Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Και λίγα είπε για τον διαιτητή ο Μαρτίνς, τυχερός στην... κλήρωση ο ΠΑΟ - Τι περιμένει ο Καμαρά να παίξει;
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-04 12:10:00

Και λίγα είπε για τον διαιτητή ο Μαρτίνς, τυχερός στην... κλήρωση ο ΠΑΟ - Τι περιμένει ο Καμαρά;

Sportdog Team
Και λίγα είπε για τον διαιτητή ο Μαρτίνς, τυχερός στην... κλήρωση ο ΠΑΟ - Τι περιμένει ο Καμαρά;

Η απουσία Ονιεκούρου και οι λύσεις Γκάρι, Λόπες μετά τη διακοπή. Ο Σπύρος Γρομητσάρης χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις "φωνές" του Πορτογάλου προπονητή για τη διαιτησία του ντέρμπι και εξηγεί γιατί, ενώ παρουσιάζει και τους λόγους που ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό.

Άλλος ειρωνεύτηκε. Άλλος επέκρινε. Αρκετοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς μετά τη λήξη του ντέρμπι. Ε λοιπόν εγώ λέω ότι ΚΑΙ ΛΙΓΑ είπε. Ναι, και λίγα είπε.

Ο Πορτογάλος ΔΕΝ μίλησε για 1-2 συγκεκριμένες φάσεις. Π.χ. για ένα πέναλτι που εκτιμά ότι δεν δόθηκε στην ομάδα του ή μια κόκκινη κάρτα. Μίλησε για μια πραγματικότητα. Κι αυτή η πραγματικότητα είναι ότι πέρα από τα καπνογόνα, ο διαιτητής δεν επέτρεψε στο ματς ν' αποκτήσει έναν ρυθμό. Το αν τελικά θα τον αποκτούσε όντως, δεν είχαμε την ευκαιρία να το μάθουμε ποτέ. Δουλειά του διαιτητή ωστόσο ήταν να φροντίσει να παιχτεί κανονικά ο αγώνας. Ο Μπρινιόλι για παράδειγμα εκτελούσε με τρομερή καθυστέρηση ΚΑΘΕ ελεύθερο. Την κίτρινη για καθυστέρηση που πήρε λοιπόν στο 86' έπρεπε να τη δεχθεί από πολύ νωρίς, σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο. Και δεν ήταν μόνο ο Μπρινιόλι. Υπήρξαν ουκ ολίγοι τραυματισμοί και «τραυματισμοί». Δουλειά και ευθύνη του διαιτητή είναι να φροντίζει να κυλάει το ματς και να μην επιτρέπει σε κανέναν να το χαλάει. 

Από εκεί και έπειτα, ακούω βερεσέ τα όσα (κατόπιν εορτής) λένε αρκετοί για την κοινή χρησιμοποίηση Ελ Αραμπί και Τικίνιο. Αρκετοί απ' όσοι λένε ότι δεν ταιριάζει το 4-4-2 έκραζαν τις πρώτες δύο σεζόν τον Μαρτίνς γιατί έπαιζε 4-2-3-1 και 4-3-3, «διατάξεις που είναι πολύ αμυντικές για Ολυμπιακό και ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη». Οι ίδιοι άνθρωποι τα έλεγαν τότε, οι ίδιοι λένε τα αντίθετα τώρα. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός από την... κλήρωση του πρωταθλήματος. Φανταστείτε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να είχε προγραμματιστεί μία Κυριακή νωρίτερα, όταν οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνταν από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Με σαφώς πιο φρέσκια την ομάδα του Μαρτίνς οι πράσινοι δεν θα περνούσαν καθόλου καλά...


Βεβαίως, θα μου πει κανείς και θα έχει και τα δίκια του, με τα «αν» δεν κάνουμε κουβέντα. Όντως, δεν κάνουμε κουβέντα αλλά δεν είναι «αν» ότι ο Ολυμπιακός ταξίδεψε μέσα σε ένα 5νθήμερο σε Τρίπολη και Κωνσταντινούπολη και ο Παναθηναϊκός ήταν αραχτός στον καναπέ του και δίχως μετακίνηση από την προηγούμενη Κυριακή που έπαιξε με το Βόλο στη Λεωφόρο... Σ' ένα ματς μάλιστα που δεν σπατάλησε ενέργεια γιατί του πήγαν όλα πρίμα από την αρχή.Σε κάποιους φαίνεται δικαιολογία το περί κούρασης. Αυτοί οι κάποιοι ας ρίξουν μια ματιά τι έγινε αυτό το Σ/Κ στην Ευρώπη και τα ξαναλέμε. Γκέλαρε η συντριπτική πλειοψηφία των πολύ μεγάλων ή και πρωταθλητών. Η Παρί, ο Άγιαξ και αρκετοί άλλοι ηττήθηκαν και προσγειώθηκαν ανώμαλα μετά τις μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές τους περιπέτειες. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος δεν μπορεί...

ΥΓ: Έκανε, επιτέλους, ένα αληθινά καλό ματς ο Κένι Λαλά. Μακάρι να είναι η αρχή για μια ανάλογη και καλύτερη συνέχεια γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την εμπειρία του και έξτρα λύσεις στα πλάγια της άμυνας.

ΥΓ2: Ο Ελ Αραμπί δεν είναι καλά και η εικόνα του στο ντέρμπι δεν είναι θέμα θέσης ή συνύπαρξης με τον Τικίνιο. Και ως δίδυμο, εφόσον περάσει ο καιρός, θα αποδώσουν εξαιρετικά οι δυο τους είμαι βέβαιος. Εδώ θα είμαστε...

ΥΓ3: Ο Μαντί στα τελευταία ματς μπαίνει, κάπως, σε χαμηλές στροφές. Λες και πρέπει να τον... τσιγκλήσει κάποιος ή η ροή του αγώνα για να δώσει κάτι παραπάνω.

ΥΓ4: Μπορεί δημιουργικά / επιθετικά να μην είχε δώσει κάτι σπουδαίο ως τώρα, αλλά ο Ονιεκουρού έλειψε από το ντέρμπι γιατί ήταν τακτικά ολόσωστος όποτε αγωνίζονταν.

ΥΓ5: Με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, μετά τη διακοπή, οι λύσεις θα είναι περισσότερες με Γκάρι και Λόπες. Ο Ρόνι έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια τελευταία να φτάσει στο σημείο που πρέπει. Φυσικά θα επιστρέψει και ο Εμβιλά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο λάθος Μαρτίνς με ΠΑΟ - Αυτούς... τελείωσε μετά το ντέρμπι - Κορυφαίος ο "ξεχασμένος"! 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags