ΠΑΟΚ: Επικράτησε 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης, επέστρεψε στις νίκες και πάει με ανεβασμένη την ψυχολογία στην αναμέτρηση του Conference League απέναντι στην Κοπεγχάγη!

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτο μέχρι τη λήξη του αγώνα, το παιχνίδι όμως είχε δύο όψεις. Οι ασπρόμαυροι δεν ήταν τόσο καλοί στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο όμως πάτησαν γκάζι και έφτασαν στο επιβλητικό 4-1.

Τί ξεχωρίζουμε από αυτήν την αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας συνοδεύτηκε με το άνοιγμα της Θύρας 4 στην Τούμπα;

Κατ'αρχάς την επιστροφή του Ελ Καντουρί στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ριέκα και τη θλάση που τον έθεσε εκτός μάχης για 39 μέρες, χάνοντας 8 επίσημα παιχνίδια της ομάδας του. Ο Μαροκινός ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι, είχε τρεξίματα και αναπνοές.

Μάλιστα σκόραρε, αλλά το VAR τον έβγαλε δικαίως ως οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Μετά το τρίτο γκολ ο Λουτσέσκου τον έβγαλε από το παιχνίδι για να τον κρατήσει φρέσκο ενόψει Κοπεγχάγης, όπου ο 31χρονος πλέον θα αναλάβει ρόλο να συντονίσει τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Να κρατήσει μπάλες και να βγάλει την ομάδα του μπροστά.

Στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής έλαμψε ξανά ο Κάρολ Σβιντέρσκι! Ο Πολωνός παρότι αντιεμπορικός είναι πάντα συνεπής, σταθερός και φιλότιμος. Ένας σκύλος... επιθετικός που του αξίζει κάλλιστα βραβείο Sportdog για αυτόν τον χαρακτηρισμό που του αποδώσαμε.

Ο 24χρονος το έψαχνε το γκολ! Στο 49' ο Ιωαννίδης έβαλε στοπ στην κεφαλιά του που είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Στο 66' όμως ο Πολωνός μίλησε. Βρήκε τον χώρο και καθάρισε τον Κότσαρη δίνοντας ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι σε εκείνο το σημείο φαινόταν αγχωμένος σφόδρα, αφού οι φιλοξενούμενοι μετά το 1-1 φυλούσαν σκληρό καραούλι και έδειχναν, ότι δύσκολα θα μπορούσε να διασπαστεί η άμυνά τους.

Ο Σβιντέρσκι όμως έδιωξε το άγχος από τα πόδια των συμπαικτών του! Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Μιχαηλίδης καθάρισε και ο Αουγκούστο απλά διαμόρφωσε το 4-1 από ένα πέναλτι που ο Κουτσιαύτης θα μπορούσε να μην είχε δώσει, αλλά στο VAR φαίνεται πως πετούσαν χαρταετό...

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι ο ΠΑΟΚ τρώει γκολ στην πρώτη τελική προσπάθεια του Απόλλωνα. Και στη συνέχεια φανέρωσε ξανά σημάδια ανησυχίας.

Οι περισσότεροι τα έβαλαν με τον Πασχαλάκη!

Ναι έχει ευθύνες ο Αλέκος. Εκεί που πάει μπάλα φταίει. Πρέπει να προλάβει, να βγει και να αποτρέψει το κακό.

Ευθύνες φέρει και ο Τέιλορ.

Αλλά το περισσότερο... ξύλο από τον Λουτσέσκου μάλλον θα το φάει ο Βαρέλα. Έχει να πέσει τρελή κατσάδα.

Γιατί; Επειδή δεν επιτρέπεται ο Βαρέλα να αφήνει το αντίπαλο, τον Παμλίδη, να σκοράρει. Δεν είναι δυνατόν. Ένα στόπερ πιάνει το εννιάρι και το εξουδετερώνει.

Το λάθος λοιπόν εκεί, είναι του Βαρέλα, για τον οποίο πρέπει να καταλάβουν στον ΠΑΟΚ ότι δεν είναι για βασικός. Υπάρχουν Μιχαηλίδης και Ίνγκασον. Εντάξει ο τελευταίος είναι σε στάδιο επιστροφής και δικαιλογείται.

Υπάρχει ο Κρέσπο που είναι τραυματίας, σε μεγάλη ηλικία αλλά υπερτερεί σε σχέση με τον Βαρέλα βάσει της εικόνας των δύο τελευταίων ετών.

Από εκεί και πάρει υπάρχει και ο Μιχάι. Πάντως ο Βαρέλα δεν είναι για βασικός με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ο μεγάλος κίνδυνος για Ολιβέιρα - Τρεις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ - Ο λόγος που δεν υπογράφει ο Ίνγκασον"