Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έχει απωλέσει τις σταθερές του - ’Έγκλημα" με Ελ Αραμπί - "Εκνευρίζει" Σισε-Μπα ο Σωκράτης
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-17 14:41:00

Ο Μαρτίνς έχει απωλέσει τις σταθερές του - "Έγκλημα" με Ελ Αραμπί - Εκνευρίζει Σισέ-Μπα ο Σωκράτης

του Ευάγγελου Μίχου
Ο Μαρτίνς έχει απωλέσει τις σταθερές του - "Έγκλημα" με Ελ Αραμπί - Εκνευρίζει Σισέ-Μπα ο Σωκράτης

Ο κόουτς που ακόμα ψάχνεται, ο απίστευτος Καμαρά και ο Τικίνιο. Γιατί ο Βραζιλιάνος δεν κολλάει με τον Μαροκινό στο 4-4-2, τι συμβαίνει με τον Πέδρο Μαρτίνς στις 17 Σεπτεμβρίου και η μπερδεμένη λήψη απόφασης του Ονιεκούρου. Τα πρώτα συμπεράσματα για τον... νέο Ολυμπιακό!

O Oλυμπιακός έπρεπε να φτάσει στο 87' και να βρεί ένα απίθανο γκολ απο τον Ρέαμπτσουκ (για όσους υποστηρίζουν πως ήταν μόνο τυχερό, έχει ξαναβάλει το ίδιο στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπενφίκα), για να διατηρήσει την παράδοση που τον θέλει να έχει μόνο νίκες κόντρα σε βελγικές ομάδες επι ελληνικού εδάφους.

 

Μπορεί, επίσης, να... ξαναγύρισε - όπως διάβασα/άκουσα - και το (χαμένο) άστρο του Πέδρο Μαρτίνς, με το νικητήριο γκολ στο 87' ΑΛΛΆ... Στο ίδιο ακριβώς λεπτό είχε ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός την Λουντογκόρετς στο "Καραισκάκη", άρα μπαίνει λίγο και το... μέταλλο στην εξίσωση. Και για να έρθει το τελικό 2-1 ο Πορτογάλος κόουτς ρίσκαρε αρκετά, έκανε - έστω και λιγο καθυστερημένα - διορθωτικές αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα, διεκδίκησε το δεύτερο γκολ κι αυτή την φορά (σε αντίθεση με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο) δικαιώθηκε/επιβραβεύτηκε...

 

Προσωπικά ούτε η εμφάνιση (ξανά με ... θέματα) της ομάδας του Μαρτίνς, ούτε η νίκη (έστω και αγχωτική) του Ολυμπιακού, ούτε το σκόρ (2-1), μου έκαναν εντύπωση. Αναμενόμενα και τα τρία και... προβλέψιμα απο την πλευρά μου. Τα έλεγα χθες στην απογευματινή  εκπομπή μου, "Ευαγγέλιο της πιάτσας", στον Overfm 104,9 και το βράδυ στο Dry cafe στο Κολωνάκι, σε φίλους που ετοιμαζόντουσαν να πάνε στο "Καραϊσκάκης" και όσο να  ´ναι είχαν το άγχος τους. Με αποτέλεσμα απο το πρωί, σήμερα, να γνωρίζω τηλεφωνικά την... αποθέωση και το αγωνιώδες ερώτημα... "το έλεγες,το έπαιξες;"! Για να ευθυμούμαι και λίγο,έτσι...

 

Στα... σοβαρά ξανά ο Ολυμπιακός δεν είναι στα καλυτερά του. Ντεφάκτο... Και την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο προπονητής - δημιουργός αυτής της ομάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς παρότι ο μήνας είχε 16, μου έδωσε την εντυπώση πως συνεχίζει να... ΨΑΧΝΕΤΑΙ! Δεν είναι σίγουρος για την ομάδα του, το γκρούπ του, τις μεταγραφές (του), με αποτέλεσμα  να...ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΎΕΤΑΙ! Με φυσικό επακόλουθο όταν αμφιταλαντεύεται ο Μαρτίνς, να αμφιταλαντεύεται και ο Ολυμπιακός!! Βλέπω πως ο Πέδρο έχει απωλέσει (λίγο ή πολύ) τις ΠΑΛΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ του, κάτι που βγαίνει και στον ίδιο και στην ομάδα του...

 

 

Πάμε και στα... ατομικά συμπεράσματα απο τον χθεσινό Ολυμπιακό...

 

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Παγκόσμια κλάση σκόρερ. Έβαλε δυο γκολ, μέτρησε το ένα, ασύλλητπο αυτό που του ακυρώθηκε για δυο... τρίχες. Παίζει παντού, κάνει τα πάντα, χωρίς να βαρυγκομάει. Ακόμη και όταν ο Μαρτίνς τον βγάζει απο τον... ζωτικό του χώρο, στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να κουράζεται.

 

ΤΙΚΙΝΙΟ: Μπήκε ορεξάτος αλλά σε ένα ακόμη ματς, ως επιθετικό δίδυμο με τον Ελ Αραμπί, μου έδειξε πως δεν κολλάνε τα χαρακτηριστικά τους. Στην Πόρτο έπαιζε με επιτυχία στο 4-4-2, έχοντας διπλα του ένα γρήγορο, περισσότερο περιφερειακό επιθετικό. Την τελευταία 2ετία όμως, δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα και είναι άδικο για τον Ελ Αραμπί να τραβιέται αυτός εκτός περιοχής για να παίζει εκεί ο Βραζιλιάνος. Ο Τικίνιο είναι πιο "σκληρός" γενικότερα στις επαφές του, συγκριτικά με τον Μαροκινό.

 

ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ: Το ζητούμενο του είναι η διάρκεια/σταθερότητα. Με τον Ατρόμητο μπήκε αλλαγή και ήταν καλός, χθές ξεκίνησε αλλά δεν ήταν καλός. Μια, μια τον πάει, όπως φαίνεται... Είναι καλός στην ντρίμπλα και στο κοντρόλ, αλλά δείχνει πως η λήψη απόφασης είναι μπερδεμένη. Κάτι που επηρεάζει το συνδιαστικό παιχνίδι του και αφήνει ημιτελείς τις προσπαθειές του.

 

ΚΑΜΑΡΑ: Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού χθές, μαζι με τους Ελ Αραμπί και Σισέ. Ο Μαντί απέδειξε ξανά πως είναι απο τους παίκτες - βαρόμετρο στον "ερυθρόλευκο" άξονα. Πόσο μάλλον σε μια βραδιά που οι Μπουχαλάκης - Εμβιλά δεν έβγαζαν φρεσκάδα  (ο ένας πολύ κουρασμένος, ο άλλος έπαιζε με ενοχλήσεις). Και επειδή μεγάλη κουβέντα  έχει γίνει για το αν θα είχε ξενερώσει επειδή δεν πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή, ο Καμαρά κόντρα στην Αντβέρπ έπαιζε λές  ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Η φάση στο πρώτο ημίχρονο που πάει και τρακάρει με τον Σισέ και αμέσως μετά σπεύδει να σηκώσει ψηλά το χέρι του, είναι για χάι λάιτ bloopers. Έχει χάσει πλέον σε ταχύτητα/εκρηξη και στα... στριψιματά του, με αποτέλεσμα όλο περισσότερο να "κρύβεται" μέσα στο παιχνίδι. Κάτι που πρέπει να εκνευρίζει και τους παρτενέρ του, Σισέ και Μπά. Με αυτή την εικόνα του Παπασταθόπουλο, δικαίως οι δυο Σενεγαλέζοι να νιώθουν πως θα πρέπει να παίζουν αυτοί βασικοί.

 

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Είναι σε κακή κατάσταση. Δεν θυμάμαι σε άλλο παιχνίδι του να μην κάνει άμυνα, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις, μπας και έβγαιναν δυο, τρεις φάσεις μπροστά. Ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει την γλυκιά ποιότητα του τραυματία Φορτούνη και με τον γερό - Βαλμπουενά έτσι, απώλεσε ένα σούπερ πλεονέκτημα που είχε, να διαθέτει δυο δημιουργούς ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΝ ΣΤΑΣΗ, μπορούσαν να βγάζουν φάσεις για γκολ.

 

ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΚΑΜΑΡΑ: Σε τριτο ευρωπαϊκό ματς ξεκίνησε. Μπράβο στο παιδί και στον Μαρτίνς, που ήρθε απο την Λιλ Β' για τον Ολυμπιακό Β' αλλά πήρε/αξιοποίησε τις ευκαιρίες και παίζει βασικός στην πρώτη ομάδα των "ερυθρόλευκων". Ο Πορτογάλος κόουτς, αν συνεχίσει έτσι ο Καμαρά Νο 2, μπορεί να υπερηφανεύεται πως έβγαλε/εκτόξευσε ένα ακόμη "μαύρο διαμαντάκι", αλλά και ο τσιφ σκάουτ Μοντέστο για μια ακόμη ανακαλυψή του απο την γαλλοαφρικάνικη αγορά. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρα του νομίσματος, η... αποτυχημενη. Αυτή του μεταγραφικού σχεδιασμού/προγραμματισμού της ομάδας. Φέρνεις δυο εξτρεμ θεωρητικά σούπερ ντούπερ αλλά τους...προσπέρασε με το καλημέρα το μεγάλο ταλέντο που πήρες γιατον Ολυμπιακό Β' !! Σαν να μην υπάρχει σειρά.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάθη, ρίσκα και δικαίωση Μαρτίνς - Απάντηση Ρέαμπτσιουκ - "Φωνάζει" για μεταγραφή απόψε στο Λιμάνι

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags