Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Κόκκινη μετά από 11 χρόνια!
| 2021-03-22 11:05:00

Τυχερός ο Ολυμπιακός - Το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ο Άρης - Κόκκινη μετά από 11 χρόνια!

Sportdog Team
Τυχερός ο Ολυμπιακός - Το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ο Άρης - Κόκκινη μετά από 11 χρόνια!

Η διαφορά των δύο ομάδων που έχει μικρύνει και γιατί οι Θεσσαλονικείς είναι το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση. Η εμφάνιση στο Φάληρο, η προϊστορία και η σύγκριση με τις άλλες ομάδες στα πλέι οφ.

 

Άρης - Ολυμπιακός: Πρεμιέρα στην τελευταία πράξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Άρη, τα πλέι οφς, και η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης για την πρώτη αγωνιστική του μίνι αυτού πρωταθλήματος.

Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε τα πλέι οφς του 2010, όταν ο Άρης είχε αντιμετωπίσει και πάλι τους Πειραιώτες, κατορθώνοντας μάλιστα να τους νικήσει στην τότε πρεμιέρα, στο γήπεδο Βικελίδης. Στη συνέχεια ο Άρης είχε κατορθώσει να περάσει τον Ολυμπιακό στη σχετική βαθμολογία, αφού πήρε τελικά την 4η θέση, ενώ ο Ολυμπιακός την 5η!

Βέβαια δεν ξεχνάμε και το περσινό πατατράκ της ομάδας μας, όταν στις δύο αναμετρήσεις για τα πλέι οφς ο Άρης κατόρθωσε απέναντι στους ερυθρόλευκους να δεχτεί  7 γκολ και να πετύχει 3, σε μία περίοδο όμως που ο Άρης ταλαιπωρήθηκε από την τιμωρία της FIFA και ουσιαστικά έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδι των πλέι οφς συμπληρώνοντας οριακά την ενδεκάδα.

Φέτος τα πράγματα άλλαξαν και ο Άρης βρίσκεται για πρώτη φορά στα πλέι οφς με τον αέρα του δεύτερου στη βαθμολογία. Τα προβλήματα πλέον τα έχουν άλλοι που ιδρώνουν μόνο στην σκέψη πως ίσως η Ευρώπη να τους αποχαιρετίσει από μακρυά με το μαντήλι. Οι κίτρινοι φέτος έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα και δίκαια βρίσκονται εκεί που είναι, όπου εκτός απροόπτου θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη των πλέι οφς.

Το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης ήταν το πέμπτο ανάμεσα στις δύο ομάδες φέτος, με τον Άρη να χάνει για ακόμη μια φορά, αλλά με την απόδοση τους στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, οι Θεσσαλονικείς να έχουν αποδείξει πως το επίπεδο τους έχει αλλάξει. Η διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη είναι πλέον πολύ μικρότερη από τη διαφορά του Άρη με τους υποκείμενούς του δικέφαλους.

Θέλοντας να σχολιάσω το χθεσινό παιχνίδι, πιστεύω πως δεν είδαμε θέαμα αντίστοιχο με το τι έχουν δείξει φέτος οι δύο ομάδες. Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο, με τον Άρη να δίνει χώρο στους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους. Μετρημένες με σταγονόμετρο ήταν οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να προηγηθεί με ένα φτηνό γκολ, αφού ο Μπουχαλάκης βρήκε αφύλακτο στην καρδιά της άμυνας του Άρη τον Μασούρα, που σκόραρε πετυχαίνοντας το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση.  Καθοριστική για τη συνέχεια ήταν η άμεση αποβολή του Λαλά στο 40’, για επικίνδυνο παιχνίδι επάνω στον Σάσα στα όρια της περιοχής του Άρη.

Η αποβολή αυτή παίκτη του Ολυμπιακού, πριν τη λήξη του Α μέρους, ήταν η πρώτη μετά από 11 χρόνια για τους Περαιώτες σε αγώνα πρωταθλήματος. Το αριθμητικό πλεονέκτημα που έλαβε ο Άρης άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και αυτό φάνηκε από τα τελευταία λεπτά του Α μέρους που είδαμε τον Άρη να παίρνει την κατοχή και να πολιορκεί την εστία του Σα.

Το δεύτερο μέρος λοιπόν είχε μια καθαρά κιτρινόμαυρη χροιά, που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, τουλάχιστον στο Καραϊσκάκης. Ο Άρης πήρε την κατοχή, την υπεροπλία και έκλεισε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο προσπαθώντας να επιτύχει το γκολ της ισοφάρισης. Με την κατοχή της μπάλας να είναι συντριπτικά υπέρ του Άρη, θα περίμενε κανένας αργά ή γρήγορα να δει τους παίκτες των φιλοξενούμενων να γυρίζουν το ματς, ωστόσο τα γνωστά επιθετικά προβλήματα του Άρη δεν επέτρεψαν να δημιουργηθούν πολλές φάσεις για γκολ. Όχι πως ο Άρης δεν προσπάθησε ή πως δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Απλά το βασικό του πρόβλημα φέτος, η κάκιστη αντίδραση του σε κλειστές άμυνες, χτύπησε και σήμερα, μην αφήνοντάς τον να γευτεί έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ήττα τελικά ήρθε και παρότι δεν ήταν εκτός προγράμματος, μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Οι κίτρινοι μπορούσαν και ίσως να το άξιζαν να φύγουν με κάτι καλύτερο από το Καραϊσκάκης ,αλλά έμειναν με άδεια χέρια, έχοντας όμως ένα πικρό χαμόγελο για την εμφάνιση τους και για το γεγονός πως έφυγαν με ψηλά το κεφάλι από μια έδρα που τα τελευταία τρία χρόνια μας έχει προσφέρει πολλές οδυνηρές ήττες.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται τυχερός με τους βαθμούς της νίκης. Ο Άρης όμως έπαιξε το ποδόσφαιρό του και θα συνεχίσει να το παίζει στα επόμενα παιχνίδια. Με εμφανίσεις σαν την σημερινή, αλλά και ακόμη καλύτερες, λόγω του χαμηλότερου επιπέδου των υπόλοιπων αντιπάλων, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το τέλος των πλέι οφς θα βρει τους κίτρινους όσο ψηλότερα δυνατόν, βαθμολογικά, αλλά και στην εκτίμηση αυτών που ξέρουν και εκτιμούν το καλό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασμα Βαρούχα για Τρίπολη - "Διέψευσε" σε όλα τον ΠΑΟΚ - Αδικήθηκε ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags