Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τέσσερις μεταγραφές σε 10 μέρες - Δεν φταίει ο Λουτσέσκου - Ο Ολυμπιακός... χτυπάει τον ΠΑΟΚ!
| 2021-08-20 19:14:00

Τέσσερις μεταγραφές σε 10 μέρες - Δεν φταίει ο Λουτσέσκου - Ο Ολυμπιακός... χτυπάει τον ΠΑΟΚ!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Τέσσερις μεταγραφές σε 10 μέρες - Δεν φταίει ο Λουτσέσκου - Ο Ολυμπιακός... χτυπάει τον ΠΑΟΚ!

Οι απαιτήσεις του Ρουμάνου και τι θα γίνει με Ουάρντα, Καγκάβα. Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει στο Sportdog.gr για τον Δικέφαλο που... παίζει με τη φωτιά, για τα κενά στο ρόστερ και το βάθος που δεν υπάρχει στον πάγκο, αλλά και τα όσα γράφτηκαν για γιούχα και αποδοκιμασίες.
 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: «Παίζεις με τη φλόγα», τραγουδούσε στα 90's ο Νίκος Κουρκούλης και ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως αποφάσισε να ακολουθήσει τους στίχους του εν λόγω τραγουδιού. Με τη Μποέμιαν ήταν το γκολ του Ολιβέιρα στην Ιρλανδία και η χαμένη ευκαιρία της ομάδας από το Δουβλίνο στο 90+ που γλύτωσε το... έφραγμα.

Απέναντι στους Κροάτες ήταν το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς στο 94΄, που κάνει τον Δικέφαλο να πηγαίνει στην Κροατία με την πίστη πως θα προκριθεί στους ομίλους του Conference League. Oι «ασπρόμαυροι» στα τρία πρώτα ματς της σεζόν έχουν βγάλει άσσους από τα μανίκια και έχουν δει την τύχη να τους χαμογελάει, αλλά δεν θα είναι πάντα έτσι.

Κόντρα στη Ριέκα, ο ΠΑΟΚ είχε 17 κόρνερ και συνολικά 21 τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, το τέρμα του προήλθε από το κεφάλι αντιπάλου. Είναι αυτό που λέμε καμιά φορά ότι αν δε θέλει να μπει η μπάλα δεν μπαίνει. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη λογική που λέει πως οι «ασπρόμαυροι» είτε θα τελείωναν τις φάσεις πάνω στον αντίπαλο πορτιέρο, είτε θα αστοχούσαν. Το σίγουρο είναι πως ο Δικέφαλος γλύτωσε τα χειρότερα.

Διαβάζω και ακούω για τον μέσο όρο της ενδεκάδας που παρέταξε ο Λουτσέσκου που ήταν λέει 31 έτη και 45 ημέρες. Συγγνώμη κιόλας, αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός είχε κι άλλες πιο ποιοτικές επιλογές που δεν τις ξέρουμε και τις άφησε στον πάγκο; Καλώς ή κακώς τη δεδομένη στιγμή αυτή είναι η πιο ποιοτική-ορθολογική σύνθεση που μπορεί να κατεβάσει ο προπονητής. Επίσης, όπως κατάλαβε και ο πιο αδαής βάθος αυτή τη στιγμή στο ρόστερ δεν υπάρχει.

Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μέσα σε 11 μέρες πρέπει να φέρει στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 4 παίκτες για να κλείσει τα κενά που έχει και να ανέβει ακόμα περισσότερο level, δεν είναι λάθος του προπονητή. Ο Λουτσέσκου ήταν ξεκάθαρος και στα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλει, αλλά και στις θέσεις, για να μην πω και σε ποδοσφαιριστές που θέλει. 



Φυσικά, είναι απόλυτα κατανοητά τα νεύρα και ο εκνευρισμός του κόσμου, Ο ερχομός του προπονητή των επιτυχιών έκανε τους πάντες να πιστεύουν πως ίσως φέτος όλα θα λειτουργήσουν πιο γρήγορα. Ωστόσο για ακόμα μια φορά ο ΠΑΟΚ προσπαθεί στα... χασομέρια της μεταγραφικής περιόδου να κλείσει τις τρύπες του και να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ.

Αν αφήσουμε στην άκρη τις προσθήκες που φυσικά αυτές είναι που καίνε αυτή τη στιγμή, υπάρχουν και άλλα ανοιχτά θέματα. Τι θα γίνει με τους Ουάρντα, Καγκάβα, Λάμπρου, Νινούα που κάποιοι δεν υπολογίζονται και άλλοι είναι προς πώληση;. Δεν παίζουν τσάμπα. Πληρώνονται και μάλιστα αδρά. Ποιος και πώς θα καταφέρει να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τα συμβόλαια τους; Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτά τα ανοιχτά θέματα, αλλά τώρα, όπως προείπα, προέχει η ενίσχυση που επιβάλλεται να γίνει άμεσα και με βάση τα θέλω του προπονητή.

Και κάτι τελευταίο... Καταλαβαίνω πως υπάρχουν πολλοί καλοθελητές που ευελπιστούν να πάρουν την ερυθρόλευκη εύνοια. Όμως όχι να γράφεται πως η Τούμπα γιούχαρε την ομάδα. Δηλαδή καρφώνεστε και μόνοι σας. Η Τούμπα χειροκρότησε την ομάδα και γιούχαρε τον απαράδεκτο Γάλλο διαιτητή. Αυτή είναι η αλήθεια. Απλά για ακόμα μια φορά στον Ολυμπιακό προσπαθούν να κάνουν τον ΠΑΟΚ άνω κάτω.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πρώτη επιλογή Σισέ! Ποιος Μανωλάς; Εκεί θέλει παίκτη! Τι κάνει με Βιεϊρίνια; Άλλαξέ τον Λουτσέσκου"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags