Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Τελειώνουν" και την επόμενη χρονιά στον ΠΑΟ - Τραγικές επιλογές Μπόλονι, βγάλε Χατζηγιοβάνη!
| 2021-05-06 11:45:00

"Τελειώνουν" και την επόμενη χρονιά στον ΠΑΟ - Τραγικές επιλογές Μπόλονι, βγάλε Χατζηγιοβάνη!

του Κώστα Γκόντζου
"Τελειώνουν" και την επόμενη χρονιά στον ΠΑΟ - Τραγικές επιλογές Μπόλονι, βγάλε Χατζηγιοβάνη!

Η έντιμη μάχη με ΑΕΚ για τον χειρότερο, το fair play και η διατησία. Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για τον Παναθηναϊκό μετά και τις δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού, τι θα γίνει την Κυριακή στη Λεωφόρο και το μεγάλο λάθος που πρέπει να αποφύγουν στο Τριφύλλι, ακόμα και αν βγουν Ευρώπη.

 

Παναθηναϊκός: Δίνουν μια εντιμότατη μάχη με την ΑΕΚ σ' αυτά τα πλέι-οφ.

Για το ποιος από τους δύο... δεν θα καταφέρει να βγει στην Ευρώπη.

Μια μάχη με έντονο ενδιαφέρον και απρόβλεπτα ανεβοκατεβάσματα συναισθημάτων και προσδοκιών.

Αλλά πάνω απ' όλα μια μάχη, που την δίνουν και οι δύο με απίστευτη... συνέπεια και σταθερότητα.

Καθώς κανείς από τους δύο δεν αφήνει τον άλλον να... απογοητευτεί ακόμα κι όταν αυτοκτονεί αγωνιστικά.

Και του θυμίζει ότι ακόμα κι έτσι, πάντα υπάρχει ελπίδα, γιατί πάντα υπάρχει ο ένας που μπορεί να αποδειχθεί... χειρότερος από τον αλλον.

Λογικά αυτή η απίστευτη αποθέωση του... fair-play θα γνωρίσει την κορύφωσή της στο "ντέρμπι" ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα γίνει την επόμενη αγωνιστική στην Λεωφόρο.

Αν και είναι ικανές και οι δύο, ακόμα και μετά απ' αυτό και ανεξαρτήτως αποτελέσματος που εκείνη την στιγμή θα σημαίνει οριστική ταφόπλακα στην υπόθεση Ευρώπη για τον ένα και σιγουριά για την επίτευξη του στόχου από τον άλλο, κάτι να... καταφέρουν και πάλι στις δύο αγωνιστικές που απομένουν και να ανατρέψουν την κατάσταση.

Λυπάμαι, αλλά κάτι άλλο πιο... λογικό ή έστω πιο... προσιτό σε μια πιο νορμάλ αντιμετώπιση της κατάστασης δεν μπορώ να βρω.

Θα μπορούσαν όντως τα παραπάνω να είναι μια καλή πλάκα ή ένα πετυχημένο ανέκδοτο για την όλη ιστορία, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Είναι η απόλυτα αντικειμενική απεικόνιση και περιγραφή, των όσων βλέπουμε στο γήπεδο σε αυτά τα πλέι-οφ.

Ή τέταρτη ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ σε πέντε βδομάδες αν δεν κάνω λάθος, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να και να αποτελούσε βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό μετά την νέα του... αυτοκτονική απόπειρα και συγκεκριμένα το 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο.

Μόνο που αυτός ο Παναθηναϊκός και ιδιαίτερα η "διαχείριση και καθοδήγηση" από τον πάγκο του, δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια για τέτοιες σκέψεις.

Μιλάμε για τραγικές επιλογές και αποφάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα, που απλά έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα σε ένα ακόμα αποτυχημένο παιχνίδι που περιέργως ο Μπόλονι το είδε και... καλό μάλιστα και είπε ότι χάθηκε από την διαιτησία και την ατυχία.

Αυτό πάλι όμως είναι και το χειρότερο.

Πολύ περισσότερο που απ' ό,τι είδα σε μια σειρά σχολιασμούς, αναλύσεις αλλά και διαδικτυακές "μάχες" σε μια σειρά πράσινα φόρουμ, αυτή την αντίληψη του Ρουμάνου τεχνικού την ασπάζονται και πολλοί άλλοι.

Το ότι δηλαδή ο λόγος που ήρθε και το νέο στραπάτσο, ήταν η διαιτησία και η ατυχία, 

Κι όχι μόνο αυτό.

Όχι δηλαδή μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά συνολικά στα πλέι-οφ, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην δύσκολη θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή, επειδή είχε γκίνια ή τον κυνηγάει ανελέητα η διαιτησία.

Κι αυτό είναι χειρότερο, όχι απλά γιατί δεν απεικονίζει στο ελάχιστο την πραγματικότητα, αλλά αν γίνει αποδεκτό σαν εξήγηση και λογική, είναι μαθηματικά σίγουρο πως υποθηκεύει και επί της ουσίας "τελειώνει πριν καν αρχίσει" και την νέα σεζόν για τον Παναθηναϊκό.

Κατά τα άλλα, είδαμε στην Λεωφόρο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, μερικά ακόμα... ρεσιτάλ επιλογών που από ένα σημείο και μετά, μόνο με... χαμόγελο και... κατανόηση, μπορούν να αντιμετωπισθούν.

Είδαμε για παράδειγμα ξανά να... τιμωρούνται με έξοδο από τον αγωνιστικό χώρο όσοι ήταν σε καλή κατάσταση και ξεχώριζαν στο γήπεδο όπως ο Αλεξανδρόπουλος, ή όσοι έκαναν μια πετυχημένη ή εντυπωσιακά απο πλευράς θεάματος και ουσίας ενέργεια, όπως ο Μακέντα μετά από εκείνο το τακουνάκι που έβγαλε τον Χουανκάρ σε θέση για γκολ.

Είδαμε επίσης ταυτόχρονα και... αντίθετα, να μένουν μέχρι και για τις... δηλώσεις μετά την λήξη του αγώνα, ποδοσφαιριστές που από το 70' δεν μπορούσαν ούτε καν όρθιοι να σταθούν ακίνητοι, όπως για παράδειγμα ο Χατζηγιοβάννης.

Κι ενα πάσει περιπτώσει, είδαμε ένα Παναθηναϊκό, να μην μπορεί στο ελάχιστο να εκμεταλλευτεί, είτε τα δώρα που του έκανε ο αντίπαλός του όπως ο Παναπαδόπουλος στην φάση της πρώτης ισοφάρισης για τους πράσινους, ή το ευνοϊκό τάϊμινγκ του παιχνδιού όπως έγινε μετά την δεύτερη ισοφάριση και μάλιστα πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Από κει και πέρα, αν μη τι άλλο, καλό είναι να μην... προκαλούν κιόλας κάποιοι στον Παναθηναϊκό και την λογική μας και την τύχη τους, με αστείες αναλύσεις και τοποθετήσεις σαν κι αυτές του Μπόλονι μετά το παιχνίδι, ή σαν κι αυτές που... έσπευσαν να ταυτιστούν με το περιεχόμενό τους στην προσπάθεια... ανάλυσης και περιγραφής των όσων είδαμε.

Ας κοιτάξουν να δουν τι μπορούν να κάνουν στα τρία παιχνίδια που απομένουν, καθώς ακόμα και αν η ιστορία δεν είναι πια στα χέρια και στα πόδια τους, όσο υπάρχει αυτή η ΑΕΚ, πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει τελικά να βγει στην Ευρώπη.

Μόνο που αν θέλει πραγματικά να βγει και όχι απλά να χτυπήσει την πόρτα και να αποχωρήσει απ' αυτή την "Ευρώπη", καλά θα κάνει να καταλάβει στοιχειωδώς τι γίνεται και τι βλέπει τόσο καιρό, να καταλάβει ταυτόχρονα τι και ποιοι φταίνε γι' αυτό και να λειτουργήσει ανάλογα στο σχεδιασμό, το στήσιμο και τις επιλογές προσώπων σε ΟΛΑ τα πόστα για την νέα σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τέλειωσε" Μπόλονι ο Αλαφούζος - Η λίστα για τον νέο προπονητή - Όνομα που θα κάνει… θόρυβο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags