Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πουλάει Τζόλη ο ΠΑΟΚ αν... - Αυτή είναι η αλήθεια για Μπάμπα - Για αυτό δεν υπέγραψε ο Τζιοβίνκο!
| 2021-08-08 18:22:00

Πουλάει Τζόλη ο ΠΑΟΚ αν... - Αυτή είναι η αλήθεια για Μπάμπα - Για αυτό δεν υπέγραψε ο Τζιοβίνκο!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Πουλάει Τζόλη ο ΠΑΟΚ αν... - Αυτή είναι η αλήθεια για Μπάμπα - Για αυτό δεν υπέγραψε ο Τζιοβίνκο!

Η "χρυσή" πώληση, η νέα μεταγραφή και ο διακαής πόθος του Λουτσέσκου. Ο Δικέφαλος του Βορρά συνεχίσει με μεθοδικότητα τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και χτυπά σε πολλαπλά μέτωπα ταυτόχρονα.

Αλήθεια, πώς να γράψεις για αθλητικά και τα όσα γίνονται στον ΠΑΟΚ, την ώρα που εδώ και μερικές ημέρες συντελείται μια εθνική τραγωδία; Το μυαλό και οι σκέψεις όλων μας φυσικά είναι στα όσα γίνονται με τις τεράστιες πυρκαγιές που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στην Εύβοια και την Αττική.

Είναι συγκλονιστικό να βλέπουμε το έτος 2021 ανθρώπους να αφήνουν πίσω το βιός τους και να «αναγκάζονται» να φύγουν με αυτοκίνητα ή ακόμα και με καράβια εγκαταλείποντας τους κόπους μια ζωής στο έλεος της φωτιάς. Εικόνες δυνατές που θα χαραχθούν στη μνήμη μας και θυμίζουν από πολύ έως αρκετά εικόνες του παρελθόντος και της προσφυγιάς.

Όπως όλοι ξέρετε, δεν είμαι πολιτικός συντάκτης, δεν αναλύω τους κρατικούς σχεδιασμούς, δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στα άδυτα της πολιτικής,  οπότε ό,τι γράψω επί του θέματος, το γράφω ως απλός πολίτης, που έχει όμως δημόσιο βήμα.

Αρχικά να πω ότι είναι τραγικό το γεγονός πως... μπλε, κόκκινοι, πράσινοι, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, επειδή μυρίστηκαν εκλογές προσπαθούν αυτές τις στιγμές να κάνουν ψηφοθηρία, για να κρατήσουν ή να κερδίσουν νέες πολιτικές καρέκλες.

Δεν είναι δυνατόν, δεν το χωράει ο νους πως υπάρχουν άνθρωποι της κυβέρνησης και μη, που αναφέρουν πως λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός! Όχι παιδιά, δεν λειτούργησε. Η μισή χώρα κάηκε και ακόμα καίγεται. Δηλαδή αν με το μυαλό τους δεν λειτουργούσε, τι θα γινόταν; Θα βάζαμε λουκέτο στη χώρα, επειδή θα είχε καεί από άκρη σε άκρη; Αν υπάρχει κρατικός μηχανισμός, γιατί στην Εύβοια οι πολίτες προσπαθούν μαζί φυσικά με τους ηρωικούς πυροσβέστες να δαμάσουν τις φλόγες;

Κάθε χρόνο γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, ακούμε για τον εξαιρετικό κρατικό μηχανισμό και βλέπουμε τον εκάστοτε Πρωθυπουργό, αλλά και υπουργούς να βγαίνουν φωτογραφίες πάνω από χάρτες στα επιχειρησιακά κέντρα. Ναι, καλά κάνουν και ενημερώνονται για την κατάσταση, αρμοδιότητα τους είναι άλλωστε. Ωστόσο, λέω εγώ ο... χαζός, δεν θα ήταν καλύτερα να δίνονταν τα απαραίτητα κονδύλια για να υπάρξει πρόληψη; Να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, να ανέβει ο αριθμός των δασοφυλάκων και των δασοπυροσβεστών; Να δώσουν κανένα κονδύλι στην πυροσβεστική που εδώ και 40 χρόνια κάθε καλοκαίρι ζητάμε από όσους απαρτίζουν αυτή, να γίνουν σούπερ ήρωες και να παλέψουν με ένα τέρας που σπάνια και δύσκολα δαμάζεται;

Αυτά είχα να πω για το συγκεκριμένο θέμα ως πολίτης...



Στο κομμάτι του ΠΑΟΚ τώρα.

Είναι σαφές πως η Νόριτς επιμένει για τον Τζόλη. Οι Αγγλοι και ο ΠΑΟΚ έχουν μπει σε διαπραγματεύσεις με τον Δικέφαλο όμως να μην είναι η ομάδα, που έχει το άγχος. Ρήτρα δεν υπάρχει και οι «ασπρόμαυροι» έχουν ορίσει την τιμή που τους ικανοποιεί για να πουλήσουν τον παίκτη. Τα πράγματα είναι απλά. Αν η Νόριτς δώσει τα χρήματα, τότε ο Τζόλης θα αγωνιστεί στην Premier League. Η αίσθηση μου πάντως είναι πως στο τέλος θα γίνει το deal, που θα φέρει αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του ΠΑΟΚ (πάνω από 12),

Όσον αφορά το αριστερό μπακ, φαίνεται πως στην... κούρσα υπάρχουν δύο που τρέχουν (Μπόριλ και Μπάμπα), αλλά ο Γκανέζος είναι λίγο πιο μπροστά από τον Τσέχο για αρκετούς λόγους. Αρχικά ξέρει τον ΠΑΟΚ, ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα και είναι σε καλύτερη ηλικία. ΠΑΟΚ και Τσέλσι είναι σε επαφή και φαίνεται πως οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο. Αναμφίβολα, αν ο Δικέφαλος φέρει πάλι πίσω τον Μπάμπα, θα έχει προσθέσει ακόμα έναν παίκτη υψηλού επιπέδου στο ρόστερ του, που έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Τέλος, υπάρχει και το σίριαλ του φετινού καλοκαιριού που δεν είναι άλλο από την μεταγραφή του Σεμπασιτάν Τζιοβίνκο. Ο Ιταλός θέλει να έρθει στον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος τον θέλει και η Αλ Χιλάλ δεν λέει όχι στο να τον αφήσει ελεύθερο. Θα πει κανείς τότε, γιατί ρε Μάνο ακόμα δεν τελείωσε; Η σωστή λέξη για να περιγράψει το εν λόγω θέμα είναι η υπομονή. Παίζονται πολλά εκατομμύρια μεταξύ του παίκτη και της ομάδας από το Ριάντ, αφού πρέπει να γίνει ένα win-win deal, που θα ικανοποιεί και τον Ιταλό, αναφορικά με την αποζημίωση του, όσο και τους Σαουδάραβες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τελειώνει" βασικό Έλληνα ο Λουτσέσκου! Ψιθυρίζουν στη Θεσσαλονίκη παρασκήνιο - Φέρνει στον ΠΑΟΚ... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags