Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αλλιώς ονειρευόντουσαν τον Ολυμπιακό στην 4η χρονιά Μαρτίνς - "Θαύμα" αν γλιτώσει την κόκκινη ο Μπα
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-31 10:00:00

Αλλιώς ονειρευόντουσαν τον Ολυμπιακό στην 4η χρονιά Μαρτίνς - "Θαύμα" αν γλιτώσει την κόκκινη ο Μπα

του Ευάγγελου Μίχου
Αλλιώς ονειρευόντουσαν τον Ολυμπιακό στην 4η χρονιά Μαρτίνς - "Θαύμα" αν γλιτώσει την κόκκινη ο Μπα

Ο Πορτογάλος δείχνει μπερδεμένος και εξαντλημένος πνευματικά. Λες και ήρθε τώρα στο Λιμάνι! Τι έδειξαν οι Πειραιώτες και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το... ξενέρωμα του Μαντί Καμαρά και πότε θα δούμε το ταβάνι του Αγκιμπού, που αρχίζει πλέον (τώρα που δεν βγαίνει απο την 11άδα) να βγάζει και το ίδιο... κουσούρι με τον συμπατριώτη του!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και στο Αγρίνιο, παραμένει πρωτοπόρος και αήττητος στην Super League, αλλά για μια ακόμη φορά  η αγωνιστική του εικόνα ήταν προβληματική. Έδειξε ξανά πως την τρέχουσα σεζόν... "Ο Βασιλιας" δεν είναι άτρωτος και εκεί μπορούν να ποντάρουν / ελπίζουν οι δυο ανταγωνιστές του!

Γιατί ο φετινός Ολυμπιακός έχει θέματα και "μπερδέματα", που επιτρέπουν σε αντιπάλους όπως ο σκληροτράχηλος (και πολύ χαμηλοτάβανος ποιοτικά) χθεσινός Παναιτωλικός ή και ο Ιωνικός την ερχόμενη Κυριακή, να πιστεύουν πως θα μπορέσουν να του κάνουν την ζωή δύσκολη στο 90λεπτο και αν είναι τυχεροί να του κλέψουν κι αποτέλεσμα. Με κλειστές άμυνες στο "Καραϊσκάκης" το κατάφεραν και ο Ατρόμητος των 2 βαθμών σήμερα και ο... μισός Παναθηναϊκός!

Στην τέταρτη χρονιά του στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Πέδρο Μαρτίνς αλλά η εικόνα της ομάδας του στο γήπεδο (και στην Λαμία και στα Γιάννινα και στο Αγρίνιο, όπου κέρδισε με πάνω, κάτω παρόμοιο τρόπο) μόνο αυτό δεν υποδηλώνει. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν βγάζουν τις συνεργασίες, τους αυτοματισμούς, την ενέργεια, την παραγωγή φάσεων και την κυριαρχικότητα που έπνιγε τον αντίπαλο. 

Καμία σχέση αυτό που βλέπουμε και που σίγουρα δεν αρέσει στους απαιτητικούς οπαδούς του "Θρύλου" - ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα - με ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή 4η σερί σεζόν, ο οποίος μάλιστα την τελευταία 2ετία έχει πάρει τα κουμάντα και στα μεταγραφικά της!

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς από το ξεκίνημα της σεζόν 2021-22 δείχνει αδούλευτος ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Δείχνει να μην έχει τις εντάσεις των προηγούμενων χρόνων ενώ στην πραγματικότητα ο προπονητής του τις κατεβάζει. Φαίνεται σαν να μην μπορεί να διαχειριστεί το φετινό ρόστερ ενώ στην πραγματικότητα ο ιδιος έχει χάσει την έμπνευση του, έχει εξαντληθεί πνευματικά και μπερδεύεται...

Το περίφημο πλάνο Μαρτίνς, αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει τα προηγούμενα χρόνια, έχει την φετινή σεζόν υπεραπλουστευθεί. Όταν ο Ολυμπιακός θέλει σκoρ το ρίχνει στα γεμίσματα και γεμίζει την επίθεση του και με Ελ Αραμπί και με Τικίνιο. Και όταν πλέον έχει το υπέρ του σκορ πάει καθαρά σε τακτική κι αλλαγές διαχείρισης (με τρ;iτο στόπερ ή τρ;ito αμυντικό χαφ)! Δίνοντας τον χώρο και την μπάλα στον αντίπαλο, περιορίζοντας τα δικά του τρεξίματα/πρεσαρίσματα, για να κρατήσει το ένα γκολ διαφορά και αν βρεi μια γρήγορη μετάβαση, μαζί με την αναμφισβήτητη ατομική ποιότητα του ρόστερ του, για να "κλειδώσει" και με άλλο γκολ το "τριποντο" (έχει καλώς). Προτεραιοτητά του όμως, είναι η διαχείριση του υπέρ του σκορ ακόμη κι αν δεν... περνάει το κέντρο. Κι ανεξαρτήτου αντιπάλου, έτσι!!

ΥΓ-1. Έτσι όπως είδα τον Μπα κόντρα στον Παναιτωλικό θα είναι ένα... μικρό θαύμα να γλιτώσει την κόκκινη κάρτα με τους ταχυκίνητους επιθετικούς της Άιντραχτ την Πέμπτη. Δεν είναι σε καλή κατάσταση, ασυντόνιστός και μάλλον ο Σωκράτης ως παρτενέρ περισσότερο τον βγάζει εκτός ρυθμού παρά τον "μαζεύει"

ΥΓ-2. Ο Σωκράτης στην φάση της ισοφάρισης του Παναιτωλικού πάει σαν... λύκος πάνω στον Βέργο και τρώει "σακούλα".

ΥΓ-3. Το εμφανές πλέον "ξενέρωμα" του Μαντί Καμαρά, επειδή δεν έφυγε το καλοκαίρι για μεγάλο πρωτάθλημα, παρά την εμπλοκή κοτζάμ Ραϊόλα, μπορεί πλέον να του "φύγει"; Πώς και από ποιόν, άραγε;

ΥΓ-4. Ο Αγκιμπού εκτός του οτι έχει το ίδιο επώνυμο με τον Μαντί αλλά και κάνει το ίδιο εντυπωσιακό ξεκίνημα με τον συμπατριώτη/συνεπωνυμό του, αρχίζει πλέον (τώρα που δεν βγαίνει απο την 11άδα) να βγάζει και το ίδιο...κουσούρι. Δηλαδή να εκβιάζει σουτ, χαλώντας επιθέσεις της ομάδας. Όταν μάλιστα... κατακαθίσει ο τωρινός βερμπαλισμός για τον μικρό Καμαρα, ίσως να δούμε και το πραγματικό (ποιοτικό) ταβάνι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αχτύπητο δίδυμο στον Ολυμπιακό - Δικαίωση Μαρτίνς με Λόπες - Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags