Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Με τη Θύρα 4 δεν θα γινόταν ποτέ το 4-4! Άλλος ΠΑΟΚ με Ελ Καντουρί - Η πρώτη μεταγραφή για Γενάρη
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-31 16:00:00

Με τη Θύρα 4 δεν θα γινόταν ποτέ το 4-4! Άλλος ΠΑΟΚ με Ελ Καντουρί - Η πρώτη μεταγραφή για Γενάρη

του Μάνου Τσαλγατίδη
Με τη Θύρα 4 δεν θα γινόταν ποτέ το 4-4! Άλλος ΠΑΟΚ με Ελ Καντουρί - Η πρώτη μεταγραφή για Γενάρη

Η... επιστροφή Ζίβκοβιτς, το ξέσπασμα και το πολυεργαλείο του Λουτσέσκου. Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη του Δικεφάλου απέναντι στον Απόλλωνα, για το πόσο σημαντικός είναι ο υγιής Ομάρ στα πλάνα του Ρουμάνου προπονητή, αλλά και για την επιστροφή των οργανωμένων στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από ένα τέτοιο ξέσπασμα, από μια νίκη με μεγάλο σκορ. Το κάζο κόντρα στον Βόλο και η ήττα από τον Ολυμπιακό έκανε επιτακτική την ανάγκη ενός ξεσπάσματος και αυτό τελικά ήρθε. 

Ο Δικέφαλος έβαλε τέσσερις φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και απέδειξε πως είναι μια ομάδα που όταν βρει ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι δεν έχει αντίπαλο. Βέβαια δέχθηκε ένα γκολ από αυτά που έχει δεχθεί αρκετές φορές φέτος. Λάθος μαρκάρισμα του Τέιλορ, κακή ανάγνωση της φάσης από τον Πασχαλάκη και ο αντίπαλος σκοράρει.. 

Πιστεύω πως σιγά-σιγά αρχίζει και ωριμάζει στο μυαλό των «ασπρόμαυρων» η σκέψη για απόκτηση παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ωστόσο, αυτή είναι μια κουβέντα για αργότερα. 

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης θαρρώ πως έγινε κατανοητό σε όλους πόσο σημαντικός είναι ο Ελ Καντουρί για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ο Μαροκινός έδωσε έναν άλλο ρυθμό στο παιχνίδι και εκτός από το γεγονός πως βρίσκεται με κλειστά μάτια με τους Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, δίνει μια παραπάνω ταχύτητα στον Δικέφαλο, αφού προσπαθεί να παίζει τη μπάλα με τη μία και χωρίς πολλές επαφές. Ο υγιής Ομάρ στα χέρια του Λουτσέσκου είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να μεταμορφώσει την ομάδα.

Όσον αφορά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως ήρθε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για ανανέωση του συμβολαίου του. Όχι μόνο επειδή ο Σέρβος θα μείνει στο ρόστερ και επιβάλλεται η ομάδα του Δικεφάλου να χτιστεί γύρω του, αλλά διότι πλέον θα είναι πιο ελεύθερος. Το μυαλό του έχει καθαρίσει από το σημαντικό θέμα του συμβολαίου του και θα μπορέσει (έχει ήδη αρχίσει) να ξεδιπλώνει τις ποδοσφαιρικές του αρετές μέσα στο γήπεδο. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής είναι βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Βέβαια, το πιο σημαντικό γεγονός ήταν η επιστροφή της Θύρας 4. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό του και το ιστορικό πέταλο της Τούμπας του δίνει πάντα μια ξεχωριστή δύναμη. Οι παίκτες του Δικεφάλου και ο Ράζβαν Λουτσέσκου χρειάζονται αυτή τη δύναμη φέτος, καθώς είναι μια περίεργη σεζόν. Είμαι 100% σίγουρος πως με τη Θύρα 4 ανοιχτή οι «ασπρόμαυροι» δεν θα είχαν ηττηθεί από τον ΠΑΣ και φυσικά ο Βόλος δεν θα έκανε ποτέ το 4-4. Ο κόσμος μπορεί να σπρώξει την ομάδα στη νίκη ή ακόμα και να την... ξυπνήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αναμφίβολα μας είχε λείψει αυτή η ατμόσφαιρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για βραβείο ο Σβιντέρσκι! Φταίει ο Πασχαλάκης - "Ξύλο" στον Βαρέλα από Λουτσέσκου και... μεταγραφή

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags