Facebook Pixel Ολυμπιακός: Λάθη, ρίσκα και δικαίωση Μαρτίνς - Απάντηση Ρέαμπτσιουκ - "Φωνάζει" για μεταγραφή... απόψε στο Λιμάνι
| 2021-09-17 00:13:00

Λάθη, ρίσκα και δικαίωση Μαρτίνς - Απάντηση Ρέαμπτσιουκ - "Φωνάζει" για μεταγραφή απόψε στο Λιμάνι

του Βαγγέλη Καράμαλη
Λάθη, ρίσκα και δικαίωση Μαρτίνς - Απάντηση Ρέαμπτσιουκ - "Φωνάζει" για μεταγραφή απόψε στο Λιμάνι

Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού και πώς το έσωσε ο Πορτογάλος. Ο Ολυμπιακός... έπαιξε με τη φωτιά, όμως κατάφερε να νικήσει 2-1 την Αντβέρπ και να ανέβει στην πρώτη θέση του ομίλου. Τι "μέτρησε" λάθος ο κόουτς, οι αλλαγές που καθυστέρησαν και τα ρίσκα που... πλήρωσαν.
 

Ολυμπιακός: Λίγα 24ωρα μετά τη γκέλα στην πρεμιέρα της Superleague με τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε το ίδιο προβληματικός και στην πρεμιέρα του στο Europa League στο Γ. Καραϊσκάκης κόντρα στην Αντβέρπ, έπαιξε με τη… φωτιά, ωστόσο στο φινάλε με ένα εντυπωσιακό γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ πήρε τη νίκη με 2-1. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Φενέρ κόντρα στην Άιντραχτ στο άλλο ματς του ομίλου, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας από την πρώτη αγωνιστική.

Η εικόνα πάντως των Πειραιωτών στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης δεν ήταν καλή, αν και πάλι πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως μετά το 1-1 και στο τελευταίο δεκάλεπτο (όπως συνέβη και με τον Ατρόμητο) έβγαλαν πάθος και κυνήγησαν το γκολ της νίκης. Την Κυριακή έχασαν πολλές ευκαιρίες και έμειναν στο 0-0, όμως σήμερα ήταν πιο τυχεροί και με μία-δύο καλές στιγμές, βρήκαν δίχτυα και πήραν το τρίποντο. Παρά τη νίκη όμως, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προβληματιστούν στο Λιμάνι!

Ο Ολυμπιακός έπιασε μέτρια απόδοση και βρήκε το γκολ για το 1-0 από μία έμπνευση του Καμαρά και μία τέλεια εκτέλεση του Ελ Αραμπί. Συνολικά όμως είχε τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία. Η μπάλα δεν κυλούσε γρήγορα στη μεσαία γραμμή και με τον Ονιεκούρου σε… ρηχά νερά, δεν μπορούσε να απειλήσει. Η κακή μάλιστα ανάπτυξη, υποχρέωνε πολύ συχνά τον ΕΛ Αραμπί να φεύγει από την περιοχή και να παίρνει την μπάλα πάρα πολύ μακριά, με συνέπεια να γίνεται πιο εύκολα το έργο των αντίπαλων αμυντικών. Ήταν λοιπόν φανερό πως… φώναζε η απουσία ενός δημιουργού, που θα μπορούσε να ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά. Η απουσία του βέβαια ήταν απολύτως δικαιολογημένη, καθώς ο Γάλλος είχε παίξει σχεδόν 90λεπτο στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, σε τόσο γρήγορο τέμπο.

Προφανέστατα λοιπόν, λείπει (αυτή τη στιγμή) ένας παίκτης που θα κάλυπτε το κενό του κώστα Φορτούνη. Ένας παίκτης που θα μπορούσε να φτιάξει μόνος του φάσεις και να… τραβήξει την ομάδα, μέχρι να κυλήσει ο χρόνος, να δουλέψει σωστά και να βρει αυτοματισμούς. Θα μπορούσε αυτό τον ρόλο να τον καλύψει ο Ρόνι Λόπες, όμως για την ώρα είναι ανέτοιμος ή ο Γκάρι Ροντρίγκες, που συζητάει με τους «Ερυθρολεύκους». Πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει εξτρέμ, αλλά εύκολα μπορεί να βοηθήσει και ως 10αρι!

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες είχαν προβλήματα και στο κέντρο της άμυνας, όπου Παπασταθόπουλος – Σισέ σε αρκετές φάσεις δεν συνεργάστηκαν σωστά (αν και μεμωνωμένα είχαν καλές αντιδράσεις, όχι όμως ως δίδυμο), ενώ ήταν απαράδεκτη η αντίδραση όλης της άμυνας και συνολικά η αμυντική λειτουργεία στο 1-1. Ήταν μία σχετικά εύκολη σέντρα, όπου δεν κουνήθηκε κανείς για να καλύψει τους παίκτες σωστά και το… πλήρωσαν.

Βέβαια, πριν το γκολ της ισοφάρισης, οι Βέλγοι είχαν προειδοποιήσει και είχαν κερδίσει ξεκάθαρα μέτρα στο γήπεδο. Όμως ο Πέδρο Μαρτίνς άργησε χαρακτηριστικά να κάνει τις αλλαγές και το πλήρωσε. Ωστόσο, μετά το 1-1 κινήθηκε αστραπιαία, έκανε τριπλή αλλαγή και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού ήρθε το γκολ της νίκης, από φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του νεοεισελθόντα Βρουσάι. Και μάλιστα, σκόρερ ήταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, που έδωσε απαντήσεις. Όχι μόνο με την γκολάρα που σημείωσε, αλλά και με τη συνολική εικόνα του στο παιχνίδι!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέλα για Ρέαμπτσιουκ, γκρίνια για Μαρτίνς - "Τι κόλλημα είναι αυτό; - Θέλαμε Φορτούνη... Ποντένσε"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags