Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο Γιαννίκης κατήργησε την επετηρίδα Μιλόγεβιτς - Χτύπημα στον μύθο Λουτσέσκου - Μπερδεμένος Μαρτίνς
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-18 13:11:00

Ο Γιαννίκης κατήργησε την επετηρίδα Μιλόγεβιτς - Χτύπημα στον μύθο Λουτσέσκου - Μπερδεμένος Μαρτίνς

του Ευάγγελου Μίχου
Ο Γιαννίκης κατήργησε την επετηρίδα Μιλόγεβιτς - Χτύπημα στον μύθο Λουτσέσκου - Μπερδεμένος Μαρτίνς

Οι πρώτες αλλαγές στην ΑΕΚ, ο χρυσοπληρωμένος Ονιεκούρου και ο ΠΑΟΚ. Ο Ευάγγελος Μίχος σχολιάζει τα όσα... τρελά γίνονται στη φετινή Superleague, τα μηνύματα που πέρασε εντός και εκτός ομάδας ο νέος κόουτς της Ένωσης και τα προβλήματα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.

H Super League επέστρεψε το Σαββατοκύριακό πάλι σε δράση και πάλι δεν μας άφησε να πλήξουμε, όπως και στις περισσότερες απο τις προηγούμενες 5 αγωνιστικές. Παραγωγική (23 γκολ), ανταγωνιστική / ανατρεπτική (στην διάρκεια των αγώνων και βαθμολογικά), απρόβλεπτη / συναρπαστική (μετά το 3-3 στο Γεντί Κουλέ απο το 0-3, ζήσαμε το 4-4 της Τούμπας απο 4-1) και κυρίως...διαστροφική!

- Μετά την ΑΕΚ στο Ηράκλειο, στο ματς με τον ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κόντρα στο "φίλο" (λόγω Μπέου) Βόλο, έπαθε... επικό κάζο που δεν θα ξεχαστεί. Βέβαια στην περίπτωση των "κιτρινόμαυρων" εκείνο το 3-3 αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με την εσωστρέφεια που προκάλεσε στους "κιτρινόμαυρους" να την οδηγεί στην έξοδο του απο το κλάμπ μόλις 3 αγωνιστικές αργότερα...

- Ο Ολυπιακός έκανε το 3 στα 3 στην περιφέρεια κι ενώ στο "Καραισκάκης" μετράει δυο απώλειες, με ισάριθμα 0- 0. Στους "Ζωσιμάδες" πάλι προηγήθηκε με γκολ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο αλλά και πάλι, όπως στην Λαμία, έπαιξε με την φωτιά και κέρδισε με την ψυχή στο στόμα. Καθάρισε σε μεγάλο βαθμό λόγω της ατομικής ποιότητας, όταν μπήκαν τα σίγουρα και βαριά χαρτιά των Εμβιλά/Ελ Αραμπί/Βαλμπουενά/Γκάρι Ροντρίγκες και ο ΠΑΣ δεν άντεξε την πίεση...

- Η ΑΕΚ έχασε στην Τουμπά απο τον ΠΑΟΚ χωρίς καν να σκοράρει, εκεί δηλαδή που η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει κερδίσει δυο must win ματς και δεχθεί 5 γκολ απο ΠΑΣ και Βόλο!! Ο Ολυμπιακός, πάλι, δεν έχει βάλει γκολ στον Ατρόμητο που έχει φάει 3άρες απο ΑΕΚ και Βόλο και πέταξε 2 βαθμούς στο ντέρμπι με τον ελιππέστατο Παναθηναϊκό στον μοναδικό βαθμό που οι "πράσινοι" έχουν τσιμπήσει μέχρι τώρα εκτός έδρας. Σούμα: ο αήττητος Ολυμπιακός έχει απώλειες 4 βαθμών εντός έδρας, ο ΠΑΟΚ τον ξεπερνάει στην Τούμπα με απώλειες 5 βαθμών, όσες και η ΑΕΚ αλλά αυτή στα εκτός έδρας, με τον ΠΑΟ να έχει αφήσει ήδη 8 βαθμούς σε 3 εξόδους του μέχρι τώρα...

- Ο Παναθηναϊκός έκανε ξανά πάρτι στην Λεωφόρο, με ρεκόρ... μισού αιώνα, αφού με Απόλλων/Βόλο/Ιωνικό έχει κάνει το 3 στα 3 σημειώνοντας 4+ γκολ στον καθένα. Συνολικά 13 απο τα οποία τα 7 ο Καρλίτος. Ομάδα έδρας,που κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες τον έχει κάνει ο Γιοβάνοβιτς να νιώθει και να ... συμπεριφέρεται πάλι ως (μεγάλη ομάδα) Παναθηναϊκός ΚΑΙ να τις πνίγει. Στις τρεις εξόδους του όμως, αγνοεί το γκολ και την νίκη ενώ έχασε σε Γιάννινα και Ζωσιμάδες, απο την στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκόρ...

- Ο Βόλος είναι μια ελληνική ομάδα, με ολλανδικό στυλ και Ισπανό προπονητή. Αφήνει χώρους αλλά προσπαθεί να βάλει τα ίδια ή και περισσότερα γκολ απο αυτά που θα φάει. Δεν είναι θέμα αφέλειας αλλά φιλοσοφίας του πιτσιρικά (μόλις 32,5 χρόνών) κόουτς Αμπασκάλ. Στην Λεωφόρο έφαγε 5άρα (με κάκκιστο βέβαια τον κίπερ Κλέιμαν), στην Τούμπα έβαλε 4άρα κάνοντας ιστορική επιστροφή απο το 4-1 (με ήρωα τον κίπερ Κλέιμαν που έπιασε και πέναλτι στο 4-3). Απολογισμός... τρέλας: έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος αλλά και την χειρότερη άμυνα (μαζί με τον Απόλλωνα)...

Ο ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ Ο ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ ΣΕ ΕΠΤΆ

Πάμε και στο ντεμπούτο του κόουτς Γιαννίκη που με εντυπωσίασε. Όχι λόγω της καθαρής / δίκαιης νίκης με 3-0 αλλά γιατί με το... καλημέρα του έστειλε κάθε είδους μηνύματα! 

Πρώτο και σημαντικότερο, οι ριζικές αλλαγές που προχώρησε στην ενδεκάδα αλλά και στην αποστολή, ΒΑΖΟΝΤΑΣ όμως, ποδοσφαιρικά κριτήρια. Πήρε μεγάλο ρίσκο, που συνηθως δεν παίρνουν στα πρώτα τους ματς κόουτς πιο έμπειροι και με πιο βαριά βιογραφικά.

Δεύτερο, ο "Γερμανός" δεν μάσησε, σε αντίθεση με τον προκατοχό του δεν θέλησε να κάνει διαχείριση ισορροπιών και αποδυτηρίων στην ομάδα και έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελανι την επιτηρίδα στην ομάδα (αποκλείοντας Μπακάκη/Σβάρνα/Ντάνκοβιτς).

Τρίτο, βάζοντας τον μέχρι πρότινος τρίτο στην ιεραρχια των δεξιών μπακ Ρότα και τον τέταρτο στην ιεραρχία των στόπερ Μήτογλου, να κάνουν ντεμπούτο με τα "κιτρινόμαυρα". Και οι δυο ήταν από τους καλύτερους, με τον δεύτερο να βγαίνει και MVP. Αλλά και ξεκινώντας τον Γέφτιτς αφήνοντας στον πάγκο Μάνταλο και Άμραμπατ.

Tέταρτο, πρώτα στην πράξη και μετά στις δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως όλοι θα κρίνονται με βάση την δουλειά τους στις προπονήσεις. Άρα όλοι θα μπορούν να διεκδικήσουν την θέση τους στην ενδεκάδα.

Πέμπτο, δεν είναι δεδομένος ούτε για τους... ρεπόρτερ. Κανένας δεν βρήκε την ενδεκάδα, ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του. Για παράδειγμα, στην προπονηση δοκίμασε δυο διαφορετικά δίδυμα μέσων στον άξονα, τους Σιμόες - Σάκχοφ και Λε Ταλέκ - Σιμάνσκι αλλά στο ματς κατέβασε μια... συνθεσή τους με δίδυμο τους Σιμόες - Σιμάνσκι.

Στο δια ταύτα, απο το πρώτο παιχνίδι του Γιαννίκη, είδαμε πράγματα που είναι κοντά σε αυτά που θέλει / περιμένουν στην ΑΕΚ. Μια ομάδα βελτιωμένη, που δίνει ελπίδες για την συνέχεια και δικαιώνει την αλλαγή προπονητή, αρκεί ασφαλώς να δοθεί και συνέχεια.

Η ΑΕΚ του Γιαννίκη έβγαλε πολύ ένταση στο πρέσινγκ στα πρώτα 25' , είχε τρεξίματα και ταχύτητα, ήταν σε όλο το ματς ισορροπημένη αμυντικά/επιθετικά χωρίς να δεχτεί φάσεις όπως στο παρελθόν, συγκεντρωμένη στα στημένα του αντιπάλου που αποτελούν την αχίλεια πτέρνα της την τελευταία 2ετία (κέρδισε 8 κορνερ ο Ατρόμητος αλλά δεν κιδύνευσε). Βέβαια θα πρέπει να βελτιωθεί στις σωστές πάσες αφού εύκολα ανακτούσε την μπάλα και την έχανε πολύ γρήγορα...

ΤΟ "ΚΤΥΠΗΜΑ" ΣΤΟΝ ΡΑΖΒΑΝ, ΤΟ "ΜΠΕΡΔΕΜΑ" ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Το 4-1 του ΠΑΟΚ που έγινε 4-4 εκτός όλων των άλλων αποτελεί ένα ισχυρότατο κτύπημα στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και κυρίως στον... μύθο του "στρατηγού", ο οποίος ξέρει να κλειδώνει τα ματς. Ήταν τόσο σοκαριστικό που και ο ίδιος... έσκασε, δεν ήξερε πως να αντιδράσει αλλά και πως να το εξηγήσει! 

Αποτελεί μεγάλη ζημιά για τον "δικέφαλο", που ενόψει Ολυμπιακού μπορεί να διαλύσει ο,τι έγινε μέχρι τώρα. Γιατί του διαλύει και την αυτοπεποίθηση στην οποία πάντα ποντάρει και κτίζει ο Ρουμάνος.Τώρα καλείται να μην χάσει στο "Καραϊσκάκης", όταν έχει μια άμυνα που όποια σύνθεση κι αν κατέβασε , ανεξαρτήτου αντιπάλου, δέχεται εύκολα πολλές φάσεις και στον αέρα οι αντιπαλοι τους κάνουν πάρτι!! Και όταν δεν θα έχει τον Κούρτιτς λόγω κορωνοϊού, που είναι το "βαρόμετρο" στον άξονα του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά στον Πέδρο Μαρτίνς για μια ακόμη φορά την φετινή σεζόν έδειξε πόσο μπερδεμένος είναι ο ίδιος, με αποτέλεσμα να μπερδεύει και την ομάδα του. Το παραδέχθηκε εμμέσως και ο ίδιος με την αναγνώριση για το λανθασμένο πλάνο / σχήμα του πρώτου ημιχρόνου με τα Γιάννινα. Εύστοχη η αλλαγή του με την έναρξη της επανάληψης που πέρασε τον Εμβιλά. Δεν την έκανε τόσο για να "κλειδώσει" το 0-1 αλλά προκειμένου να δώσει ασφάλεια στην πρώτη μπάλα και σταθερότητα στην κυκλοφορία αλλά και να πιέσει ψηλότερα για να ανακτεί τις δεύτερες μπάλες. 

Η κλάση του Εμβιλά μίλησε και στην πάσα μισό γκολ για το 1-2. Με τον Ελ Αραμπί, που αυτή την φορά ήρθε απο τον πάγκο να... ξεμπουκώνει σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, καλύπτοντας έτσι την κακή εμφάνιση του Τικίνιο (που ξεκίνησε ως φουνταριστός). Να επισημάνω για μια ακόμη φορά τον αρνητικό Ονιεκούρου που δεν κάνει την δουλειά για την οποίο χρυσοπληρώθηκε για να τον φέρει και στην άλλη πλευρά τον Αγκιμπού Καμαρά που τα σπάει (και ως σκόρερ).

ΥΓ. Η 7η αγωνιστική που ακολουθεί θα είναι... αποκαλυπτική στην σχέση αλήθειας / ψευδαίσθησης για όλους στην κορυφή. Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Μαρτίνς ενταντίον Λουτσέσκου, με τα κάθε είδους μακιγιαρίσματα να μην αρκούν εδώ, σε δυο ομάδες που την Πέμπτη θα έχουν παίξει ευρωπαικά ματς... Βόλος - ΑΕΚ στο ντέρμπι της 2ης θέσης, εκεί που θα δούμε αν η ομάδα του Αμπασκάλ το...πάει για να γίνει ο περσινός Άρης αλλά και την Νο 2 "κιτρινομαυρη" έκδοση Γιαννίκη, ειδικά εκτός έδρας (γιατί η Ένωση και με τον Μιλόγεβιτς κέρδιζε εντός χωρίς να δέχεται γκολ). Και Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός, όπου δυο συμπατριώτες κόουτς, Ράσταβατς και Γιοβάνοβιτς, περιμένουν τις... αποδείξεις απο τις ομαδες τους.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ίδιο τουρλουμπούκι η ΑΕΚ με Γιαννίκη - Κουτουλούσαν, χειρότερος από Τάνκοβιτς - Αποκάλυψη Μήτογλου

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags