Facebook Pixel ΑΕΚ: Πρώτα δείγματα και δύο "μεταγραφές" Γιαννίκη
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-17 23:16:00

Νεύρο, τσαμπουκά και αλλαγή αντίληψης! Πρώτα δείγματα και δύο "μεταγραφές" Γιαννίκη στην ΑΕΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Νεύρο, τσαμπουκά και αλλαγή αντίληψης! Πρώτα δείγματα και δύο "μεταγραφές" Γιαννίκη στην ΑΕΚ!

Τί έδειξε η ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι του Ελληνογερμανού τεχνικού στον κιτρινόμαυρο πάγκο;

ΑΕΚ: Στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη οι Ενωσίτες οπαδοί είχαν την ευκαιρία να δούνε την ομάδα τους επικρατεί με 3-0 απέναντι στο ιδιαίτερα μαχητικό Ατρόμητο, ο οποίος είχε καλές στιγμές στο παιχνίδι και έβαλε δύσκολες αποστολές στον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος όπως σας ενημέρωσε το Sportdog είχε καθοριστικές επεμβάσεις.

Τί έδειξε η ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι του Ελληνογερμανού τεχνικού στον κιτρινόμαυρο πάγκο; Η Ένωση εμφάνισε διάθεση να πιέσει ψηλά και να παίξει γρήγορα με ταχύτατες εναλλαγές της μπάλας.

Άλλοτε βγήκαν ωραίες συνεργασίες και άλλοτε φάνηκε, ότι για να βγούνε οι αυτοματισμοί που έχει στο μυαλό του ο νέος τεχνικός της ομάδας του Δικέφαλου αετού χρειάζονται περισσότεροι δουλειά για να τους δούμε να βγαίνουν στο χορτάρι.

Χαρακτηριστική ήταν μία συνεργασία του Μοχαμαντί με τον Γέβτιτς στο πρώτο μέρος. ο Ιρανός συνδυάστηκε με τον Ελβετό, ο οποίος γύρισε ξανά τη μπάλα προς τον άξονα, αλλά ο αριστερός μπακ των κιτρινόμαυρων δεν είχε κάνει κίνηση να συγκλίνει προς εκείνο το σημείο.

Η ΑΕΚ έβγαλε περισσότερο νεύρο και τσαμπουκά. Έδειξε, ότι αρχίζει να φορτίζεται με θετική ενέργεια στο παιχνίδι. Να μην την παίρνει από κάτω. Να μην πέφτει η ψυχολογία της. Να έχει επιθετική αντίληψη στο ματς. Να περιορίζει τα λάθη της. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα γκολ του Αραούχο και του Τσούμπερ (μετά από πέναλτι) ήρθαν σε δύο χρονικά σημεία που ο Ατρόμητος είχε πάρει πρωτοβουλίες και μετέφερε την πίεσή του στα κιτρινόμαυρα καρέ.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι επιλογές του Γιαννίκη στην 11άδα. Τις προηγούμενες ημέρες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει την ΑΕΚ μέχρι και λίγη ώρα πριν το ματς, ο «Γερμανός» ήταν όλο εκπλήξεις. Έκοψε το ξενοδοχείο την παραμονή των εντός έδρας αγώνων. Έβαλε τους παίκτες να βγάλουν οι ίδιοι τους κανόνες πειθαρχίας, δεν ανακοίνωσε αποστολή για το παιχνίδι.

Ίσως για να μπει κατευθείαν στο ψητό και να δείξει τις προθέσεις του. Ο Γιαννίκης με το καλησπέρα έβαλε δύο μονάδες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και ακόμα δεν είχαν ούτε καν επίσημο ματς στα πόδια τους. Ο λόγος για τον Γεράσιμο Μήτογλου και τον Λάζαρο Ρότα.

Πώς ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές στο ντεμπούτο τους, το οποίο συνδύασαν με αυτό του προπονητή τους; Η απάντηση ήταν, ότι τον δικαίωσαν απόλυτα για την επιλογή του.

Βάλαμε κάτω τις στιγμές που αμφότεροι είχαν καταλυτικές ενέργειες στο παιχνίδι.

Ο Μήτογλου στο 9' καθάρισε μπαλιά με αποδέκτη τον Κουλούρη που έβγαινε μόνος απέναντι από τον Στάνκοβιτς. Στο 42' έκανε φοβερό κόψιμο κλέβοντας τη μπάλα από τα πόδια του Κλωναρίδη. Έδειξε τις αρετές του και δη την ταχύτητα και την ευλυγισία του παρά το βαρύ κορμί του. Στο 48' έκανε καίριο κόψιμο της μπάλας, η οποία αν περνούσε θα έβγαζε τον Κουλούρη ενώπιος ενωπίω με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 53' ο Ατρόμητος έβγαινε σε αντεπίθεση με τον Κουλούρη. Ο Μήτογλου όμως έκλεισε τον επιθετικό της ομάδας του Περιστερίου με αποτέλεσμα να αναχαιτίσει όλη την προσπάθεια αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων.

Ο Ρότα στο ντεμπούτο του δεν κρύφτηκε! Έβγαλε ενέργεια και τρεξίματα από δεξιά. Προσπάθησε να παίξει γρήγορα τη μπάλα. Στο 29' έκανε σωτήριο κόψιμο στον Κουλούρη που εφορμούσε να εκτελέσει τον Στάνκοβιτς και του πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Στο 43' ο Καστεγιάνο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Και σε αυτήν τη φάση, ήταν καταλυτική η κίνηση του Ρότα. Είχε γρήγορη επιστροφή και τοποθέτηση με αποτέλεσμα να κόψει το οπτικό πεδίο στον Ισπανό.

Επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του Απόστολου Σκόνδρα, ο οποίος δήλωσε στο Sportdog, ότι ο Γιαννίκης αν δει κάποιον να αποδίδει στην προπόνηση, τότε τον θεωρεί έτοιμο να παίξει.

Συμπερασματικά τα κέρδη της ΑΕΚ από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο με τον Γιαννίκη στον πάγκο, εκτός από τους τρεις βαθμούς, ήταν τρία. Η αλλαγή αντίληψης και ψυχολογίας, το μηδέν στην άμυνα που επετεύχθη από ομαδική δουλειά και οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι. Εννοείται πως η δουλειά συνεχίζεται...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags