Facebook Pixel Σουηδία - Ελλάδα: Τους "πάτησε" και... αυτοκτόνησε η Εθνική - Εξαιρετικός Φαν’τ Σχιπ - Τι θα έκαναν... Μανωλάς-Σωκράτης;
| 2021-10-12 23:55:00

Τους "πάτησε" και αυτοκτόνησε η Εθνική - Εξαιρετικός Φαν’τ Σχιπ - Τι θα έκαναν... Μανωλάς-Σωκράτης;

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τους "πάτησε" και αυτοκτόνησε η Εθνική - Εξαιρετικός Φαν’τ Σχιπ - Τι θα έκαναν... Μανωλάς-Σωκράτης;

Η μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα και η άδικη ήττα από τη Σουηδία, βάσει της εικόνας του αγώνα. Πώς γίνεται η καλύτερη ομάδα να χάνει με δύο γκολ, τα... δώρα στους αντιπάλους, η "ταυτότητα" που δίνει στο σύνολο ο Ολλανδός προπονητής και το... αιώνιο ερώτημα.

Η Εθνική Ελλάδας αδίκησε τον εαυτό της με ένα τεράστιο… αυτογκόλ κόντρα στη Σουηδία. Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το πώς είναι δυνατόν μια ομάδα να χάσει, και μάλιστα με 2-0, όταν έχει “πατήσει” την αντίπαλό της;

Αυτό ακριβώς συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, με την Ελλάδα να δίνει ένα ρεσιτάλ τακτική και να “κλειδώνει” για τα καλά τους Σουηδούς και όλα τα επιθετικά ατού τους. Φόρσμπεργκ και Ίσακ ήταν… εξαφανισμένοι εξαιτίας του εξαιρετικού αμυντικού πλάνου του Τζον Φαν’τ Σχιπ, οι Έλληνες διεθνείς έπεφταν σαν καμικάζι σε κάθε μπαλιά κι έκλεβαν συχνά στον χώρο του κέντρου, φεύγοντας ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Το γεγονός ότι η Εθνική μας δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο μέρος οφείλεται μόνο στην ατυχία της και στα δοκάρια. Ο Μασούρας στο 21’ πήρε καταπληκτική κάθετη από τον Μπακασέτα και εκτέλεσε εξαιρετικά, αλλά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Ο δραστήριος Μασούρας σέρβιρε στον Παυλίδη στο 39’, η εκτέλεση ήταν και πάλι καλή, όμως το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τους Σουηδούς.

Ο Μπουχαλάκης έκανε τρομερή δουλειά στον χώρο του κέντρου, ενώ η πεντάδα της άμυνας ήταν αψεγάδιαστη. Οι Σουηδοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα και φαινόταν ότι η Ελλάδα μπορούσε να τους κάνει τη ζημιά στο δεύτερο ημίχρονο.



Κι όμως, αυτό που συνέβη δεν το περίμενε κανείς, με την Εθνική μας να… αυτοκτονεί και να πετά στα σκουπίδια τ φοβερό πρώτο 45λεπτο και την σπουδαία δουλειά που έκανε ο Φαν’τ Σχιπ στο διάβασμα του αντιπάλου.

Ο ικανός άλλα άπειρος Μαυροπάνος “γκρέμισε” τον Ίσακ και παραχώρησε ένα πέναλτι “δώρο”, με το οποίο οι Σουηδοί προηγήθηκαν χωρίς να έχουν ούτε μια μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Η Εθνική “κατέρρευσε” και το νέο σοβαρό λάθος του Χατζηδιάκου έφερε το 2-0, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Με τα καλά του και τα στραβά του, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ προσπαθεί να δώσει μια ταυτότητα στην ομάδα και έχει καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο που βγάζει υγεία και συσπείρωση. Το δε τακτικό πλάνο του Ολλανδού τεχνικού στο αποψινό ματς ήταν εξαιρετικό. Ωστόσο, η Εθνική έχασε από δύο λάθη αφέλειας και απειρίας των κεντρικών αμυντικών της και το ερώτημα του τι θα συνέβαινε διαφορετικά εάν είχε στη διάθεσή της έστω έναν εκ των Παπασταθόπουλου, Μανωλά και Σιόβα θα στοιχειώνει τον ομοσπονδιακό προπονητή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tρομερή στιγμή στο ματς της Ελλάδας- Να γιατί θα πετύχει η Εθνική-Σπουδαία αντίδραση στην ήττα (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags