Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ - Μόνο ένας έπαιξε κόντρα στον Άρη - Βιγιαφάνιες... σύνελθε!
| 2021-09-22 22:59:00

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ - Μόνο ένας έπαιξε κόντρα στον Άρη - Βιγιαφάνιες... σύνελθε!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ - Μόνο ένας έπαιξε κόντρα στον Άρη - Βιγιαφάνιες... σύνελθε!

Τι έφταιξε στη δεύτερη σερί ήττα και η εικόνα των Παλάσιος-Βιτάλ. Πώς και γιατί ο Παναθηναϊκός μετά τα Γιάννινα, έχασε και από τον Άρη, οι παίκτες που προβληματίζουν και γιατί υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση. Ποιος ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε στη Θεσσαλονίκη μια ήττα… καρμπόν με αυτή στα Γιάννινα. Οι Πράσινοι δέχθηκαν γκολ από νωρίς και δεν κατάφεραν ποτέ να απαντήσουν, ενώ - όπως και Γιάννινα - οι ευκαιρίες τους για γκολ ήταν ελάχιστες.

Για τρίτο σερί παιχνίδι (φάνηκε και στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα, αφού το τελικό 4-0 δεν λέει την αλήθεια για την εικόνα του ματς) οι Πράσινοι έδειξαν να είναι αδούλευτοι στο επιθετικό κομμάτι, αφού οι συνεργασίες των επιθετικών του έβγαιναν… με το σταγονόμετρο. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι για τον Παναθηναϊκό πάλευε… μόνος του ένας παίκτης, και συγκεκριμένα ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας άσος έκανε φανταστικό παιχνίδι και του έλειψε μόνο το γκολ. Ήταν ο μόνος που ένιωσε η άμυνα του Άρη και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχε τις 4 από τις 5 τελικές του Τριφυλλιού σε ολόκληρο το ματς. Το δε στατιστικό στοιχείο ότι οι Πράσινοι έκανε όλες κι όλες 2 τελικές στο δεύτερο ημίχρονο όντας πίσω στο σκορ (αμφότερες από τον Ιωαννίδη), φανερώνει ξεκάθαρα το πόσο φτωχό ήταν το επιθετικό τους παιχνίδι.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε βαθμό κάτω από τη βάση στη δημιουργία για ακόμα μια φορά. Είναι ολοφάνερο ότι ακόμα δεν μπορεί να παράγει συνδυαστικό ποδόσφαιρο και στηρίζεται στις εκλάμψεις των μονάδων της. Ο Βιτάλ έκανε τα… μαγικά του στην πρεμιέρα και οδήγησε Πράσινους σε νίκη και ο Ιωαννίδης τα έβαλε με ολόκληρη την άμυνα του Άρη απόψε. Θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε κάποια από τις ευκαιρίες του και ο Παναθηναϊκός να έπαιρνε την ισοπαλία, αλλά η ουσία είναι ότι έτσι δεν βγαίνει μια ολόκληρη σεζόν.



Αναφορικά με τον Ματέους Βιτάλ, για δεύτερο σερί ματς δεν μπόρεσε να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης της πρεμιέρας και είναι εμφανές ότι όταν μια ομάδα βρίσκει τον τρόπο να τον μπλοκάρει ο Παναθηναϊκός κόβεται στη μέση. Εντούτοις, μετά τον Ιωαννίδη ο Βραζιλιάνος ήταν ο παίκτης που προσπάθησε περισσότερο και επιχείρησε να πάρει πρωτοβουλίες στο δεύτερο ημίχρονο, δίχως όμως αποτέλεσμα. Καλός ήταν στο πρώτο ημίχρονο και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, αλλά “εξαφανίστηκε” στην επανάληψη.

Αντιθέτως, ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν άφαντος από το πρώτο δευτερόλεπτο, μέχρι και τη στιγμή που έφυγε από το ματς. Ο Αργεντινός έχει ξεκινήσει με κάκιστο τρόπο τη σεζόν τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά (είχε επεισόδιο με τον Χατζηγιοβάνη πριν την έναρξη της Superleague) και καλείται να συνέλθει. Για τον συμπατριώτη, Σεμπάστιαν Παλάσιος, είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα, μιας και η ανετοιμότητά του τον έχει καταστήσει ανήμπορο να κάνει τη διαφορά μπαίνοντας ως αλλαγή κόντρα σε κλειστές άμυνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κραυγαλέα κόκκινη στον Παναθηναϊκό που δεν είδαν στο VAR - Κλωτσιά στο κεφάλι - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags