Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: "Εγκλωβισμένος" ο Παναθηναϊκός, πάει στο άγνωστο - Ξεκάθαρος Γιοβάνοβιτς, το... μπαλάκι στη διοίκηση
| 2021-06-21 20:03:00

"Εγκλωβισμένος" ο Παναθηναϊκός, πάει στο άγνωστο - Ξεκάθαρος Γιοβάνοβιτς, το... μπαλάκι στη διοίκηση

του Κώστα Γκόντζου
"Εγκλωβισμένος" ο Παναθηναϊκός, πάει στο άγνωστο - Ξεκάθαρος Γιοβάνοβιτς, το... μπαλάκι στη διοίκηση

Το μεγάλο πρόβλημα των Πρασίνων και οι αποχωρήσεις που θα γίνουν. Ο Κώστας Γκόντζος αρθρογραφεί στο sportdog για τη στασιμότητα στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, το ρόστερ που πρέπει να... αδειάσει και το "μήνυμα" του νέου προπονητή στην παρουσίασή του.

Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Εξακολουθεί να κινείται στα τυφλά ο Παναθηναϊκός ή αν προτιμάτε, εξακολουθεί να μην ψάχνει ο ίδιος ή οι άνθρωποί του τις μεταγραφές που εκτιμούν ότι έχει ανάγκη η ομάδα, αλλά να... περιμένουν προτάσεις από τους μάνατζερς και στην συνέχεια να αξιολογήσουν αυτές τις προτάσεις και να κινηθούν ανάλογα.

Κι αυτό δεν είναι ούτε πληροφορία, ούτε τίποτα.

Είναι απλά η διαπίστωση που προκύπτει από τις μέχρι τώρα κινήσεις, την... κίνηση για την ακρίβεια αφού πρακτικά μιλάμε μόνο για τον Κώτσιρα, του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό παζάρι.

Εδώ υπάρχει κάτι, που πολλοί το προσπέρασαν αλλά επί της ουσίας ο Γιοβάνοβιτς στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε, το είπε ξεκάθαρα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού λοιπόν, θέλοντας από την μια να ξεκαθαρίσει που αρχίζουν και που τελειώνουν οι προσωπικές του ευθύνες για τις μεταγραφές, αλλά από την άλλη να δώσει και το στίγμα της κατάστασης που βρήκε, ήταν πολύ καθαρός στην τοποθέτησή του.

Εγώ, είπε, απλά θα πω ποιοι από τους παίκτες που "θα μας προτείνουν" έχουν τα στοιχεία που θέλω και θα εισηγηθώ ανάλογα, από κει και πέρα είναι θέμα της διοίκησης γιατί αυτή χειρίζεται τα οικονομικά και τα σχετικά.

Προσωπικά θεωρώ έντιμη την στάση του Γιοβάνοβιτς, καθώς όπως επίσης διευκρίνισε, απαρνείται το "προνόμιο" να είναι αυτός ο διαχειριστής του μπάτζετ που θα υπάρξει για μεταγραφές.

Είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό.

Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής για να συνεννοείται μαζί του και να κινηθεί ανάλογα ο σύλλογος.

Και σ' αυτό μάλιστα ο Γιοβάνιβιτς ήταν ξεκάθαρος και πέταξε το μπαλάκι στην διοίκηση.

Έχω μάθει, είπε, να δουλεύω και με τεχνικούς διευθυντές και χωρίς αυτούς, αλλά η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει το μοντέλο και πως θα λειτουργεί ο σύλλογος.

Στο δια ταύτα λοιπόν, ο Παναθηναϊκός πρακτικά δεν διαθέτει, ούτε τεχνικό διευθυντή, ούτε κάποιο σταφ ειδικών περί του σκάουτινγκ και των μεταγραφικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που ουσιαστικά επιχείρησε να "απαντήσει" σε προηγούμενη τοποθέτησή μας εδώ στην οποία λέγαμε ότι είναι πρακτικά αδύνατον να περάσουν όλα από τα χέρια ενός και μόνο ανθρώπου και πολύ περισσότερο του προπονητή, όλα τα σχετικά καθήκοντας δηλαδή αποχωρήσεις, διαπραγματεύσεις για μεταγραφές και τα λοιπά, τα χειρίζεται ο Σπύρος Βλάχος.

Αυτή την στιγμή λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει σαν πρώτη προτεραιότητα το πως θα ξεφορτωθεί μια σειρά ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του, παρά για το πως και ποιους παίκτες θα αποκτήσει.

Πέρα από κάποιες μεμονωμένες αναφορές περί προτάσεων του ενός ή του άλλου παίκτη στον Παναθηναϊκό, στο ρεπορτάζ κυριαρχούν οι "προτάσεις" για παίκτες του και οι προσπάθειες της διοίκησης να έρθει σε συμφωνία λύσης συμβολαίου με κάποιους από αυτούς.

Είναι λίγο παράδοξο, το ότι στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού, αντί για πιθανά ονόματα μεταγραφικών στόχων, αυτό που υπάρχει είναι τα ονόματα του Μπεκ, του Αίτόρ, του Χουανκάρ και μιας σειρά άλλων ποδοσφαιριστών που είναι υπό παραχώρηση.

Τώρα το ότι ο Μπεκ αποτελεί στόχο για κάποια ομάδα του εξωτερικού, ή το ότι η Χιχόν μιλάει εδώ και...ένα μηνα με τον Αϊτόρ (τι λενε αλήθεια ένα μήνα τώρα μόνο αυτοί το ξέρουν)ή ότι τον Χουανκάρ τον θέλει όλη η Ισπανία, καλύτερα να μην μιλήσουμε εκτενέστερα.

Γιατί το άλλο παγκόσμιο παράδοξο, στον Παναθηναϊκό να έρχονται μια ζωή "προτάσεις" για παίκτες που δεν παίζουν ή θέλει να του διώξει, ενώ αυτούς που παίζουν δεν τους θέλει κανείς, είναι και αυτό άλλη ιστορία επίσης πονομένη και στα όρια του ανέκδοτου.

Για να επιστρέψουμε στην ουσία.

Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή δείχνει εγκλωβισμένος στην προσπάθεια να "ελευθερωθεί" από μια σειρά ποδοσφαιριστές και τα συμβόλαιά τους και μέχρι να ξεκαθαρίσει -σχετικά έστω- το τοπίο στο συγκεκριμένο εγχείρημα, πολύ δύσκολα να μπορέσει αν έχει χρόνο αλλά και κυρίως και καθαρή εικόνα των χρημάτων που θα μπορεί να διαθέσει για μεταγραφές.

Το ακόμα σημαντικότερο όμως πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός που επισημάναμε αρχικά.

Το ότι ο Παναθηναϊκό δηλαδή, ουσιαστικά και πρακτικά, απλά μπορεί να περιμένει τι σόϊ προτάσεις θα τους φέρουν οι απανταχού μανατζαραίοι και να εύχεται, να υπάρχει εκεί και κάποιος ή κάποιοι που από την μια να ταιριάζουν με τα θέλω του Γιοβάνοβιτς και τις απαιτήσεις της ομάδας, αλλά να είναι και προσιτές οικονομικά.

Με λίγα λόγια, πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Extreme makeover" στον ΠΑΟ - "Σκούπα" στο ρόστερ, οι επόμενοι που φεύγουν - Η πρώτη μεταγραφή

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags