Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Να πάρει μάθημα ο Αλαφούζος - Ας… έφευγαν από την Τούμπα - Έφταιγε ο Τζίγγερ για τη Ριζούπολη;
| 2021-04-26 14:30:00

Να πάρει μάθημα ο Αλαφούζος - Ας… έφευγαν από την Τούμπα - Έφταιγε ο Τζίγγερ για τη Ριζούπολη;

του Κώστα Γκόντζου
Να πάρει μάθημα ο Αλαφούζος - Ας… έφευγαν από την Τούμπα - Έφταιγε ο Τζίγγερ για τη Ριζούπολη;

Οι συμμορίες, η εγκληματική οργάνωση και η πραγματικότητα. Η χρονιά για τον Παναθηναϊκό πάει χάθηκε ΚΑΙ αυτή και ό,τι και να κάνει τώρα ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει και νόημα και σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας. Τουλάχιστον ας διδαχτεί έστω και τώρα, έστω και τόσο αργά από τα γεγονότα και την πραγματικότητα.

 

Παναθηναϊκός: Θα μπορούσε και να είναι επιτυχημένη η απόπειρα του Παναθηναϊκού, να ρίξει το κύριο βάρος για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση στην Τούμπα, όπως και για όλα τα αντίστοιχα στα πλέι-οφ στην διαιτησία, το παρασκήνιο, τις πάσης φύσεως σύμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις, που όπως είπε τον έχουν σφάξει στο γόνατο.

Ακόμα και με αυτόν τον Παναθηναϊκό, τον ανύπαρκτο αγωνιστικά Παναθηναϊκό του Μπόλονι που σέρνεται αγωνιστικά από παιχνίδι σε παιχνίδι, που μια ολόκληρη σεζόν... ψάχνει και δεν βρίσκει σύστημα που να του ταιριάζει και να μπορεί να το παίξει, τον Παναθηναϊκό που έχει γίνει η χαρά του κάθε πικραμένου και αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το κύπελλο, στην πρώτη του αναμέτρηση στον θεσμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακόμα κι έτσι, ναι θα μπορούσε να την κάνει αυτή την κουβέντα και να έχει και δίκιο μάλιστα στα περισσότερα.

Γιατί προφανώς και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει, πως αν δεν είσαι καλός, αν δεν παίζεις καλά, αν δεν έχεις στην τελική κανονική ομάδα, έχει το δικαίωμα και το ελεύθερο ο διαιτητής και το παρασκήνιο να σε σφάζει ή ακόμα χειρότερα δεν έχεις το δικαίωμα να μιλήσεις και να διαμαρτυρηθείς.

Θα μπορούσε λοιπόν να γίνει αυτή η κουβέντα μετά την Τούμπα, ή πιο σωστά ΚΑΙ αυτή η κουβέντα και να συνυπολογιστεί στα υπόλοιπα τα καθαρά αγωνιστικής φύσεως.

Άσχετα αν επί της ουσίας και για μια ακόμα φορά, αυτό θα γινόταν για να πάει το μπαλάκι αλλού και όχι σ' αυτή καθ΄αυτή την πραγματικότητα και την κατάσταση στην ομάδα και στον σύλλογο.

Ας δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης, πως αυτό στην δεδομένη στιγμή δεν έχει και τόσο σημασία.

Θα μπορούσε λοιπόν να τα κάνει όλα αυτά ο Παναθηναϊκός.

Μόνο που για μια ακόμα φορά, όχι απλά τα έκανε με λάθος τρόπο, αλλά αυτή τη φορά και με ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ και συγκεκριμένα τον διευθυντή επικοινωνίας του κύριο Βασιλαρά.

Καθώς επέλεξε να δώσει την επικοινωνιακή του μάχη, με ένα άνθρωπο οποίος για χρόνια βρισκόταν απέναντι και χλεύαζε όλα όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι στην Τούμπα.

Ώστε αισθάνεται περήφανος ο διευθυντής επικοινωνίας που ο Παναθηναϊκός δεν διεκδικεί Ενώσεις, δεν καίει φούρνους, δεν χρησιμοποιεί ανθρώπους της νύχτας και γενικά δεν παίρνει μέρος στην μάχη για το παρασκήνιο και την διαιτησία και επιλέγει να δίνει τις μάχες του με όπλο την όποια ομάδα διαθέτει και την εντιμότητα, τον ιδρώτα και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του;

Μάλιστα.

Πολύ σωστά.

Ο Παναθηναϊκός ΝΑΙ.

Μπορεί να νοιώθει διαχρονικά περήφανος γιατί και παλαιότερα και ΕΠΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ έχει επιλέξει αυτόν το έντιμο τρόπο να διεκδικεί τους στόχους του.

Ο Παναθηναϊκός όμως μόνο.

Γιατί ο διευθυντής επικοινωνίας του, δεν δικαιούται να επικαλείται κανένα αίσθημα δικαίου και υπερηφάνειας για τους συγκεκριμένους λόγους.

Καθώς τόσα χρόνια ήταν από τις "αιχμές του δόρατος" του δόγματος να φύγουν οι ανίκανες διοικήσεις μας γιατί... δεν προστατεύουν την ομάδα.'

Έκανε καριέρα γράφοντας λίβελους κατά του ανίκανου, άτολμου, αδιάφορου, αντιπαναθηναϊκού Τζίγκερ που δεν έπαιρνε μέρος σ' αυτή την ιστορία και δεν έκανε αυτά για τα οποία τότε τον χλεύαζε σαν ραλίστα και Γιαννάκη, ενώ τώρα ξαφνικά και με την ιδιότητα του έμμισθου υπαλλήλου πλέον, αισθάνεται... υπερήφανος που ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τα ίδια πράγματα.

Γιατί δεν έχουν περάσει ούτε δυο μηνάκια σχεδόν, από τα τελευταία χρόνια που κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός έτρωγε πιστολιές, έγραφε άρθρα κατεβατά ολόκληρα για ανύπαρκτη διοίκηση Αλαφούζου, για εγκαταλελειμμένη ομάδα και αβοήθητη απέναντι στο παρασκήνιο, για ανικανότητα και για αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού σαν μικρή ομαδούλα εξ αιτίας της ανυπαρξίας της διοίκησης και προσωπικά του Αλαφούζου.

Δεν είδα τόσα χρόνια καμιά "περηφάνια", ούτε καμιά "προτροπή" στην ομάδα, να συνεχίζει να δίνει αυτόν τον έντιμο αγώνα εντός των γηπέδων, ούτε φυσικά κάποιο κάλεσμα στον.... κόσμο, να σταθεί δίπλα στην ομάδα και βράχος απέναντι σε αυτούς που την αδικούσαν, αλλά αντίθετα είδα άπειρα καλέσματα στον... κόσμο να ξεσηκωθεί και να απαλλάξει τον Παναθηναϊκό απ' αυτές τις... ανίκανες διοικήσεις, τους μεγαλομετόχους και τους προέδρους τους, που δεν προστατεύουν την ομάδα.

Από πότε λοιπόν άρχισε να νοιώθει... περήφανος αντί για... αγανακτισμένος και ντροπιασμένος από την ανικανότητα των διοικήσεων του Παναθηναϊκού διαχρονικά ο κύριος διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ;

Απ' όταν ο... λόγος και η... γραφή του, απέκτησαν την ιδιότητα του επίσημου και έμμισθου υπαλλήλου αυτών των... ανίκανων διοικήσεων και προέδρων;

Και για να έχουμε και καλό ρώτημα.

Ο Παναθηναϊκός ΝΑΙ, δεν πήρε μέρος σε "μάχες" για το κέρδισμα Ενώσεων, δεν μπήκε είτε γιατί δεν ήθελε, είτε γιατί δεν μπορούσε, στο γενικότερο παιχνίδι του παρασκηνίου.

Όμως δεν ήταν ο Παναθηναϊκός που... πανηγύριζε για το κέρδισμα των Ενώσεων, ούτε για την τελική επικράτηση του ενός ή του άλλου στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ και στα υπόλοιπα όργανα του ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος ο τωρινός διευθυντής επικοινωνίας και τα ΜΜΕ συμφερόντων άλλων προέδρων στα οποία εργαζόταν ως... αγνός και ανιδιοτελής δημοσιογράφος και Παναθηναϊκός, ήταν που ΚΑΙ πανηγύριζαν ΚΑΙ θριαμβολογούσαν για την ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ και υμνούσαν όλους αυτούς που τώρα ο ίδιος καταγγέλλει ότι σφάζουν τον Παναθηναϊκό.

Και σ'΄αυτά τα... πανηγύρια και τα αποθεωτικά για την... νέα κατάσταση, έπαιρνε και ο ίδιος μέρος με την πένα και τις απόψεις του.

Εναντίον ποιών λοιπόν διαμαρτύρεται με την ιδιότητα πλέον του υπαλλήλου του Παναθηναϊκού;

Εναντίον εκείνων που υμνούσε τόσα χρόνια υπό την... άλλη ιδιότητά του και υπό άλλον εργοδότη;

Και κάτι τελευταίο έτσι για... κερασάκι στην τούρτα.

Αλήθεια, ο Παναθηναϊκός πήγε.. αβοήθητος στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ;

Ήταν εκεί ο... πρόεδρός του;

Και η διοίκηση που συνόδευε την ομάδα και της οποίας μέλος ήταν και ο ίδιος ο τωρινός διευθυντής επικοινωνίας κύριος Βασιλαράς, τι έκαναν μπροστά στις συνεχόμενες σφαγές σε βάρος του Παναθηναϊκού;

Γιατί... άφησαν τους παίκτες να πάρουν μέρος σε μια πραγματική... κλοπή του μόχθου και του ιδρώτα τους μέσα στο γήπεδο;

Με λίγα λόγια κύριε Βασιλαρά, γιατί δεν κάνατε, ή δεν εισηγηθήκατε έστω να κάνετε αυτό που είχατε παντιέρα δεκαπέντε χρόνια τώρα και ποτίζατε δηλητήριο διχάζοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού και προτρέποντάς τον να τα βάλει με την ομάδα του αντί με αυτόν που την έσφαζε, δηλαδή γιατί δεν κάνατε όσα κατηγορούσατε τον Βαρδινογιάννη ότι... δεν έκανε στην Ριζούπολη;

Μια,. δυο, τρεις, τέσσερις φορές σερί, ε την Πέμπτη γιατί δεν πήρατε την ομάδα... να φύγετε από το γήπεδο;

Αφού ήταν τόσο... απλό και... δίκαιο να το κάνει τότε στην Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός, γιατί δεν το κανατε εσείς τώρα σαν... διοίκηση της ΠΑΕ πλέον, στην Τούμπα, ή στο Καραϊσκάκη, ή  στο ΟΑΚΑ ή όπου αλλού όπως λέτε έκλεβαν τον Παναθηναϊκό μέσα στο γήπεδό;

Για να τελειώνουμε και σήμερα.

Έστω και την ύστατη ώρα, ελπίζω ο Αλαφούζος να καταλαβαίνει σε τι χέρια έχει παραδώσει εδώ και χρόνια τον Παναθηναϊκό και τι πληρώνει από ανάλογες επιλογές και στα πρόσωπα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η χρονιά πάει χάθηκε ΚΑΙ αυτή και ότι και να κάνει τώρα δεν έχει και νόημα και σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας.

Τουλάχιστον ας διδαχτεί έστω και τώρα, έστω και τόσο αργά από τα γεγονότα και την πραγματικότητα.

Και ας επιχειρήσει έστω για μια φορά, να στήσει ένα οικοδόμημα και διοικητικά και κυρίως ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ με ανθρώπους πάνω και πριν απ όλα ΕΝΤΙΜΟΥΣ και ταυτόχρονα ικανούς και γνώστες του αντικειμένου.

Το συνεχιζόμενο για χρόνια πείραμα και.. εγχείρημα να προσπαθεί συνεχώς να χτίσει κάτι, χρησιμοποιώντας ανθρώπους και υλικά που μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό ήξεραν μόνο να... γκρεμίζουν και μόνο σ' αυτό το... άθλημα είχαν επιδοθεί, κάποια στιγμή ας καταλάβει και ο ίδιος πως δεν έχει ούτε προκοπή ούτε παρόν, ούτε και μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτες" Κάκου για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός - "Ανυπαρκτος ο..." - "Πέναλτι στον Κρμέντσικ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags