Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για μια ακόμη φορά την τρέχουσα σεζόν, αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας. Η ήττα του από την Κοπεγχάγη, ήταν 100 % άδικη αλλά για μια ακόμη φορά... διδακτική/αποκαλυπτική για την φετινή ομάδα του Λουτσέσκου, στην οποία μπορεί να βάλει γκολ ο... οποιοσδήποτε και με το πλέον απίθανο τρόπο!

Οι "ασπρόμαυροι" που προηγήθηκαν μάλιστα στο σκορ με γκολ που προήλθε από ωραία συνεργασία, δέχθηκαν την ισοφάριση με τον Πασχαλάκη να έχει κακή τοποθέτηση και να τρώει το γκολ κάτω από τα πόδια στο τετ-α-τετ ενώ έφαγαν το 1-2 μετά από λάθος του Βιεϊρίνια, το ανέκδοτο δεξιο μπακ Κρέσπο να τρέχει ακόμη για να γυρίσει και τον Πασχαλάκη πάλι εκτός θέσης.

Με 4άδα άμυνας Κρέσπο - Βιεϊρίνια - Μιχάϊ - Μιχαηλίδη και κόντρα σε μια μέτρια ποιοτικά ομάδα αλλά πολύ αθλητική, με τρεξίματα και τακτική παιδεία, όπως η Κοπεγχάγη, ούτε τα... θαύματα Λουτσέσκου μπορούσαν να κρατήσουν το μηδέν παθητικό. Έφαγες δυο βέβαια και όχι ένα αλλά για το οτι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ανικανότητα (μαζί με την γκαντεμιά, ίσως) να σκοράρει σε 5 φάσεις για χάιλαιτς.

Ο ΠΑΟΚ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και για περίπου 20 λετπά, από το 60 μέχρι το 80, έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Εκεί έδειξε πως έχει όντως δυνατότητες αλλά και σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με το...ρόστερ του. Δεν έχει παίκτες, δεν έχει πλέον τους κατάλληλους παίκτες σε όλες τις θέσεις, με αποτέλεσμα να του κοστίζουν οι επιλογές.

Κακά τα ψέμματα, με το ρόστερ αυτό ακόμη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιορίζεται. Και στα... θαύματα για να ανασταίνει συνέχεια παίκτες (μη λειτουργικούς. βετεράνους/ξεζουμισμένους/μέτριους) και στην σπουδαία δουλειά να κρατήσει ανταγωνιστική με τρικ και...μακιγιάζ ομάδα μιας χρήσης (όπως αυτός ο ΠΑΟΚ). Κάπως έτσι τον Ρουμάνο εγκαταλείπει και το... άστρο του!

Στο δια ταύτα: το πολυδιαφημισμένο γκρούπ του Ραζβάν Λουτσέσκου αγωνιστικά έχει γίνει... ελβετικό τυρί. Ούτε αξιοπιστία, ούτε σταθερότητα μπορεί να βγάλει, παρά μόνο εκλάμψεις που δεν αρκούν ομως, σε ένα μαραθώνιο, σε ... τριπλό μέτωπο(πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη). Κι αυτό αφού του λείπουν σημαντικά κομμάτια.

Ο φετινός ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι...under constraction! Δεν έχει το παλιό που έβαζε γκολ και το κρατούσε. Δεν είναι συμπαγής, αλλά με ανοικτές γραμμές. Και κυρίως δεν είναι συμβατός με την φιλοσοφία του Λουτσέσκου. Δεν είναι ομάδα του αυτή. Eίναι η ομάδα του όσα πάνε και όσα έρθουν, όσα βάλουμε και όσα φάμε. Το 4-1 να γίνεται 4-4, ακόμη κι αν το χθεσινό 1-2 γινόταν στο τέλος 2-2! Η... μεγάλη εικόνα ίδια θα ήταν!

Ο Λουτσέσκου με αυτό τον ΠΑΟΚ λές και παίζει πόρτες (στο τάβλι) και τα έχει όλα ανοικτά!!! Κι αυτό επηρεάζει πνευματικά και τον Ρουμάνο και την λειτουργία του γκρούπ του και γενικά την ομάδα του. Αποδείξεις; Αποβολή ο Μιχαηλίδης στο 94', θα μπορούσε νωρίτερα ο Ζίφκοβιτς (του χαρίστηκε με κίτρινη ο διαιτητής), μέσα στην αναταραχή ο πάγκος του ΠΑΟΚ.

Νομίζω πως όλοι στους "ασπρόμαυρους" οφείλουν με ρεαλισμό να δούν την σκληρή πραγματικότητα, ακόμη κι αν την Κυριακή φύγουν με αποτέλεσμα απο το ντέρμπι της "Λεωφόρου". Η μεγάλη εικόνα θα παραμένει και εκεί θα πρέπει να κάνουν focus με ορίζοντα το καλοκαίρι και το κτίσιμο μιας νέας ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντολή Σαββίδη για τρία deals 30 εκατ. στον ΠΑΟΚ - Αυτή είναι η πρόταση, συνάντηση με τον μάνατζερ!