Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Φτιάχτηκε" και ο Ραζβάν με ΠΑΟΚ - Τελικό και +10 από Ολυμπιακό - Αυτόν να πάρει ο ΠΑΟ από Ριέκα
| 2021-08-26 23:41:00

"Φτιάχτηκε" και ο Ραζβάν με ΠΑΟΚ - Τελικό και +10 από Ολυμπιακό - Αυτόν να πάρει ο ΠΑΟ από Ριέκα

Sportdog Team
"Φτιάχτηκε" και ο Ραζβάν με ΠΑΟΚ - Τελικό και +10 από Ολυμπιακό - Αυτόν να πάρει ο ΠΑΟ από Ριέκα

Η μέγιστη κλάση των Μπίσεσβαρ-Ελ Καντουρί και ο μόνος που υστέρησε. Ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει για τον Δικέφαλο που έκανε ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο στη Ριέκα, για τις αλλαγές του Ρουμάνου που κλείδωσαν την πρόκριση, αλλά και για τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς που δεν πρέπει να τον ξεγράφει κανείς!

Ρε φίλε, μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω!
Τι σας είχα γράψει πριν από μια βδομάδα ακριβώς, μετά απ’ τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ριέκα στην Τούμπα; Λέξη προς λέξη:
«Μ’ αυτό το 1-1 και με μια βδομάδα ακόμη προπονήσεων, δεν έχει λίγες ελπίδες για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Άσε που αν ανοιχθεί η Ριέκα, μπορεί να φάει και δύο και τρία στην έδρα της…»
Και φυσικά βγήκα αληθινός, όπως πάντα βγαίνει αληθινός ο ρεπόρτερ Ξανθάκης. Ρούφηξε δύο εντός έδρας η Ριέκα, την βρήκε ο Χάρος στο φτερό, άνοιξαν σαμπάνιες οι ΠΑΟΚτζήδες που θα βλέπουν την ομάδα τους στα ευρωπαϊκά γήπεδα, χάρηκαν και οι οπαδοί των υπολοίπων ομάδων (κι ας μην το λένε…) που ανεβαίνει η Ελλαδίτσα στο ranking το εθνικό. Έστω και κούτσα και κούτσα!

Από εκεί και πέρα επειδή εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε και λειτουργοί («λειτουργοί του Τύπου», δεν λένε;), οφείλω να προειδοποιήσω τις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες να πάρουν ψωμί άμεσα και σε μεγάλες ποσότητες, γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γκρεμιστούν όλοι οι φούρνοι. Έκανε τρίπλα ο Εσίτι παιδιά, στο 82ο λεπτό, την πρώτη από τότε που ήρθε στον Δικέφαλο του Βορρά. Και σαν να μην έφθανε αυτό έκανε κι ακόμη μία στο 87ο λεπτό. Τι να σας πω, σημαδιακά είναι αυτά. Κοίτα μην πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με δέκα βαθμούς διαφορά ή να μη φτάσει στον τελικό του Κόνφερενς Ληγκ…

Πίσω στο παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο οι ασπρόμαυροι θα μπορούσαν να βάλουν τέσσερα γκολ και να το τελειώσουν το ματσάκι ατάκα κι επί τόπου. Τόσο μεγάλη ήταν η διαφορά ποιότητάς τους από τους Κροάτες και τόσο μεγάλη, μέγιστη η κλάση των Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί με ένα τσικ πιο κάτω τον Σβαμπ. Ειδικά ο Μπίσεσβαρ έκανε κάτι τρίπλες στο 8ο και στο 29ο λεπτό που ήταν σαν να είχαν βγει από ταινία. Πόσο μάγος ο καριόλης, πόσο αρτίστας και τι κρίμα που δεν είναι αθλητής. Κι ακόμη πιο κρίμα που τώρα είναι μια ταχύτητα πάνω απ’ τους υπόλοιπους γιατί δεν έχει κάνει προετοιμασία, αλλά κατά τα Χριστούγεννα μέχρι που θα κόψει τη μπάλα από την κούραση…

Τέλος πάντων το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ θα τα δει αυτά στην ώρα τους, σημασία έχει όμως ότι αυτό που είδαμε από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ακόμη και τον δύσκολο Λουτσέσκου πρέπει να τον γκάβλωσε. Μοναδική παραφωνία ο Βαρέλα με άθλιες τοποθετήσεις τόσο στην σπάνια ευκαιρία της Ριέκα στο 38ο λεπτό όσο και στην επικίνδυνη σέντρα από αριστερά στο 43ο λεπτό. Γενικά, ενώ πήρε όλες τις κεφαλιές, τον έβλεπες ότι αγκομαχούσε όταν οι Κροάτες έβγαιναν γρήγορα στον αιφνιδιασμό. Τροφή για σκέψη για τον προπονητή Ραζβάν και για ευχέλαιο στον Μητροπολίτη Άνθιμο μπας και επιστρέψει μια ώρα αρχύτερα ο Ίνγκασον.

Μη λησμονήσουμε, ωστόσο, και το δεύτερο ημίχρονο. Εκεί ήταν που κωλόκατσε ο ΠΑΟΚ, μιας και ο Μπίσε στο 60ο λεπτό πάντοτε αρχίζει να χάνει λάδια. Έφαγε και στην κλωτσιά την πρόστυχη ο Ελ Καντουρί, κλάταρε κι ο Κούρτιτς που ως τότε έτρεχε για δέκα  και για κάνα δεκάλεπτο έπαιζε με τη φωτιά ο Δικέφαλος. Ευτυχώς πήρε τις αποφάσεις του ο Λουτσέσκου, έκανε τις αλλαγές του με σιγουριά και το έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε.

Και ο Ζίφκοβιτς που δεν του έβγαινε τίποτε ως τότε, έκανε αυτό το καθοριστικό κλέψιμο στο 80ο λεπτό και αντίο ζωή για τη Ριέκα. Υπενθυμίζω ότι κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Σέρβος και στον τελικό με τον Ολυμπιακό και συνιστώ να μην τον ξεγράφουν τόσο εύκολα οι αντίπαλοι. Το μαμούνι ο Αντρίγια έχει πολλά ποδάρια!

Κι ένα τελευταίο για να το κλείσω. Θα διαφωνήσω με τον φίλο μου τον Γιώργο Κτενά που μου είπε ότι ο Τέηλορ είναι σαν να έχει βγει από 5Χ5. Εγώ σήμερα είδα ένα αξιοπρεπές μπακ, που έβγαινε ταχύτατα στον αιφνιδιασμό, έριχνε τις κλωτσιές του εκεί που έπρεπε, δεν άφηνε τα θηριώδη κενά του Βιεϊρίνια και, το κυριότερο, δεν έφαγε ούτε μια τρίπλα ράιτ θρου. Για το πρώτο του ενενηντάλεπτο μια χαρά είναι και πολλή γκρίνια δεν χωράει!

Υ.Γ.: Αυτός ο Σελάχι της Ριέκα, τι συμβόλαιο έχει; Μια χαρά θα ταίριαζε ακόμη και σε μεγαλομεσαία ομάδα της Ελλάδας. Στον Παναθηναϊκό δηλαδή…   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν "ζήτησε" ο Λουτσέσκου μετά τη Ριέκα - "Χοντρά" λεφτά στα ταμεία - Φέρνει... Τζιοβίνκο ο Ιβάν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags