Facebook Pixel Παναθηναϊκός: ΠΟύ πήγαν τα 15 εκατ. ευρώ που θα έδινε φέτος για μεταγραφές το Τριφύλλι;
| 2021-08-01 16:00:00

Φούμαρα τα 15 εκατ. στον ΠΑΟ - Τον Σεπτέμβρη έτοιμη η ομάδα - Αποδεκατισμένη στη Β΄ Εθνική!

του Κώστα Γκόντζου
Φούμαρα τα 15 εκατ. στον ΠΑΟ - Τον Σεπτέμβρη έτοιμη η ομάδα - Αποδεκατισμένη στη Β΄ Εθνική!

Μια ακόμα φορά το άρθρο του Κώστα Γκόντζου στο sportdog βάζει σε μια σειρά την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι μέσα στο επόμενο διάστημα η προτοιμασία της ομάδας θα τελειώσει, κι ακόμα δεν έχουν αποκτηθεί 4 βασικοί παίκτες...

Παναθηναϊκός: Στα φιλικά προφανώς και δεν πρέπει να βγάζεις συμπεράσματα. Τουλάχιστον αν δεν έχεις γνώση του τι θέλει και τι περιμένει από κάθε φιλικό ο προπονητής και πως έχει προετοιμάσει την ομάδα του για το συγκεκριμένο φιλικό ο προπονητής.

Για παράδειγμα από το φιλικό με την Φένλο, παρ' ότι μιλάμε για μια αποδεκατισμένη ομάδα Β' Εθνικής στην Ολλανδία, με βάση το σκορ λες πως ο Παναθηναϊκός είτε έτσι είτε αλλιώς γκολ βγάζει, αλλά δέχεται με την ίδια ευκολία και με δυο τρεις φάσεις του αντιπάλου γκολ.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή είναι κυριολεκτικά ένα ομιχλώδες τοπίο, στο οποίο όχι απλά δεν μπορείς να δεις κάτι συγκεκριμένο, αλλά δεν μπορείς και να βγάλεις συμπεράσματα για το που έχει αδυναμίες και που πρέπει να επικεντρωσεις την προσπάθεια ενίσχυσής του.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη προετοιμασία, έχει τις ανορθογραφίες που λέμε εδώ και καιρό.

Προετοιμασία δηλαδή, με κορμό παίκτες, τους οποίους δεν θέλει να έχει στο ρόστερ του στην νέα σεζόν.

Για παράδειγμα έβαλε γκολ ο Αϊτόρ. Έβαλε και ο Ενμπαγκοτό επίσης. Κι έκανε και υπέροχη σέντρα ακριβείας ασίστ στο πρώτο γκολ ο Καρλίτος. Μιλάμε δηλαδή για τα δύο βασικά σου εξτρέμ και τον φορ στο χθεσινό φιλικό.

Και την ίδια στιγμή διαβάζεις στο ρεπορτάζ ότι άμεση προτεραιότητα του Παναθηναϊκού είναι η απόκτηση... δύο εξτρέμ και ενός βασικού φορ και σωστά το λέει έστω και με χρονοκαθυστέρηση αυτό το ρεπορτάζ.

Οπότε;

Τι ακριβώς συμπέρασμα να βγάλεις και απ' αυτό το φιλικό;

Και δεν μιλάμε πια δυστυχώς για την αρχή της προετοιμασίας.

Μιλάμε πλέον για το τελικό της στάδιο, για την ακρίβεια το τελευταίο 15θήμερο.

Κι εδώ έρχεται ξανά η κουβέντα που κάναμε πριν κανα μήνα και στην οποία φυσικά κανείς στον Παναθηναϊκό δεν έδωσε σημασία.

Τι ακριβώς δηλαδή, θα προλάβει να κάνει ο Παναθηναϊκός πια;

Να πάρει τρεις και τέσσερις παίκτες ενδεκάδας που θα πρέπει λογικά και αναγκαστικά να είναι καλύτεροι απ' αυτούς που έχει;

Να διώξει και μάλιστα χωρίς να αναγκαστεί να ζημιωθεί οικονομικά με αποζημιώσεις, αυτούς που δεν χρειάζεται από το υπάρχον ρόστερ;

Και που θα βρει τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός τέσσερις βασικούς παίκτες;

Καθώς αναγκαστικά θα στραφεί σε παίκτες ομάδων, που είτε έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματά τους ή είναι στην τελευταία εβδομάδα της προετοιμασίας τους και δεν τους θέλουν, τους έχουν εκτός ρόστερ και φυσιολογικά και εκτός προετοιμασίας.

Μ' αυτά τα δεδομένα, δεν είναι και τόσο παράξενο που το ρεπορτάζ συνειδητοποιώντας σιγά  σιγά ότι όσα έλεγε μέχρι τώρα ήταν φούμαρα και σαχλαμάρες, αρχίζει να... ψελίζει ότι ο Παναθηναϊκός κανονικά θα είναι έτοιμος... μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων τον Σεπτέμβριο για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων.

Τώρα αν αυτό το λέμε ταυτόχρονα και προγραμματισμό και προετοιμασία, ας το λέμε, αλλά και κανείς δεν το πιστεύει και αντικειμενικά δεν είναι.

Κι εδώ έρχεται ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα για τον Παναθηναϊκό και κυρίως γι΄αυτούς που μας ενημέρωναν τόσο καιρό για τον... μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού.

Εκείνα τα... 15 εκατομμύρια ρε παιδιά που αποτελούσαν την... υπέρβαση και το μεταγραφικό μπάτζετ του Παναθηναϊκού γι΄αυτή την μεταγραφική περίοδο, τι έγιναν;

Ξοδεύτηκαν για την απόκτηση των Πέρεθ, Κώτσιρα και Σάρλια, είναι εκεί και... περιμένουν σαν τα... ΕΣΠΑ να αξιοποιηθούν, θα δοθούν τον... Γενάρη, τι ακριβώς έγιναν;

Υπήρχαν, ήταν μούφα ΚΑΙ αυτή η πληροφόρηση, τα διαχειρίστηκε κάποιος και πήγαν στο... χιόνι, δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει όποιος κλήθηκε να τα... αξιοποιήσει, τι έγινε τελικά;

Γιατί με δεκαπέντε εκατομμύρια μπάτζετ να μην έχεις μπορέσει δύο μήνες τώρα να βρεις πέντε παίκτες καλύτερους απ αυτούς που έχεις, δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό.

Οπότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Ή για μια ακόμα φορά δούλεψαν όλοι ομαδικώς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ή αυτοί που ανέλαβαν την όλη ιστορία είναι από ανίκανοι έως λαμόγια και επικίνδυνοι.

Διαλέξτε και πάρτε.

Η ουσία όμως ότι και να ισχύει είναι μία.

Πως σε ότι έχει να κάνει με το στήσιμο του Παναθηναϊκού για την νέα σεζόν, για ένα ακόμα καλοκαίρι έγιναν ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και όταν πια τα εγκλήματα είναι... κατ΄ εξακολούθηση και με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια πρόσωπα επαναλαμβανόμενα, τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι γι' αυτά είναι καταστροφή για τον Παναθηναϊκό και εξ' ίσου ένοχοι με αυτούς είναι και όσοι τους προστατεύουν, όσοι τους καλύπτουν και όσοι ταΐζουν φούμαρα, ψέματα και ηλιθιότητες τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάει για "μπαμ" από NBA ο ΠΑΟ - Εκεί δίνει τα λεφτά του Καλαϊτζάκη- "Χαμός" με Θανάση, ποιος φεύγει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags