Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ισοπεδωτικός ΠΑΟΚ - Η διοίκηση πρέπει να στηρίξει τον κορυφαίο Λουτσέσκου - Χρειάζεται... Τζιοβίνκο
| 2021-08-27 12:07:00

Ισοπεδωτικός ΠΑΟΚ - Η διοίκηση πρέπει να στηρίξει τον κορυφαίο Λουτσέσκου - Χρειάζεται... Τζιοβίνκο

του Μάνου Τσαλγατίδη
Ισοπεδωτικός ΠΑΟΚ - Η διοίκηση πρέπει να στηρίξει τον κορυφαίο Λουτσέσκου - Χρειάζεται... Τζιοβίνκο

Η ηρεμία που έφερε η πρόκριση και ο χρόνος που πιέζει για μεταγραφή. Ο Μάνος Τσαλγατίδης σχολιάζει στο sportdog.gr τη νίκη-πρόκριση των "ασπρόμαυρων" με τη Ριέκα, τη βελτίωση που υπάρχει πλέον στην ομάδα και τη μεταγραφή που... χρειάζεται ο Ρουμάνος προπονητής.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε κόντρα στη Ριέκα και πλέον βρίσκεται στους ομίλους του Conference League. Ακούω και διαβάζω πως ο Δικέφαλος έκανε το αυτονόητο κόντρα στην ομάδα από την Κροατία. Δεν συμφωνώ.

Δεν υπάρχει αυτονόητο στο ποδόσφαιρο. Αν υπήρχε τότε δεν θα είχαν λόγο να παίζουν οι... μικροί κόντρα στους μεγάλους, δεν θα υπήρχε αυτή η μαγεία του αθλήματος. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν απλά αυτό που ήταν λογικό με βάση τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ισοπεδωτικός κόντρα στη Ριέκα και ο Ράζβαν Λουτσέσκου δείχνει ξανά σε όλους το πόσο καλός προπονητής είναι. Ο Ρουμάνος κατάφερε να κάνει μια ομάδα που γύρω της πλανάται μια ομίχλη αρνητικής ενέργειας, όχι μόνο να μην επηρεαστεί, αλλά να μπει στο γήπεδο σε ένα do or die ματς και να είναι απόλυτα ψύχραιμη. Η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» δεν έδωσαν κανένα περιθώριο στους Κροάτες να ελπίζουν για κάτι παραπάνω.


Αλήθεια όμως τι σημαντικό κέρδισε ο Δικέφαλος εκτός από χρήματα στα ταμεία και την πρόκριση; Κέρδισε ηρεμία! Κέρδισε το δικαίωμα να μπορεί να δουλέψει σε μια καλύτερη ατμόσφαιρα και όχι κάτω από ακόμα πιο μεγάλη πίεση. Το γεγονός πως ο Δικέφαλος βρίσκει αυτή την ηρεμία και τον χρόνο για να δουλέψει, μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό.

Παίκτες και τεχνική ηγεσία έκαναν το καθήκον τους και προκρίθηκαν στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA και έδειξαν πως σιγά-σιγά ο ΠΑΟΚ παίρνει σχήμα και μορφή, αν και χρειάζεται δουλειά ακόμα. Τώρα είναι σειρά της διοίκησης να στηρίξει έμπρακτα τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του Δικεφάλου.

Άκπομ και Σίντκλεϊ είναι ήδη στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα αναμένεται στην πόλη και ο Ρουμάνος εξτρέμ Μιτρίτσα. Ωστόσο, το ρόστερ φωνάζει πως χρειάζεται έναν μεσοεπιθετικό από το πάνω ράφι, όπως είναι ο Τζιοβίνκο για παράδειγμα. Φέρνω παράδειγμα τον Ιταλό για να δείξω το μέγεθος της ποιότητας που πρέπει να κυνηγήσουν στο μεταγραφικό παζάρι, έστω και τώρα. Δεν λέω ότι χάλασε του Τζιοβίνκο, αλλά από όσο γνωρίζω πλέον κοιτάνε και αλλού στην Τούμπα.

Το όλο θέμα είναι ο ΠΑΟΚ να ενισχυθεί, έτσι ώστε να υπάρξει βάθος στο ρόστερ, αλλά και να ανέβει ακόμα περισσότερο η ήδη ανεβασμένη ποιότητα στο ρόστερ. O χρόνος για να γίνει αυτό δεν είναι πλέον άπλετος και για αυτό πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις με ποδοσφαιρική λογική.

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φτιάχτηκε" και ο Ραζβάν με ΠΑΟΚ - Τελικό και +10 από Ολυμπιακό - Αυτόν να πάρει ο ΠΑΟ από Ριέκα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags