Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Δύο τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ, μηδέν φαντασία - Πείσμωσε ο Πασχαλάκης - Το νέο... wonderkid!
| 2021-09-17 16:38:00

Δύο τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ, μηδέν φαντασία - Πείσμωσε ο Πασχαλάκης - Το νέο... wonderkid!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Δύο τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ, μηδέν φαντασία - Πείσμωσε ο Πασχαλάκης - Το νέο... wonderkid!

Οι λόγοι προβληματισμού για τον Λουτσέσκου μετά το Γιβραλτάρ. Τι... κέρδισε ο Δικέφαλος, ποιοι ξεχώρισαν και τα προβλήματα που "φωνάζουν". Γιατί ήταν πολύ σημαντικό που σκόραρε ξανά ο Άκπομ και το μέλλον του Κωνσταντέλια.

Υπάρχει ένα απόφθεγμα που λέει: «Το ποτάμι διαλύει τον βράχο όχι λόγω της δύναμης του, αλλά της επιμονής του». Ο ΠΑΟΚ στο Γιβραλτάρ, έπρεπε να... σπάσει τον βράχο. Όχι γιατί κινδύνευε από αυτόν, αλλά γιατί επιβάλλονταν για αρκετούς λόγους. Κυρίως όμως για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς.

Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός χθες. Δεν έθελξε, δεν είχε φαντασία, δεν ήταν στιβαρός και σοβαρός αμυντικά, δεν, δεν, δεν... Ωστόσο, το πιο σημαντικό σε αυτό το χρονικό σημείο για τον Δικέφαλο είναι να κερδίζει ανεξαρτήτου εμφάνισης. Οι νίκες δίνουν χρόνο και ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και το σύνολο του Λουτσέσκου έχει ανάγκη και από τα δύο, έτσι ώστε στη συνέχεια να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα.

Υπάρχουν φυσικά και σημεία που προβληματίζουν στον αγώνα, αλλά και σημεία που αφήνουν μερικές χαραμάδες αισιοδοξίας. Ας ξεκινήσουμε από τα όχι και τόσο καλά, έτσι ώστε στη συνέχεια να μείνει η όμορφη γεύση. Οι «ασπρόμαυροι» συνεχίζουν να έχουν τεράστιο θέμα απέναντι στις κλειστές άμυνες. Η ανάπτυξη είναι αργή και αυτό δίνει την ευκαιρία στον αντίπαλο να κλείσει εύκολα τους χώρους του. Όσον αφορά τη φαντασία, αυτή μοιάζει να είναι... μηδενική. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε το πρώτο του γκολ, όταν ο Τέιλορ έκανε το... αναπάντεχο, την ενέργεια που δεν περίμενε η αντίπαλη άμυνα και στη συνέχεια ο Άκπομ πλάσαρε σωστά. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί και η υπερπροσπάθεια του Μουργκ.

Αυτό είναι κάτi που λείπει από τον ΠΑΟΚ έως τώρα. Η ενέργεια που θα ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, ίσως στη συνέχεια με την επιστροφή των Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και την προσαρμογή του Μιτρίτσα τη βρει. Επίσης, η άμυνα των «ασπρόμαυρων» δείχνει ευάλωτη, όποτε ο αντίπαλος ανεβάζει την ταχύτητα του. Ίσως θα πρέπει ο Δικέφαλος να αμύνεται μερικά μέτρα πιο πίσω, αλλά σίγουρα ο Λουτσέσκου ξέρει καλύτερα. 



Στα θετικά είναι σίγουρα η εμφάνιση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Δεν είναι και το καλύτερο ότι ο MVP του ΠΑΟΚ σε αγώνα με ομάδα από το Γιβραλτάρ ήταν ο τερματοφύλακας του, αλλά το σημαντικό είναι πως ο διεθνής πορτιέρο έδειξε πως έχει καθαρίσει το μυαλό του μετά τη μη χρησιμοποίηση του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και φαίνεται πως έχει πεισμώσει. Αν συνεχίσει έτσι μόνο καλό θα κάνει στον ίδιο και στην ομάδα.

Θετικό φυσικά είναι το γεγονός πως ο Κωνσταντέλιας πήρε χρόνο συμμετοχής και έδειξε για άλλη μια φορά τις αρετές του. Ο νεαρός είναι ένα πραγματικό wonderkid, που έχει απίστευτο ταλέντο, αλλά σίγουρα θέλει μυϊκή ενδυνάμωση. Αν ο ΠΑΟΚ δουλέψει μαζί του, τότε ένα λαμπερό διαμάντι θα ξεπροβάλλει.

Σημαντικό επίσης είναι το γκολ του Άκπομ. Ο επιθετικός τρέφεται από το γκολ και  ο Νιγηριανός με Αγγλικές ρίζες το είχε τεράστια ανάγκη αυτό το γκολ, αφού τον τελευταία χρόνο η ψυχολογία του δεν ήταν η καλύτερη αναφορικά με τις επιδόσεις του. Έτσι, βήμα-βήμα θα αρχίσει να χτίζει και πάλι την ψυχοσύνθεση του πάνω σε αυτό το τέρμα.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη "καμπάνα" Λουτσέσκου - "Τέλειωσε" από τον ΠΑΟΚ ξένο άσο - Ζητάει μεταγραφή από Σαββίδη!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags