Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Ταφόπλακα" για Μουντιάλ - Τα περιμένει όλα από Μπακασέτα - Πρώτη φορά φορ μετά τον Μήτρογλου
| 2021-09-06 00:02:00

"Ταφόπλακα" για Μουντιάλ - Τα περιμένει όλα από Μπακασέτα - Πρώτη φορά φορ μετά τον Μήτρογλου

"Ταφόπλακα" για Μουντιάλ - Τα περιμένει όλα από Μπακασέτα - Πρώτη φορά φορ μετά τον Μήτρογλου

Ο κίνδυνος αποκλεισμού από το 4ο ματς και η ελπίδα για το μέλλον. Πώς... κατάφερε η Εθνική να βρίσκεται ξανά μία ανάσα από τον αποκλεισμό, γιατί απομακρύνθηκε το Κατάρ και πώς ήρθε η νέα "γκέλα" στο Κόσοβο. Οι παίκτες που ξεχώρισαν και τι πήγε τόσο στραβά...

Η Εθνική Ελλάδος έκανε μια ακόμη τεράστια γκέλα, για δεύτερη σερί αγωνιστική, μιας και μετά το 1-1 με την Γεωργία, ήρθε και το 1-1 με το Κόσοβο για να βάλει ταφόπλακα σχεδόν σε κάθε μας ελπίδα για πιθανή πρόκριση στο Μουντιάλ 2022!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πλέον μας προσπερνάει το Κόσοβο, έχοντας 4 βαθμούς, έναντι της Ελλάδας που έχει 3 βαθμούς. Τρεις ισοπαλίες δηλαδή. Η ουσία είναι ότι πλέον το σύνολο του Φαν Σχιπ έχει καταφέρει να είναι στο -6 από την Σουηδία και η νίκη για το ματς της Τετάρτης το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να μην μας κάνει να αποκλειστούμε ξανά από την 4η αγωνιστική! Ενδεχόμενη ήττα πάει τη χώρα μας στο -9 από τους Σουηδούς, κάτι που θα σημαίνει και πρόωρο αντίο για το Κατάρ.

Όπως και να έχει, μπορεί να πονάει ότι η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις, ωστόσο είναι και απόρροια του ότι η Εθνική μας δεν μπορεί να καθαρίσει τις αναμετρήσεις της, ακόμη και εάν βρεθεί μπροστά στο σκορ. Κάτι που έγινε με τη Γεωργία και έγινε και απόψε. Το αποτέλεσμα της ισοπαλίας μπορεί να κριθεί ως δίκαιο υπό την έννοια ότι και η χώρα μας έβαλε γκολ στη μοναδική φάση που έκανε, ενώ το Κόσοβο ήταν αυτό που έλεγχε κατά κάποιο τρόπο περισσότερο τον ρυθμό του αγώνα. Εξάλλου, για ακόμη ένα ματς η Γαλανόλευκη πληγώθηκε από αδράνεια στην άμυνα της, σε ένα σημείο που δεν υπήρχε το περιθώριο για το παραμικρό λάθος.

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, αυτοί ήταν αναμφίβολα δύο. Ο Τάσος Μπακασέτας, ξανά, αλλά και ο Τάσος Δουβίκας. Ο πρώτος ήταν για μια ακόμη βραδιά ο κορυφαίος και πιο ολοκληρωμένος παίκτης, προσφέροντας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, την ώρα που το γενικότερο ματς του Δουβίκα δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον σε μια θέση που η χώρα μας πονάει αρκετά από την ημέρα που ουσιαστικά έγινε ανενεργός ο Κώστας Μήτρογλου.

Από εκεί και πέρα, καλά στοιχεία έδειξε και ο Σιώπης, ωστόσο δεν δόθηκε λύση στο δημιουργικό κομμάτι για μια χώρα που τα περιμένει όλα από τον Μπακασέτα και δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, με εξαίρεση τη μια έμπνευση του αρχηγού της και σταρ του Μπακασέτα. Όλα αυτά βέβαια είναι... περιττά, μιας και ο στόχος ήταν η πρόκριση στο Κατάρ και αυτός φαντάζει από νωρίς να μοιάζει... άπιαστος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags