Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση και ο Μάνος Τσαλγατίδης αναλύσει!
| 2021-08-04 09:35:00

Γλύτωσε την ντροπή με σφαλιάρα - Ηγέτης ο Βιεϊρίνια, αλλά να πάρει μπακ - Ιδανικό να έρθει τώρα ο...

του Μάνου Τσαλγατίδη
Γλύτωσε την ντροπή με σφαλιάρα - Ηγέτης ο Βιεϊρίνια, αλλά να πάρει μπακ - Ιδανικό να έρθει τώρα ο...

Λίγες ώρες μετά από το παιχνίδι στο Δουβλίνο και την ήττα του ΠΑΟΚ, ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει στο sportdog για τον Δικέφαλο και την αγωνιστική εικόνα του, αλλά και για τις θέσεις που έχει ανάγκη ενίσχυσης.

ΠΑΟΚ: Αυτά τα καλοκαιρινά προκριματικά είναι πάντα ένας γολγοθάς για τις καλοκαιρινές ομάδες, που σπάνια δεν πέφτουν θύματα έκπληξης σε κάποιο παιχνίδι εξ αυτών.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν είδε τα σημάδια που φώναζαν «προσοχή παγίδα» και την... πάτησε κόντρα στην Μποέμιαν, αφού ηττήθηκε με 2-1 από τους Ιρλανδούς.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ γλύτωσε από την ντροπή με μια απλή σφαλιάρα, αφού το γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα είναι αρκετό για να μετατρέψει το παιχνίδι της Τούμπας σε πρόκριση. Βέβαια, για να συμβεί αυτό ο Δικέφαλος θα πρέπει να είναι απόλυτα σοβαρός και 100% προσηλωμένος στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση.



Η διαφορά ετοιμότητας των δύο ομάδων φάνηκε σε κάποια σημεία του αγώνα, αφού οι παίκτες των Ιρλανδών που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους έδειχναν σε καλύτερη σωματική κατάσταση από αυτούς των «ασπρόμαυρων», που έμοιαζαν να είναι πιο βαριοί και δεν εννοώ από κιλά φυσικά.

Επίσης, ο αγώνας κόντρα στους Ιρλανδούς έδειξε με εμφατικό τρόπο τις αδυναμίες που έχει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του και αυτές αποτυπώνονται και μέσα στο γήπεδο. Είναι σαφές πως ο Δικέφαλος χρειάζεται ένα δεκάρι, που θα έχει τη δυνατότητα να ηρεμεί και να οργανώνει το παιχνίδι, αλλά και να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο επικίνδυνο. Το ιδανικό βέβαια είναι να έρθει ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι ξέρω ότι το θέμα αρχίζει και κουράζει, αλλά χρειάζεται υπομονή. 

Η θέση του αριστερού μπακ είναι κάτι που πρέπει να καλυφθεί θαρρώ άμεσα. Καλός, χρυσός, ηγέτης, σημαία και πολλά άλλα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά στα 36 του χρειάζεται τις απαραίτητες ανάσες και να μπει στη σεζόν με πιο ομαλό τρόπο. Σίγουρα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το σώμα του, όμως πρέπει να αποκτηθεί μπακ με πιο... φρέσκα πόδια.

Οι Εσίτι και Σβαμπ επίσης, είναι ένα δίδυμο που κάνει τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ αργή και δημιουργεί θέμα και στο transition. Ωστόσο, ο Γιασμίν Κούρτιτς ανεβαίνει και δείχνει πως αυτός θα είναι δίπλα στον Αυστριακό μέσο, ίσως ακόμα και στο δεύτερο παιχνίδι με την Μποέμιαν. Επιμένω, πως μπορεί ο Νιγηριανός όντως να έχει κάνει άλματα βελτίωσης, αλλά είναι παίκτης συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και... αποστολών.

Θα πει κανείς ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον Τζιοβίνκο, τον Κούρτιτς και καινούριο αριστερό μπακ για να αποκλείσει τη Μποέμιαν; Η απάντηση είναι σαφώς και όχι. Το μόνο που χρειάζεται είναι σοβαρότητα και συγκέντρωση. Παρόλα αυτά ο Δικέφαλο φωνάζει πως χρειάζεται ενίσχυση και άμεσα κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλόουν ο Πασχαλάκης - Δεν είναι παιδάκι ο Ραζβάν - Τηγανόψωμο ο Μπίσεσβαρ, κοιμόταν ο Ολιβέιρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags