Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ποιο Κύπελλο; Αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού - Εγγύηση ο Μαρινάκης - Κατάντια για τον ΠΑΟΚ
| 2021-04-12 13:00:00

Ποιο Κύπελλο; Αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού - Εγγύηση ο Μαρινάκης - Κατάντια για τον ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Ποιο Κύπελλο; Αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού - Εγγύηση ο Μαρινάκης - Κατάντια για τον ΠΑΟΚ

Η κούπα της παρηγοριάς για τους ποδοσφαιρικά "αρρώστους" και η επόμενη μέρα στο Λιμάνι. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρέπει να ασχοληθούν με τον... μπελά του Κυπέλλου, αλλά με την επόμενη σεζόν και το πώς θα προχωρήσουν στην Ευρώπη. Τι θα γίνει με Μπρούμα και ο τραυματισμός του Μπα που θέλει χρόνο και ξεκούραση.
 

Ολυμπιακός: «Πως φαντάζεστε τον Ολυμπιακό ακριβώς ένα χρόνο μετά»; Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανα στον Πέδρο Μαρτίνς στην (προσαρμοσμένη στις εποχές covid-19, δηλαδή μέσω του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού και όχι με φυσική παρουσία κοντά στον προπονητή) στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς με τον Παναθηναϊκό. Γιατί δεν ξέρω για σας αλλά, προσωπικά, το μυαλό μου... τρέχει ήδη στην ερχόμενη σεζόν.

Ο ένας από τους δύο βασικούς στόχους του Ολυμπιακού κατακτήθηκε και μαθηματικά στο ελληνικό clasico. Νωρίτερα είχε κατακτηθεί και ο άλλος. Και ήταν η παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκούς ομίλους και, αν είναι δυνατόν, να φτάσει ως και τα νοκ-άουτ μετά τον χειμώνα. Προφανώς δεν θεωρώ (δικαίωμά μου είναι, να μου το επιτρέψετε) ως σοβαρό στόχο ΑΥΤΟ το κύπελλο. Το κύπελλο Ελλάδας. Μια διοργάνωση... παρηγοριάς για τους ποδοσφαιρικά «αρρώστους» της χώρας είναι. Για τον υγιή και μη στερημένο Ολυμπιακό αποτελεί μια φασαρία, έναν... μπελά για το που θα βρει χώρο στην τροπαιοθήκη για να τοποθετήσει μία ακόμα κούπα.

Ο Μαρτίνς λοιπόν απάντησε ότι βλέπει τον Ολυμπιακό να γιορτάζει μαζί με τον κόσμο του, ζητώντας να επιστρέψει η κανονικότητα στις ζωές μας. Πολύ σημαντικό είναι αυτό που ανέφερε και βρίσκεται στο μυαλό όλων. Πόσο κρίμα αλήθεια που οι οπαδοί των Πειραιωτών δεν είχαν πέρυσι αλλά και φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν αυτή την ομάδα από κοντά (πέρυσι από ένα σημείο και μετά) και να πανηγυρίσουν μαζί της. Στο δικό μου μυαλό ωστόσο (και τέτοια λογική είχε η ερώτηση) υπήρχε το αποτέλεσμα μιας χρονιάς που δεν αργεί να αρχίσει. Αυτό το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι από τα πιο δύσκολα στην ιστορία του -υποβαθμισμένου- ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα ευρωπαϊκά προκριματικά θα είναι κοπιαστικά και η σεζόν που θα έρθει επίσης πολύ δύσκολη.

Πέρα λοιπόν από το αν θα είναι με το 47ο ανά χείρας του χρόνου τέτοια μέρα ο Ολυμπιακός, εξίσου σημαντικό θα είναι να έχει κάνει μία ακόμα καλή σεζόν στην Ευρώπη. Γιατί μέσω των ευρωπαϊκών ομίλων οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να περάσουν τις... συμπληγάδες των κλειστών γηπέδων και της μείωσης εσόδων. Δίχως τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ θα ήταν δύσκολα. Προφανώς υπάρχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης που λειτουργεί ως εγγύηση. Κάθε φορά που χρειάστηκε να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το έκανε με προσωπικά χρήματα. Όμως το θέμα είναι να ΜΗΝ χρειάζεται να γίνεται αυτό. Το θέμα είναι η ομάδα να είναι επιτυχημένη, όπως είναι τώρα τρία χρόνια επί Μαρτίνς, και να ζει με τα έσοδά της. Είδαμε όλοι την κατάντια ο ΠΑΟΚ που προσέλαβε τεχνικό διευθυντή (τον Ρέμπε που αφού τελείωσε την αποστολή του έφυγε) για να... πετσοκόψει το μπάτζετ και να βγάλει στο... σφυρί όλα τα «ασημικά».

Ο Μαρτίνς λοιπόν, όπως όλοι στον Ολυμπιακό, είναι αρκετά έξυπνοι για να γνωρίζουν ότι το βλέμμα τους πρέπει να είναι από τώρα πολύ πιο πέρα από το φετινό κύπελλο και τα βαθμολογικά αδιάφορα ματς που απομένουν στα πλέι οφ...

ΥΓ: Για τον Μπρούμα θα βγουν από τα ταμεία του Ολυμπιακού 1,2 εκατ.ευρώ. Τόσο είναι το μερίδιο των ερυθρόλευκων (ένα ποσό του 1,8 εκατ.ευρώ καθαρά που προβλέπεται στο συμβόλαιο του Πορτογάλου εξτρέμ το πλήρωσε η Αϊνχόφεν στην οποία ανήκει) για τον δανεισμό. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ ήταν σημαντικός με ασίστ για το 2-1 και το 3ο γκολ. Είναι ωστόσο μια εμφάνιση σε ουσιαστικά τελειωμένο πρωτάθλημα, με αυτόν τον Παναθηναϊκό, αρκετή για να πείσει τους ερυθρόλευκους να κάνουν προσπάθεια αγοράς του; Μια αγορά που έχει κοστολογηθεί στα 6,5 εκατ.ευρω; Δεν αποφασίζω αλλά το θεωρώ δύσκολο. Ότι τον είχε στον πάγκο ο Μαρτίνς και τον έβαλε ως αλλαγή κάτι δείχνει...

ΥΓ2: Πόσο πιο δικαιωμένος να αισθανθεί ο Μαρτίνς για την επιμονή του στον Χασάν που έχει ακούσει (και γι' αυτό το θέμα) τα εξ' αμάξης; Που είναι όλοι εκείνοι που έκαναν λόγο για παίκτη-ρουσφέτι του;

ΥΓ3: Κατά πως φαίνεται η μέση του Μπα θα συνεχίσει να τον ταλαιπωρεί έως ότου πάρει μια βαθιά ανάσα ξεκούρασης και την επιμεληθεί καλύτερα αφού τώρα που η σεζόν συνεχίζεται δεν υπάρχει η ευκαιρία.

ΥΓ4: Θα μπορούσα να μπω κι εγώ στο... τρυπάκι να μιλάω για αρκετή ώρα για τη διαιτησία του Μπέμπεκ στο ντέρμπι αλλά δε νομίζω ότι έχει και σημασία πια. Για μισή ώρα αγώνα ήμουν βέβαιος ότι είχε... ξεχάσει στα αποδυτήρια τις κίτρινες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χουνέρι" Μαρτίνς σε TOP άσο πριν το ντέρμπι - "Μάχη" Μελισσανίδη-Σαββίδη για τον παικταρά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags