊκός που σαρώνει όπιον βρει στο δρόμο του" και ο "αναγεννημένος ακι με σφραγίδα Μπόλονι Παναθηναϊκός" που μας πρήξατε τα συκώτια δυο μήνες τώρα;

Φάγαμε τα σωθικά μας δυο μήνες τώρα και ειδικά μετά από κάθε νίκη στο περιβόητο... σερί, να λέμε και να ξαναλέμε πως αυτό το πράγμα δεν βγάζει πουθενά, πως είναι αποτέλεσμα συγκυριών και δυναμικότητας των αντιπάλων μας το περιβόητο σερί, ότι στην ομάδα δεν υπάρχει καμιά τακτική και πλάνο, ότι ούτε καν αμυντικά δεν παίζει παρά μόνο ότι κάτσει κι ότι ερθει και ότι είναι θέμα χρόνου και με μαθηματική ακρίβεια να έρθουν οι σφαλιάρες αν δεν αλλάξει επειγόντως κάτι;

Που ήσασταν όλοι τότε εκτός από το να είστε με ένα τηλέφωνο στο χέρι για να λέτε στον πρόεδρο... κοίτα κάνουν πόλεμο στην ομάδα;

Για ποιο αντιποδόσφαιρο μιλάτε; 

Για να παίξεις αντιποδόσφαιρο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι κατ΄αρχήν πας να παίξεις... ποδόσφαιρο και επιλέγεις αυτή την τακτική.

Εδώ όμως ούτε για μια στιγμή δεν επιχείρησε ο Παναθηναϊκός να παίξει... ποδόσφαιρο σε οποιαδήποτε έκφανση και επιλογή του.

Εδώ ήταν ένα τουρλουμπούκι με επιλογές ότι κάτσει, με ανορθογραφίες που έβγαζαν μάτια και με βλακείς και σοφιστείες ποδοσφαιρικά, στις οποίες μάλιστα όχι απλά δεν δεχόταν και κανείς αντίλογο, αλλά τις αποθέωναν κιόλας.

Έλεγες, ρε παιδιά πως γίνεται να είναι... βασική απουσία ο Σανκαρέ, όταν μιλάμε για ένα παίκτη που έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο και ένα παιχνίδι με την ομάδα;

Πότε... πρόλαβε να γίνει και... βασική απουσία κιόλας, με ενάμιση παιχνίδι;

Όχι, τα λες αυτά γιατί είσαι κολλημένος στον.... Μίτου και στον Ραγκουέλ, σου απαντούσαν οι... ειδικοί.

Και δώστου αναλύσεις και αποθέωση για τον παικταρά στο πρόσωπο του οποίου βρήκε ο Παναθηναϊκός τον δικό του... Γιάγια Τουρέ, συμπλήρωναν και με... ύφος κιόλας.

Αποτέλεσμα;

Η καρικατούρα που είδαμε και με τον ΠΑΣ.

Μέσα ένας παίκτης εμφανώς ανέτοιμος έως και... υπέρβαρος, με δυο προπονήσεις μόνο στα πόδια του, που σε συνδυασμό με το φάγωμα των Αλεξανδρόπουλου, Μαουρίσιο για να χωρέσουν όλες οι... μεταγραφές μας και να παίξει και ο Νιας και ο Σανκαρέ, είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του, ένα κέντρο που όχι απλά περπάταγε, αλλά δεν μπορούσε ούτε να... κοιτάξει τους παίκτες του ΠΑΣ που περνούσαν δίπλα τους σαν νάταν ο Τσάβι, με τον Ινιέστα και τον Μόντριτς.

Τους λες μήνες για το ανέκδοτο Μολό-δεξί μπακ, σου λένε για ένα φοβερό και τρομερό... παλικάρι με ψυχή που τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο, λες κι αυτό είναι... έξτρα προσόν καθώς το κανονικό μάλλον είναι... να μην τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο ένας παίκτης.

Θα μπορούσαμε για ώρες να μιλάμε για συγκεκριμένες επιλογές καΙ ποδοσφαιρικές κουτουράδες που βλέπουμε συνεχώς στον Παναθηναίκό.

Όμως από κάποιο σημειο και μετά, ακόμα κι αυτό είναι ξεπερασμένο από την πραγματικότητα και δεν δίνει και καμιά λύση στην τελική.

Καθώς αυτά δεν είναι η... αιτία, αλλά το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα του τρόπου, της φιλοσοφίας και της ποιότητας των ανθρώπων με τα οποία πορεύεται ο Παναθηναϊκός.

Αυτά γίνονται, ακριβώς γιατί ο οργανισμός Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι δομημένος και με το συγκεκριμένο "Παναθηναϊκό περίγυρο" που έχει διαμορφώσει, παράγει, αναπαράγει, αποθεώνει και στηρίζει όλα αυτά.

Καθώς μόνο έτσι μπορεί να ευδοκιμήσει.

Κι αν τα συγκεκριμένα δεν αλλάξουν και δεν πάρουν πόδι κάποια στιγμή από τον σύλλογο όταν και αν δεήσουν να το συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή αυτοί που κρατούν τα ηνία του με πρώτο τον Γιάννη Αλαφούζο, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Στο ίδιο έργο θεατές θα είμαστε διαρκώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη γκάφα ΠΑΟ - Ομάδα της Ολλανδίας "κλέβει" ταλεντάρα - Κίνδυνος για… ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags